Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki VIP szobában akar lenni,...

Aki VIP szobában akar lenni, általában sikerül is?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék VIP szobában lenni szülés után, de nem tudom, ez milyen gyakran sikerül azoknak, akik akarják?

Van itt olyan, akinek nem jött össze, mert mind tele volt?

Olvastam régi kérdéseknél, hogy szinte lehetetlen bekerülni oda fogadott orvos nélkül, de olyan már ugye nincs, és érdekelne, ezek után hogy alakultak a dolgok?

2022. szept. 3. 18:17
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a Vip szoba a covid óta covid elkülönítőként működik, vagyis kb megszűnt. Viszont szintén a vírus miatt amúgy is igyekeznek külön szobába tenni a kismamákat. Nyilván ha épp sokan szülnek, akkor ez nem megoldható.
2022. szept. 4. 13:15
 32/52 anonim ***** válasza:
25%

Igen, erre ott a magankózház, barátnőm nemrèg ott szült, úgy erezte magát mint egy szállodában, hozzáteszem ő is 2 ágyasban volt, szóval kèrdező, kicsit èrdekes elvárásaid vannak.

Mind tudjuk, hogy katasztrófa, mint sok minden más is ebben az országban. Ezen felesleges állandóan pampogni meg elègedetlenkedni. Ha vizsgálatra kell a babát vinni pl. csiposzures, majd meglepődtök, hogy nincs időpont, jön a bölcsi, ott nem lesz hely, iskolában nincs tanár stb stb. Senki nem tesz úgy, mintha ez oké volna, de sajnos ez van. Elmész az országból vagy kifizeted a magánt mindenből (kórházból, vizsgálatból, bölcsiből, tanárból), mást nem tudsz tenni.

2022. szept. 4. 13:24
 33/52 anonim ***** válasza:
22%
Első gyerekes anyát nem tesznek 1 szemèlyes szobába, azt nem szeretik.
2022. szept. 4. 13:34
 34/52 anonim ***** válasza:
6%

Istenem... szerintem először szálj le a földre.

Nők ezrei szülnek vip szoba nélkül. Még senki nem halt bele. Nyilván te sem fogsz.

Le van írva, vagy 30 kommentben, hogy nincs ilyen lehetőség, de majd pont te fogod megváltani a világot és kiharcolod

Ha ennyire exklúzív körülménxeket akarsz, menj "nyugatra" szülni. Vagy nyisd szépen ki a pénztárcád és menj magán kórházba.

Nincs ezzel baj, csak valamit valamiért...

2022. szept. 4. 13:46
 35/52 anonim ***** válasza:
89%

A fizetős szoba legnagyobb előnye a saját fürdő.

Novberben szültem, azért kerültem karanténba, mert a szomszédban covidos vt egy kismama, és a közös fürdőre hivatkozva kontakt lettem. Onnantól voltam csak igazán magamra hagyva. A szobatásram babája az intenzíven volt, nem mehetett hozzá, nem kapott róla semmilyen információt, mert senki nem jött be hozzánk, az ételt is órás késéssel kaptuk meg, mert senki nem akart bejönni hozzánk. Életem legmegalázóbb élménye volt, ahogy a szkafanderes orvos a kórteremben, az ágyamon vizsgált meg.

2022. szept. 4. 13:46
 36/52 A kérdező kommentje:

"kicsit èrdekes elvárásaid vannak."

Lehet. Introvertált vagyok, akit a gondolat is elborzaszt, hogy 0-24-ben idegenek között kell lennie (pláne napokon át). Egy darabig elviselem, de egy idő után szorongani kezdek, és olyanná válok, mint egy riadt állat, amit sarokba szorítottak (munkahelyen is szünetekben félrevonulva szoktam feltöltődni). Szóval nem valami úri hóbort nekem a külön szoba igénye. A lelki nyugalmam akarom biztosítani, mert nem szeretném, hogy a babám épp az első pár együtt töltött napunkban azt érezze, hogy az anyja, akitől a biztonságérzetet kéne kapnia ebben az ijesztő új világban, összeomlott, mert épp élete legnagyobb félelmét éli át (azaz napokig összezárva lenni idegenekkel, egy teljesen kiszolgáltatott helyzetben). Miközben nekem kizárólag őrá kellene koncentrálnom, ami az otthonunk nyugalmában menne is nekem.

Erről pszichológussal is beszéltem, teljesen egyetértett velem. Valakinek nem való a társas kórterem. Azt tanácsolta, vagy VIP szoba, ha mindenképp maradni kell x napig, vagy ha minden adott hozzá, foggal-körömmel küzdjek a törvény adta jogomért, az ambuláns szülésért, és ehhez jó előre készüljek fel.

2022. szept. 4. 13:59
 37/52 anonim ***** válasza:
65%
Az ambuláns szüléssel kapcsolatban csak annyit írnék, hogy másnap ellenőrzik, hogy szűkül-e a méhed rendesen, illetve kötelező vizsgálatokat is elvégeznek a babán (pl. csípőszűrés, hallásvizsgálat). Szerintem elég jó, hogy ezekre nem kellett visszamenni. Bőven elég a csípő uh, és ha covid miatt nem mennek házhoz, akkor gyermekorvos, védőnő.
2022. szept. 4. 14:11
 38/52 anonim ***** válasza:
17%
Azt a pszichológus elfelejtette közölni, hogy ez kb. a joszerencsèn fog múlni, illetve azon sem, mert először szült nőt nem tesznek 1 ágyasba. Akkor nyúlj bele a zsebedbe és fizess magánt.
2022. szept. 4. 14:28
 39/52 anonim ***** válasza:
88%

38# Nálunk bárkit betesznek egy ágyasba, ha fizet...

Egyébként a bent töltött három napunk alatt annyi volt a vizit, hogy anyuka jól van? Ja. A babán lát valamit, ami ön szerint rendellenes? Mit tudom én. Azt sem tudom mit kéne néznem. Hát ezért a biztonságért tényleg felesleges bentmaradni. :)

Én még mindig nem értem komolyan... igen, sok a sz*r az országban, de ezt miért ne lehetne kimondani? Miért jó meghunyázkodni és egymásnak ugrani, hogy "tűrjé' köcsög, úgysem lesz jobb"!? Hát ezzel az általános hozzáállással nem is. :)

2022. szept. 4. 15:56
 40/52 anonim ***** válasza:
66%
Hát nem tudom. Mielőtt bementem szülni én is úgy képzeltem el hogy VIP szobát akarok, de mikor oda került a sor már nem érdekelt. Mondjuk én Győrben szültem. Ketten voltunk egy szobában, a szobatársam teljesen normális volt. Aztán ő haza ment és kaptam egy másikat aki már a nyolcadik babáját szülte. Vele sem volt gond. Volt párszor hogy csak nekem kellett vizsgálatra menni és akkor figyelt a picire. Zuhanyzáskor is figyelt az enyémre is és én is az övére. Tiszta volt a szoba és a fürdő is. A csecsemős nővérek is mind nagyon kedves és normális volt. Semmien rossz tapasztatom nem volt. Egy fürdőn osztoztunk négyen ( a szomszéd szobával közösen), de azon kívül is volt a folyosón még mosdó. 37 hetesen is feküdtem bent egy hetet, terhességi toxémia gyanúval akkor sem volt rossz tapasztalom. Azt a három napot meg tekintve hogy velem lehetett a baba kibírtam. Pedig én sem vagyok nagy társasági ember. Mondjuk szerencsém volt mert hiába sírt a másik baba az enyém nyugodtan aludt. Mellettem meg ágyút lehet dörgetni. :D
2022. szept. 4. 18:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!