Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek is önző, ha egy...

Szerintetek is önző, ha egy nő (egészségügyi okok nélkül) programozott császárt választ?

Figyelt kérdés

Most olvastam hogy Vasvári Vivi nyilatkozta ezt, és hogy őszinte legyek egyetértek vele.

Nem a baba dönti el, mikor szeretne kijönni, csak úgy kiragadjàk váratlanul, nem lesz olyan jó az immunrendszere stb.

2022. aug. 28. 16:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%

Mindenki úgy szül, ahogy szeretne. Van ám lelki oldala is- egy traumatikus természetes szülés ezerszer rosszabb, mint egy programozott császár-az anya oldaláról. Barátnőmnek vákuumos szülése volt nagy babával és azóta mondja, hogy nem akar több gyereket szülni. Sógornőm rettegett a szüléstől, de hagyta magát lebeszélni a császárról, mondván jobb a babának a természetes. Eredménye kórház után látni sem akarta a saját gyerekét, kezelni kellett és nem vicc tönkrement belé, nem akar újabb gyereket.

Az, hogy a baba immunrendszerének rosszabb a császár, ma már nem igaz. Múltkor beszélgettem erről a nógyógyászommal, hogy rosszabb-e a császár immun oldalról és mondta, hogy ez ma már nem így van. Azt mondta ellenben, hogy sok nagy súlyú baba születik, akiknek jobb lenne a császár, mert sokakat kell vákuumozni, sokan nehezen jönnek át a szülőcsatornán stb..és sok anyuka szakad belül is nagy babáktól-hegesedik a méhszáj és később vetélnek az újabb terhességnél.

Szóval akkora kérdőjel számomra mi a jobb...

2022. aug. 28. 18:19
 12/23 anonim ***** válasza:
81%
Persze tudjuk, hogy azok a nők, akik császárral szülnek (köztük én is) nem is igazi anyák, mert nem szenvedtek végig...amúgy ezt honnan tudják, hogy ki mennyit szenved mielőtt oda kerülne? Akkor én meg mondjam azt, hogy a lombikos anyák nem is igazi nők, mert nem voltak képesek természetes úton teherbe esni? Meg a lombikos gyerek sem igazi gyerek, mert kémcsőben készült? Természetesen nem így gondolom, mert senki nem tudja, hogy mi az oka, hogy nem lehet gyerek...ahogy annak se, hogy ki miért szeretne (nem szeretne) császárral szülni! Mindenki foglalkozzon a saját dolgával és pont.
2022. aug. 28. 18:37
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Miért lenne önző? Ha már van választási lehetőség miért ne választhatna?

Magyarországon fizetős, mas országban pedig megkerdezik hogyan akarsz szülni. Elmondjak mindkettő kockázatát aztán eldöntheti a nő hogy akarja sus mus nélkül. Ezt kéne otthon is nemcsak máshol.

2022. aug. 28. 18:40
 14/23 anonim ***** válasza:
11%

Elég etikátlan az az orvos, aki ezt bevállalja, az enyém nem tette volna.

Egyébként szerintem sokkal, de sokkal rosszabb, nem is értem egyesek miért akarják ezt. Ez egy hatalmas hasi műtét, sokkal több a komplikáció lehetősége az anyának is. Én nagyon féltem tőle, nehogy császározni kelljen, nemhogy önként ezt válasszam.

2022. aug. 28. 18:45
 15/23 anonim ***** válasza:
59%

14

Mondjuk azert vállalják mert egészségügyi gomdjaik vannak és nem ajánlott a hüvelyi szülés!

2022. aug. 28. 18:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
15: elolvastad a kérdést?
2022. aug. 28. 19:02
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
A nagy magyar anya, aki nem igazán veti meg a kokaint, amikor a gyereket lepasszolva szórakozni jár, szerintem ne kritizáljon másokat.
2022. aug. 28. 19:18
 18/23 anonim ***** válasza:
11%

"Szerintem senkinek semmi köze ahhoz, hogy más hogyan szül"

De azért véleménye lehet, nem?

Gondolom, neked is sok dologról vagy helyzetről megvan a véleményed, pedig ilyen alapon senkinek semmihez nincs köze.

2022. aug. 28. 20:13
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Bizony 18 nekem is sok mindenről megvan a véleményem, de tudod, hogy a vélemény olyan, mint a segglyuk...mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra. Az én véleményem az, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy más miért és hogyan akar szülni. Ez is egy vélemény...akkor nekem sem lehet?
2022. aug. 28. 20:18
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem az. Lelki okai is lehetnek az ilyen döntésnek, senkinek semmi köze hozzá.

Az immunrendszert rengeteg minden határozza meg. Én halmozottan hendikepes baba voltam, koraszülött, császáros, anyatejet egy cseppet sem láttam, és nálam egészségesebb embert keveset ismerek, csak lesek mikor a velem egyidősek sorolják a bajaikat, hogy mire allergiásak, mi fáj, meg mennyit vannak betegszabadságon. Persze, tudom, az egyéni példa nem írja felül a nagy számokat, csak azért írom, hogy nem 1 db tényezőn fog múlni ez. Ennyi erővel az is önző, aki nem tart állatot (bizonyítottan jobb lesz tőle a gyerek immunrendszere), vagy aki tejszeletet ad a gyerekének bio répa helyett, vagy aki rossz levegőjű környezetbe szül, stb. Hülye példák, de annyi mindenért lehet egymást szidni az anyáknak, nem értem miért kell már a szülésnél elkezdeni a másik csesztetését. Fordítanák inkább ezt az energiát a gyerekükre.

Nekem is meg van a véleményem a Vasvári Vivienről, mégsem megyek oda a facebookjára kiosztani.

2022. aug. 28. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!