A programozott császár akkor most könnyeb, mint a természetes szülés vagy sem?
Én természetesen szültem és az borzalmas volt, soha többé. Látom ezeket a celebeket, mindegyik programozott császár,pár nap múlva meg már pózolnak a babakocsival. Maga a műtét tudata számomra nem ijesztő, mert már műtöttek ébrenlétben (igaz, csak a lábamat, de az is 1 óra meg 10+ öltés volt).
Szóval én úgy képzelem, hogy könnyebb, mert végig fix érzéstelenítés van és nem kell kitolni semmit. Akinek volt császár, annak mi a véleménye? (Akinek nem volt, ne írjon, elméletben én is tudom, hogy nagy hasi műtét stb stb)
Mindegyiknek megvannak a hátulütői. A császárnál végigvágják a hasizmod, örökké meg nem kapsz érzéstelenítőt. Az elején nem is nagyon tudsz majd felülni vagy használni. Hetek és hónapok mire begyógyul.
Császárnál általában a szülés könnyebb, a felépülés rosszabb. Természetesnél a szülés hosszadalmasabb viszont nem tart sokáig a lábadozás. Az egyik sem könnyebb mint a másik.
Hány öltéssel varrják a császárt?
Amúgy arra emlekszem, hogy a lábamon lévő nagy seb is nagyon fájt kb fel evig, illetve mutet utan 1 napig alig kaptam levegőt.
Én vajúdtam 8 órát, utána sürgősségi császár lett.
Igaz a műtétből nem érzékeltem semmit csak hogy huztak, vontak, de a felkelés nagyon rossz volt, utána a heg is jó pár hétig érzékeny volt. Kellett idő,hogy ki tudjak egyenesedni, es nem volt könnyű (legalábbis nekem). Lelkiismeret furdalásom volt, hogy a kisfiam sírt és mivel nem tudtam úgy mozogni, ahogy kellett volna, nehézkes volt a dolog.
Inkább természetesen szültem volna.
Nem volt egy leányálom.
Szóval nem maga a műtét fáj, hanem az utána lévő dolgok.
1 nem vágják végig a hasizmot már rég, anatomiailag választják szét. Nem mindegy.
Kérdező: máshogy veszi igénybe a testet a programcsászár, de nem véletlenül választják azt a celebek.
Akinek könnyű szülése van, annak a sima szülés után is könnyű pózolni, viszont ezt nem lehet előre tudni. A program császár viszont tervezhető, és ha nincs komplikáció, akkor kevésbé veszi igénybe a szervezetet, mert nincs az a rengeteg fájdalom, stressz.
Ha gazdag celeb lennék biztos hogy programcsaszart választottam volna egy jó magánklinikán.
1-es valotlansagot ne allits, ha nem tudsz valamit, inkabb ne mondj semmit.
Evtizedek ota nem vagnak csaszarkor hasizmot. A 2000-res evek elejen jartam foiskolara, es a nogyogyaszat gyakorlaton tobb csaszarnal segedkeztunk, mar akkor is csak feszitettek a hasizmot.
Kerdezo, kulfoldon elek, itt lehet valasztani. Egeszsegugyis hatterrel egyertelmuen a sokkal biztonsagosabb csaszart valasztottam.
Reggel bementunk, 25 perces mutet ( varassal egyutt), 1 ora mulva mar ettem a sultcsirket ( nem Magyarorszagrol beszelek) , delutan setalgattam, masnap reggel mentunk haza. 2 nappal a csaszar utan mar setaltam egy kort az utcaban a babaval.
A felepules pont ugyanolyan gyorsan ment mint maga a mutet.
Egy ami kellemetlen volt a mutet utani elso pisiles, en semmi mast nem tudok rosszat mondani.
Meg szazszor bevallalnam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!