Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy tudom elintézni, hogy ne...

Hogy tudom elintézni, hogy ne a férjem nevét kapja a gyerek?

Figyelt kérdés
Férjemmel válófélben vagyunk, de csak novemberben lesz a tárgyalás. Ügyvéd azt mondta, így az ő nevére kerül a gyerek, de ezt nem akarom. Pár héten belül szülök, rég nem vagyunk együtt, nem a férjem az apuka. Ilyenkor bemondhatok más nevet? Vagy ha nem árulom el, hogy házas vagyok, akkor kaphatja más vezetéknevét? Hogy működik ez, segítsetek. A kiskönyvben a férjem neve szerepelt, de hibajavítóval áthúztam, és beírtam más nevet. Ennyi elég ilyenkor? Férjem nem fog ezen problémázni, neki is kényelmesebb így.
2022. szept. 17. 13:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyvéd jól mondta.

Ha házasságban éltetek a gyerek fogantatásakor, akkor a vélelmezett apa a férjed. A baba megszületése után lehet megdönteni a vélelmet apasági vizsgálattal.

De nem értelek: a szakember megmondta. Utána mit ugrálsz? Minek kérdezed a gyakori népét? Azt hiszed, az ügyvéd rosszul ismeri a jogot? Rossz ügyvédnek tartod? Akkor miért nem kerestél másik ügyvédet?

2022. szept. 17. 13:50
 12/35 anonim ***** válasza:
11%
Elnézést 8-as,de tőlünk a kutya nem kérdezte meg, hogy milyen névvel anyakönyvvezzék a majdani gyerekeket.
2022. szept. 17. 13:59
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
En csak azt nem ertem, miert most kell kapkodni? Keso banat. Kb januarban lettel terhes az uj parodtol, es a ferjeddel regota nem vagytok mar egyutt, tehat ez ido alatt miert nem jutott eszetekbe elvalni? Ehhez a hibajavitos megoldashoz kulon gratulalok.
2022. szept. 17. 14:23
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Na mivel volt pont ugyanilyen a családban nálunk, tudok erre 2 megoldást.

Ha házasok vagytok akkor a gyerek mindeféleképp a férj nevére kerül, mégha nem is az övé a gyerek. Ha elváltatok már akkor a törvény szerint a válás után kb. 300 napon született gyereket is még mindig a volt férj nevére kell iratni.

Erre kettő megoldás van. Ha elváltatok, akkor gyorsan össze kell házasodni a gyerek tényleges apjával, így a gyerek már az új házasságba születik, és az apja nevét kapja. A macerásabb megoldás hogy a gyerek születése után a voltférj lemond a gyerekről, DNS vizsgláttal megbizonyosodik a bíróság előtt hogy nem az övé, így a gyereknek nem lesz hivatalos apja és a te nevedre kerül. Onnantól meg az lehet az apja akit akarsz.

2022. szept. 17. 14:31
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is azért házasodott újra apósom, mert az "új mostohaanyós" terhes let, és mivel még elég frissen elvált nő volt, a gyerek a voltférj nevét kapta volna. Ugyanez van most a Kulcsáréknál is.
2022. szept. 17. 14:34
 16/35 anonim ***** válasza:
92%
100% hogy a férj nevét kapja a gyerek 😃 Már úgyis a bíróságon vagytok akkor egy apasági eljárást kérvényezhetsz.
2022. szept. 17. 14:36
 17/35 anonim ***** válasza:
85%
Már sehogy. Férjed majd örülhet a kakukkfiókának aki után még gyerektartást is fizethet. Bár úgyis beperelne, aztán fizethetitek a DNS teszt meg az egész eljárás árát 😃
2022. szept. 17. 14:40
 18/35 anonim ***** válasza:
82%
Egyetlen megoldás, hogy sikerül elválni terhesen, megházasodni gyorsan a szeretővel, így az új házasságba fog születni a gyerek, ahol kaphatja az apja nevét.
2022. szept. 17. 15:27
 19/35 anonim ***** válasza:
42%
Házastársi anyakönyvi kivonatnál megváltoztatni hogy kinek a nevét kapja. Mi is ezt csináltuk,bebattyogtunk az önkormányzatra és kérvényeztük,hogy ezt változtassuk meg,picivel szülés előtt. Azóta az én vezetéknevemet viseli a pici. Persze nálunk csak azért mert amikor házasodtunk csak rábólintottunk és utólag jöttünk rá hogy az én vezetéknevem jobban hangzik.
2022. szept. 17. 15:33
 20/35 anonim ***** válasza:
11%
Tőlünk se kérdezte meg senki házzasságkötés intézésekor hogy mi legyen a születendő gyerek neve
2022. szept. 17. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!