Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki VIP szobában akar lenni,...

Aki VIP szobában akar lenni, általában sikerül is?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék VIP szobában lenni szülés után, de nem tudom, ez milyen gyakran sikerül azoknak, akik akarják?

Van itt olyan, akinek nem jött össze, mert mind tele volt?

Olvastam régi kérdéseknél, hogy szinte lehetetlen bekerülni oda fogadott orvos nélkül, de olyan már ugye nincs, és érdekelne, ezek után hogy alakultak a dolgok?

2022. szept. 3. 18:17
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%

9, tényleg? Miért?

Egyébként 2 szülésből 1-szer sikerült megcsípnem, 2019-ben. Akkor még lehetett fogadni orvost, volt is. Debrecen.

2022. szept. 3. 20:56
 12/52 anonim ***** válasza:
100%

Kecskeméten 2014-ben fizettem érte, pont volt szabad szoba, ügyeletben szültem.

2020-ban az új helyen már minden szoba olyan volt mint anno a vip szoba

2022. szept. 3. 21:04
 13/52 A kérdező kommentje:

"2020-ban az új helyen már minden szoba olyan volt mint anno a vip szoba"

Ez mit jelent? Hogy felújított, szép volt?

Nekem azért lenne fontos a VIP, hogy teljesen egyedül lehessek, egy szobatársam se legyen. Nem bírnék 0-24-ben idegenek közt lenni.

A VIP szoba is csak az elviselhető szint lenne, mert leginkább az ambuláns szülést preferálnám, de tudom, azt baromi nehéz elérni, mert letámadják az embert érte. (Meg hát előre nem tudhatom, nem lesz-e császár vagy olyasmi, ami miatt lehetetlen, hogy aznap távozhassak a babával).

2022. szept. 3. 21:12
 14/52 anonim ***** válasza:
85%
2/2 sikerült, bár mikor csak inzulin beállítás miatt kellett 1 éjszakára befeküdnöm akkor nem, mert pont az a hölgy foglalta le akivel előttem foglalkozott a nővér..
2022. szept. 3. 21:34
 15/52 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk (megyeszékhelyen) a covid miatt felfüggesztették a vip szobák kiadását, normális szobaként használják.

Én is szerettem volna élni vele, de ugye nem volt rá lehetőség. Őszintén sokkal jobban jártam így, 2 ágyas szobában voltunk és nekem nagyon jó volt, hogy volt kihez szólni. Támogattuk, bíztattuk, segítettük egymást. Pl.: felváltva tudtunk nyugodtan zuhanyozni, mert nem kellet egyedül hagyni a babákat.

2022. szept. 3. 21:42
 16/52 anonim ***** válasza:
100%
Igen addigra teljesen új lett a szülészet. Bár anno a vip szoba is 2 személyes volt saját wc-vel és zuhanyzóval. De így is sokkal jobb volt mint 6-8 anyuka egy szobában. Sok kórterem volt és összesen lett volna 2 közös tusoló és wc baromi messze a szobától. Inkább fizettem.
2022. szept. 3. 21:51
 17/52 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk alapítványi szobának hívják és mivel nem túl drága, kb. mindenki arra pályázik. Van egy- és kétszemélyes is. Amikor én szültem, semmilyen front nem volt, konkrétan mégis olyan teltház volt, hogy a 4 ágyasokban SEM volt hely. Nem lehettünk együtt a babámmal 16 órán át. Amíg az aznap hazamenőket ki nem paterolták és újra nem ágyaztak, addig a terhes osztályon voltam, a baba pedig a csecsemősöknél. Borzasztó volt...

Szóval már örültem, hogy egyáltalán bárhova betesznek a gyermekágyon, nemhogy még ilyen igényeim legyenek.

Egy hely felszabadult egy egyágyasban másnap, azt egy ikres kismamának ajánlották fel az osztályon, szobatársam volt.

Nálunk egyébként érkezési sorrendben lehet bekerülni, a szülés végefelé kell jelezni, hogy alapítványi szobát szeretnél, ha van szabad, akkor a szülésznő intézi.

Nekem egyébként olyan rossz élmény volt az egész kórházi lét, hogy HA lesz legközelebb, akkor nem fogom sajnálni azt az 1-1,5 milliót arra, hogy szülés alatt és után normál körülmények között, nyugodtan pihenhessünk, ismerkedhessünk a babámmal. Én hetekig sírtam, 4 éjszakát voltam bent, 2 egybefüggő órát nem aludtam ez idő alatt, kimerültem mire hazamentünk, undorítóan néztem ki, egy roncsnak éreztem magam (8 nőre jutott egy fürdő) és nem mellesleg óriásit küzdöttünk szoptatási tanácsadóval (egy vagyon az óradíja), hogy szoptatni tudjak, mert az első napunkon gyakorlatilag nem volt lehetőségem mellre tenni, ellenben kapott cumit és tápszert is cumisüvegből. Amikor megkaptam már nem akart tapadni, segítség nem volt...

Ki lehet bírni azt a pár éjszakát, de én legközelebb nem kibírni akarom, hanem egy icipicit élvezni amellett, hogy az emberi méltóságom megmarad. Pl. letudok normálisan zuhanyozni, betétet tudok cserélni, amikor akarok, letudok ülni a wc-re, tudok aludni, amikor a babám alszik, stb.

2022. szept. 3. 22:10
 18/52 anonim ***** válasza:
89%
Abszolút egyetértek az utolsóval. Én is érdeklődöm majd, hogy nálunk mi a helyzet, jó lenne külön lenni. Én vasárnap délután negyed 4-kor szültem és csak másnap reggel láttam a babám :( bután hangzik de nem ismertem fel, idegen volt. Előtte 1 percre hozták oda amikor megszületett és el is vitték :( én se tudtam már szoptatni, nem ment neki.
2022. szept. 3. 22:29
 19/52 A kérdező kommentje:

Hát akkor az a biztos, ha magánkórházban szül az ember. 😔 Vagy igenis felkészülök jogszabállyal, mindennel, és kikövetelem az ambuláns szülést.

Ez tenné be nekem a kaput: introvertáltként 0-24-ben el kellene viselnem idegeneket, nem aludhatnék emiatt normálisan, de a kisbabámmal bezzeg nem lehetnék együtt folyton, aki miatt ezt az egészet végigszenvedném.

Ha csak belegondolok, szerintem olyan viselkedést rendeznék, hogy a kórház kérne meg, inkább menjünk haza, de k*rvagyorsan.

2022. szept. 3. 22:42
 20/52 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk Egerben szülés után lehetett mondani, hogy igényt tartanék rá. Akkor felhivott valakit a nővér hogy szabad - e, halistennek az volt, így egyből odamentem. Férjem bent aludt, bent volt velünk a 3 napban,szóval volt kihez szólnom :D

Nem volt fogadott orvosom, nen fizettem külön senkinek, erre szántam a pénzt, a nyugalmunkért.

2022. szept. 4. 02:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!