Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon meg fogom bánni később,...

Nagyon meg fogom bánni később, ha nem vállalok gyermeket?

Figyelt kérdés
Kevese vagyok azoknak,akiknek még 30 évesen se jött kedv ehhez az egészhez. Rengeteg oka van ,de mindig megkapom szüleimtől hogy majd magamra maradok és nem leaz utód, meg majd aki ápoljon ha megoregszem. Nem hiszem hogy valaha készen állnék erre, ennek több oka is van, egyrészt nem szeretem a gyerekeket, vagy gondoskodni bárkirol, a gyereksirast, türelmetlen vagyok és egyáltalán nem vágyok gyermekre, csak tehernek ereznem. Másik oka a hipohondriam, rettenetesen félek a hanyastol, fajdalomtol, nyugtatót suedek pánik rohamra, állandó orrdugulassal kuszkodok, orrspary függő vagyok, állandó fejfajos, ha nem veszek be gyógyszert olyan migrénem lesz elajulok, márpedig terhesség alatt nem lehet nagyon szedni, nekem átlagosan minden 2. Nap fáj a fejem.emellett 10 éve egy gerinc ferdules miatti gerinc egyenesito műtéten estem át, titán rudak vannak a hátamba, eleve Max császárral szulhetnék de 5kgnal többet egész életembe nem emelhetek azóta. Tehát összefoglalva ennyi, sem megérve nem vagyok rá, ha eddig nem jött ilyen gondolat hogy gyereket szeretnék ezek után se fog. Párom nincs de azonnal szakitanek vele ha gyereket akarna tőlem mert annyira rettegek az egésztől és nem is szeretnék. Egyetlen felelmem ha a szüleim egy idő után elfordulnak majd tőlem emiatt. Értem én hogy ez az élet rendje de nekem abszolút nem való ez az egész és soha nem is lesz.
2022. okt. 7. 19:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
52%
Nem az elet rendje. Elhiszed, amit a gyerekesek mondanak neked, mert irigyek a szabadsagodra. Nem kell bedolni a tomegeknek. Nem akarsz gyereket, es kesz.
2022. okt. 7. 20:04
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

4 eset lehetséges:

1. Nem lesz soha gyereked, és nem bánod meg.

2. Nem leszbsoha gyereked, és megbánod.

3. Végül mégis lesz gyereked (tudom, neked aztán soha... de attól még előfordul), és nem bánod meg.

4. Lesz gyereked, és megbánod.

Itt senki se jósnő, hogy előre megmondja, hogy lesz, mind a négy esetre van bőven példa.

2022. okt. 7. 20:05
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
A te döntésed, hogy bevállalod e vagy sem. A szüleid pedig rendkívül önzők, ha emiatt piszkálnak. Az pedig nem feltétlenül a gyerek feladata, hogy ápolja otthon a szülőjét. Mondd meg, hogy ha megöregszel majd otthonba mész jó esetben szakértő kezek közé, nem pedig az utódodra testálnád ezt a feladatot. De nem hiszem, hogy elfordulnak tőled, hiszen te az ő utódjuk vagy. Max unokázni akarnának már, de azt kiélhetik rokongyerekeken is. Egy idő után, úgyis beletörődnek, hogy nem vállalsz gyereket, sőt a végén még lehet igazat is adnak neked.
2022. okt. 7. 20:09
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez nagyon egyénfüggő, ki-mit bán meg az életben.. csak azért gyereket vállalni hogy legyen aki ápolja öregkorában... háát... már születése előtt eldönteni, hogy KELL neki majd élnie az életét.. mondom ezt 2 gyermek anyjaként.. nekem visszataszító.. én már most tudom ha magatehetetlen-segítségre szoruló öreg leszek akkor bemegyek egy idősek otthonába.. a gyermekeim éljék az életüket, nem azért születtek, hogy engem ápoljanak..

Én imádok anya lenni és én kislánykoromtól vágytam az anyaságra, soha eszembe sem jutott, hogy ne szüljek-ne legyenek gyerekeim. De van a családomban akik nem vállaltak gyereket és boldog-kiegyensúlyozott élnek gyerek nélkül is. Mindannyian mások vagyunk. Senki nem tudja neked megmondani, hogy meg fogod-e bánni majd később ha nem vállalsz.. de soha ne a szüleid vagy más külső behatás miatt vállalj majd gyereket. Csak akkor ha tényleg úgy érzed, hogy szeretnél. :) Aki meg ezért "elítél-leszól" - azokkal nem kell foglalkozni..

2022. okt. 7. 20:11
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Amellett, hogy ez teljesen a te döntésed, sem fizikailag, sem lelkileg nem érzed rá alkalmasnak magad. Szerintem ha később zavarni kezdene, hogy így döntöttél, akkor is meg tudod önmagad nyugtatni, hogy számodra így volt helyes.

Egyébként nem tudom, jársz-e terápiára, de ismerek olyat, akinek segített eldönteni, hogy a félelmei tartják-e vissza csak a gyerekvállalástól, vagy valóban úgy érez, ahogy.

Úgy gondolom, ha az ember kellő önismeret után hoz egy ilyen súlyú döntést, akkor az később sem tud alapjaiban megkérdőjeleződni a számára.

2022. okt. 7. 20:16
 6/16 anonim ***** válasza:
80%
inkább azt bándd meg, hogy nem vállaltál, mint azt hogy igen.
2022. okt. 7. 20:24
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt senki nem tudja megmondani. Főleg ha te sem tudod.
2022. okt. 7. 20:26
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"majd aki ápoljon ha megoregszem"

Na persze, nyilván jó ötlet ezért szülni. Nehogy hallgass a szüleidre! Ez a te döntésed. Esetleg egy pszichológussal beszéljétek át atémát, segítsen kideríteni, hogy tényleg nem akarsz, vagy valamilyen alaptalan félelmet racionalizálsz az érveiddel. De a szüleid nyomásának ne engedj.

2022. okt. 7. 20:42
 9/16 anonim ***** válasza:
62%

Szóval a szüleid azért hoztak téged a világra, hogy legyen aki ápolja őket amikor öregek lesznek? És ezért kellene neked is szülnöd? Az emberek akkor is magukra maradhatnak, ha őt gyerekük van, s mindegyik elment külföldre dolgozni, és akkor sem lesznek magányosak, ha egy gyerek sincs, ha olyan az életük. Ez akkora marhaság, elvárások miatt szülni.

Ha vigasztal, én azt bántam meg, hogy szültem, alkoholista kábítószeres lett a fiam, az egyetemét is abbahagyta.

2022. okt. 7. 20:49
 10/16 anonim ***** válasza:
72%

Azért az szomorú h ezek szerint a szüleid kb azért akartak h öreg korukra legyen aki kvázi pelenkázza őket.

3 gyerekem van. Ha megélem h megöegedjek, önszántamból vonulok majd be egy idősotthonba.

Engem ne ápoljon a egy gyerekem se (pláne ha családosak) éljék az életüket!

Azt gondolom hogy nem mindenkinek való a gyerek. És tök jó ha valaki belátja azt h ő még nem érett a felafatra, vagy egyáltalán nem tetszik neki ez az életforma.

A te életed, a te döntésed

2022. okt. 7. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!