Nagyon meg fogom bánni később, ha nem vállalok gyermeket?
4 eset lehetséges:
1. Nem lesz soha gyereked, és nem bánod meg.
2. Nem leszbsoha gyereked, és megbánod.
3. Végül mégis lesz gyereked (tudom, neked aztán soha... de attól még előfordul), és nem bánod meg.
4. Lesz gyereked, és megbánod.
Itt senki se jósnő, hogy előre megmondja, hogy lesz, mind a négy esetre van bőven példa.
Szerintem ez nagyon egyénfüggő, ki-mit bán meg az életben.. csak azért gyereket vállalni hogy legyen aki ápolja öregkorában... háát... már születése előtt eldönteni, hogy KELL neki majd élnie az életét.. mondom ezt 2 gyermek anyjaként.. nekem visszataszító.. én már most tudom ha magatehetetlen-segítségre szoruló öreg leszek akkor bemegyek egy idősek otthonába.. a gyermekeim éljék az életüket, nem azért születtek, hogy engem ápoljanak..
Én imádok anya lenni és én kislánykoromtól vágytam az anyaságra, soha eszembe sem jutott, hogy ne szüljek-ne legyenek gyerekeim. De van a családomban akik nem vállaltak gyereket és boldog-kiegyensúlyozott élnek gyerek nélkül is. Mindannyian mások vagyunk. Senki nem tudja neked megmondani, hogy meg fogod-e bánni majd később ha nem vállalsz.. de soha ne a szüleid vagy más külső behatás miatt vállalj majd gyereket. Csak akkor ha tényleg úgy érzed, hogy szeretnél. :) Aki meg ezért "elítél-leszól" - azokkal nem kell foglalkozni..
Amellett, hogy ez teljesen a te döntésed, sem fizikailag, sem lelkileg nem érzed rá alkalmasnak magad. Szerintem ha később zavarni kezdene, hogy így döntöttél, akkor is meg tudod önmagad nyugtatni, hogy számodra így volt helyes.
Egyébként nem tudom, jársz-e terápiára, de ismerek olyat, akinek segített eldönteni, hogy a félelmei tartják-e vissza csak a gyerekvállalástól, vagy valóban úgy érez, ahogy.
Úgy gondolom, ha az ember kellő önismeret után hoz egy ilyen súlyú döntést, akkor az később sem tud alapjaiban megkérdőjeleződni a számára.
"majd aki ápoljon ha megoregszem"
Na persze, nyilván jó ötlet ezért szülni. Nehogy hallgass a szüleidre! Ez a te döntésed. Esetleg egy pszichológussal beszéljétek át atémát, segítsen kideríteni, hogy tényleg nem akarsz, vagy valamilyen alaptalan félelmet racionalizálsz az érveiddel. De a szüleid nyomásának ne engedj.
Szóval a szüleid azért hoztak téged a világra, hogy legyen aki ápolja őket amikor öregek lesznek? És ezért kellene neked is szülnöd? Az emberek akkor is magukra maradhatnak, ha őt gyerekük van, s mindegyik elment külföldre dolgozni, és akkor sem lesznek magányosak, ha egy gyerek sincs, ha olyan az életük. Ez akkora marhaság, elvárások miatt szülni.
Ha vigasztal, én azt bántam meg, hogy szültem, alkoholista kábítószeres lett a fiam, az egyetemét is abbahagyta.
Azért az szomorú h ezek szerint a szüleid kb azért akartak h öreg korukra legyen aki kvázi pelenkázza őket.
3 gyerekem van. Ha megélem h megöegedjek, önszántamból vonulok majd be egy idősotthonba.
Engem ne ápoljon a egy gyerekem se (pláne ha családosak) éljék az életüket!
Azt gondolom hogy nem mindenkinek való a gyerek. És tök jó ha valaki belátja azt h ő még nem érett a felafatra, vagy egyáltalán nem tetszik neki ez az életforma.
A te életed, a te döntésed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!