Ha munkanélküliként vállalok még egy gyermeket, akkor nem jár GYED?
Figyelt kérdés
Kb. 2-3 évet dolgoztam, amely után vállaltam első gyermekem. Letelt a GYED majd a GYES is, melnyek folyósításával nem volt gond. Nem szerettem volna ugyanerre a munkahelyemre visszamenni, ezért 1 hónapja felmondtam. Jelenleg munkanélkülin vagyok ill. kapom az álláskeresési támogatást 3 hónapig. Ahhoz, hogy "normális" GYED-et kapjak vagy hogy egyátalán kapjak GYED-et, mindenképp keresnem kell egy munkahelyet, ha a közeljövőben újabb gyermeket szeretnék vállalni?2017. okt. 14. 08:58
1/8 anonim válasza:
Igen. Az se számít,ha az életedben már van 100 év munkaviszonyod, ha a baba születésekor épp nincs jogviszonyod, csak a gyes és a csp jár.
2/8 anonim válasza:
Mégis mire járna ? Szerencsére nem jár, mert akkor Kolompár Orgona Kiara ledolgozna 3 évet és utána amég tudna menstruálni, akkor gyesen lenne.
4/8 anonim válasza:
Szerencsére nem jár. Ezt a 3 évet úgy írtad mintha legalább 15öt dolgoztál volba, de itt az is mindegy lenne.
5/8 anonim válasza:
Dolgozol? Nem..tehát mire járna?
6/8 anonim válasza:
Aha, nem akartál visszamenni a régi melóhelyre, inkább gyors felmondtál és szülsz még egyet...az nem opció, hogy másik munkahelyet keress és ne a semmire szülj?
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó, neked külön köszönöm hogy nem a kérdésre válaszoltál és inkább rosszindulatú megjegyzéseket teszel, gyanítom te egyszerű ember vagy mint a fatök, ha valaki ilyet kérdez az biztos egy utolsó szemét a szemedben.
A helyzet bonyolultabb ennél és ezért tettem fel az elméleti kérdésem. Köszönöm azoknak még egyszer, akik értelmes válaszukkal tiszteltek meg.
2017. okt. 17. 16:46
8/8 anonim válasza:
Lehet, hogy egyszerű vagyok, de nem a semmire szültem gyereket és nem a mások által befizetett adóból akarom finanszírozni a kidásaim, úgy, hogy én a közösbe nem teszek bele semmit.
(Értsd: nem dolgozol, így adót sem fizetsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!