A programozott császár akkor most könnyeb, mint a természetes szülés vagy sem?
Én természetesen szültem és az borzalmas volt, soha többé. Látom ezeket a celebeket, mindegyik programozott császár,pár nap múlva meg már pózolnak a babakocsival. Maga a műtét tudata számomra nem ijesztő, mert már műtöttek ébrenlétben (igaz, csak a lábamat, de az is 1 óra meg 10+ öltés volt).
Szóval én úgy képzelem, hogy könnyebb, mert végig fix érzéstelenítés van és nem kell kitolni semmit. Akinek volt császár, annak mi a véleménye? (Akinek nem volt, ne írjon, elméletben én is tudom, hogy nagy hasi műtét stb stb)
23
Azért mert úgy állítják be h ez bakfitty. Értem én hogy nektek fasza volt. Másnak meg nem. De persze szerintetek az a fika. Mert ugye az nem valós h más a test, műtét, szövődmény...... Stb.
Senki nem tudja megmondani hogy neki milyen lesz, mennyire lesz rossz addig amíg nem élte át. Most a kérdező is itt pattog hogy így úgy jobb közbe azt se tudja miről beszél. Lehet ha egyszer átéli utána meg majd alig fogja bírni
8 óravajúdás után sürgősségi császár, majd az őrzőben covid kontakt lettem, így másfél nap után haza is küldtek. Bent egyedül kellett ellátnom a gyereket, mert ő is kontakt volt, csak akkor jöttek be, ha nagyon muszáj volt.
Műtöttek már korábban többször is, de ez volt a legrosszabb.
A katéter miatt nem tudtam tartani a vizeletem, emiatt időre jártam wcre, mert ha éreztem az ingert, azonnal jött is. Ráadásul ahog ürült a hólyag, és húzódott össze, iszonyatosan szúrt a sebem. A varrat bőr alatti volt, ezt nálam 36 óra után vették ki. Még a hazaengedés előtt.
A műtét után kézzel préselték a hasamból a vért, óránként, míg fel nem keltem, akkor is, mikor már nem hatott az érzéstelenítő. Fájdalomcsillapítót 6 óránként kaphattam, egy szem algoflexet…semmit nem ért.
Az első hét volt nagyon kemény, utána sokkal jobb lett, de a hegemmel menni kellett szakemberhez, hogy fellazítsa az összenövéseket, amik a hegnèl okoztak fájdalmat, és a derekamba is átsugárzott. Ezt egyébként a kórházban nem mondják el, magadnak kell utánajárni, mik a lehetőségek.
Nem jobb, és nem könnyebb a természetesnél, csak máshogy sz.r…
Nem csak a császárból, hanem minden műtétből másképp épülnek fel az emberek. Bocsánat, de még egy foghúzásnál is teljesen más tapasztalatokat lehet szerezni: van, aki semmit nem érez, van akinek sokáig tart és alig tudják kiszedni, van, akinak másnap már semmi baja, más meg egy hétig alig bír enni.
Másképp reagál a testünk dolgokra, másképp regenerálódik, más alapbajaink, betegségeink vannak és az orvos sem mindegy, hogy kontár-e vagy szakmailag profi. A császármetszés sem egyforma, egy csomó technika van, nem mindegy, hogy milyet ismer a doki, illetve hogy a te helyzetedben melyiket csinálja. Szerintem a pszichés hozzáállásunk is befolyásoló lehet: ha valaki retteg a császáról és beigazolódik a félelme, az szerintem nehezebben gyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!