Szülés után 3 héttel el lehet kezdeni a kisebb súllyal végzett súlyzós edzést? Milyen veszéllyel jár, ha elkezdek óvatosan edzeni?
Én ugyanígy voltam mint te, 10+ éve edzem, a terhesség alatt is végig súlyokkal edzettem.
Ugyan nekem pcs-m volt, úgyhogy az első két hétben eszembe sem jutott edzeni, utána az orvosom a pilatest javasolta, a 6 hetes kontrollon pedig azt rábólintott a súlyzós edzésre, persze fokozatosan és óvatosan.
Nekem ez így teljesen bevált, a pilates nem nőtt hozzám, de segített a regenerálódásban. Amikor újra elkezdtem a súlyzós edzést a hasizmaimra nagyon figyeltem, célzottan nem is csináltam hasra semmit egy darabig.
A 6 hetet érdemes mindenképpen megvárni, egyrészt hogy lásson orvos, másrészt, hogy a méhed vissza tudjon húzódni.
A szoptatással nincs semmilyen összefüggés, én azóta is szoptatok. Nekem a védőnő, nőgyógyász is kifejezetten ajánlotta, hogy sportoljak amint lehet. Nem befolyásol semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!