Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen véleményt formálnátok...

Milyen véleményt formálnátok egy fiatalon (22 és 23 évesek) gyermeket vállaló párról?

Figyelt kérdés

Üdvözlöm Mindenkit!

Elöljáróban, röviden a történet: Nem szeretnék mellébeszélni, nem történt semmilyen "baleset", egyszeri felelőtlenségből fakadóan a párom teherbe esett.

Fiatalok vagyunk (mint a címben is írtam, 22, illetve 23 évesek), így ez elképesztően nehéz döntés elé állít minket.

Ironikus módon, éppen a felelőtlenségem ténye helyezte vállamra/vállunkra a létező legnagyobb felelősség keresztjét: felnevelni-e a már genetikámat hordozó, s fejlődő kisembert, vagy elvetetni azt.

Arra jutottunk, lévén, egyébként is meg szerettük volna koronázni kapcsolatunkat gyermekáldással- igaz, később- megtartjuk, így legjobb tudásunk szerint felneveljük.

Az egzisztenciánk biztos lábakon áll, beköltözünk az egyik kiadott, szép lakásunkba, szeptemberben egyébként is távoznak onnan az albérlőink, én pedig egyetem mellett továbbra is édesapámnak fogok dolgozni, még keményebben.

A párom halaszt az egyetemen, hogy mennyit, még nem tudjuk, így Ő otthon tud maradni a kicsivel.

Ha szabadidőre lesz szükségünk, akár a szüleinkre, akár a nagyszüleinkre számíthatunk, így egy percig sem kell idegeneket fogadni a kicsi mellé, sőt, még 2 dédit is megismerhetne, ami egyébként egyre kevesebb gyermeknek adatik meg.

Rendelkezünk-e a kellő érettséggel? Relatív, szerintem igen, esetemben inkább a türelmetlenség hátráltató tényező.

Bizonyos értelemben talán gyerekes vagyok, dehát belül ki ne lenne kicsit az?

Párom értelmes, érett fiatal nő.

Tapasztalatlanságunkból eredő nevelési hibáinkat bizonyára tudná némileg kompenzálni a szülői segítség.

Mi a véleményetek, felelős döntés a tények ismeretében a gyerekvállalás?

"Elveszi" teljesen a fiatalkorunkat?

Mit gondolnátok rólunk a pontos tények,s a helyzet ismerete nélkül?

Köszönöm előre is a válaszokat, s a kérdésemre szentelt időt!

2018. jún. 8. 11:28
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
45%

Bocs... túl hosszan írtál, így csak a fő kérdésre válaszolok.

Ő dolguk. Ha adott minden és akarják, akkor senkinek semmi köze hozzá.

2018. jún. 8. 11:31
 2/39 anonim ***** válasza:
92%
Nem 13, 14 évesek vagytok! Akkor lennétek túl fiatalok. Normális huszonéves felnőtt emberek nyugodtan vállalhatnak gyereket.
2018. jún. 8. 11:32
 3/39 anonim ***** válasza:
87%
Semmit.. Most ezert miert kene furcsan nezni akarkire? 23 eves vagyok,a parom 22:) Varandos vagyok a babainkkal,megfelelo anyagi hatterunk van, a parom kemenyen dolgozik ertunk. Amikor bejelentettuk senki sem nezett rank ugy,akar valami ufora.
2018. jún. 8. 11:33
 4/39 anonim ***** válasza:
97%

23 voltam,amikor szültem. Igaziból 2 év volt rázós,picit lemondós.

Nem fogjátok megbánni.

2018. jún. 8. 11:36
 5/39 A kérdező kommentje:
Én azért általános megdöbbenést tapasztaltam, ami némileg megalapozottnak is tekinthető, ha csak azt veszem alapul, hogy a 3 volt gimnáziumi osztályunk tanulói (én iskolát váltottam, így jön ki a 3) körülbelül 80-90 főt tesz ki, sehol máshol nem áll fent hasonló helyzet.
2018. jún. 8. 11:37
 6/39 anonim ***** válasza:
96%
Manapság kicsit később kezdik el a családalapítást, de furának azért semmiképpen sem mondható az esetetek. Ismerek több olyan nőt is aki 17 évesen szült, na az tényleg korai, de ilyenből is tudok olyat, aki házzasságban, tervezetten vállalta a babát és már 20 éve házasok.
2018. jún. 8. 11:45
 7/39 anonim ***** válasza:
49%
Igen mostanában az a “normális”, hogy a nők 35 felett válnak anyává, a férfiak pedig 40 felett apává. Én 23 éves vagyok, és bizony tudatosan dolgozunk a babánkon, mert nem nagyszülei akarunk lenni, hanem a fiatalos, energiával teli szülei a gyermekünknek.
2018. jún. 8. 11:50
 8/39 anonim ***** válasza:
96%
Én is fiatalon szültem (24) párom egy évvel fiatalabb. Van,aki furán néz itt-ott,mert fiatalabbnak gondol (talán). Nekünk is tervezett volt a babavállalás. Most 9 hós a fiúnk és imádjuk soha nem csinálnánk vissza. Ahogy írtad meg van a megfelelő háttér szóval teljesen ideális a kor. Azzal sincs baj,aki később vállal gyereket hisz nem mindenki olyan szerencsés,hogy fiatalon megtalálja a társát. Azért meg éppelméjű nő szül az első szembejövő férfitól,hogy "benne legyen a korban"! A tapasztalat az idősebb embereknek természetes,ha fiatalon vállal valaki gyermeket a saját korosztályotokban lehetnek csodálkozó szemek. De ne ez alapján vállaljatok babát,hogy ki mit szól. ☺
2018. jún. 8. 12:08
 9/39 anonim ***** válasza:
88%

Nekem az első gondolatom az, hogy egy 22-23 éves FIÚ, az nincs kész a gyerekvállalásra.

A második az az, hogy nagyon könnyű ilyen háttérrel gyereket vállalni, hisz apukádnak dolgozol, ami elég stabil munkahely, valamint örökölt lakásba költöztök (nincs hitel pl).

2018. jún. 8. 12:12
 10/39 anonim ***** válasza:
45%
#9 Már bocs,de nem beszólni szeretnék,de te komolyan azt gondolod,hogy a kor számít ki alkalmas apának és ki nem. Láttam én már 30-40 éves apukát,aki ott hagyta a családjá,mert nincs kész az apaságra. És láttam már 20 éves apukát,aki eltartotta a családjá és 10 éve együtt vannak... Persze a legtöbb 20 éves valóban éretlenebb,mint egy 30-40 férfi. De nem kell általánosítani.
2018. jún. 8. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!