Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bevállalnál szülést 230...

Bevállalnál szülést 230 km-rel messzebbi városban?

Figyelt kérdés
Borsod megyében élek, legközelebb Miskolc van hozzánk 60km-re. Ezután Debrecen 160 km-rel majd Budapest 230 km távolságra. Miskolcon nagyon rossz tapasztalatokat hallani szülés terén. Sajnos a félelmeink két közeli kismama elvesztése okozta akik elhunytak a szülésben a covid alatt. Jelenleg nem áll fenn a fertőzés olyan formában,mint tavaly azonban "kicsit" parázunk. Nem vagyunk miiomosok de van annyi összespórolt pénzünk,hogy úgy döntöttünk amennyiben van megbízható magánkórház az összeget rá szánjuk. Viszont nem szültem soha így azt sem tudom egyáltalán eljutnék-e ha baj van Budapestig, vagy ez hogy működik. Sajnos nem tudom még milyen lehetőségeink vannak. A terhesség legelején vagyunk. Köszönöm szépen előre is mindenki válaszát!

2022. júl. 19. 12:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
82%

Én a távolság miatt Pestet már tuti, nem vállalnám be, hacsak nem tudsz felköltözni. Családban volt olyan, aki a 120 km-es távot se tudta megtenni, mert 15 km után olyan szinten rosszul volt, hogy inkább megálltak útközben (otthonuktól 20 km-re). Szerencsére ott is volt szülészet és mondták nekik, hogy már esélyük nincs eljutni Pestig.

Persze még egy anyának se ugyanolyan a két szülése, de én nem vállalnék be 230 km-t ki tudja, milyen forgalom mellett.

2022. júl. 19. 13:36
 22/32 A kérdező kommentje:
Én igazat adok a19-es válaszolónak, ezek is fontosak illetve a megyei kórházban biztos ,hogy a szülészeten lévő szülni váró nők 90%a a roma lesz....
2022. júl. 19. 13:36
 23/32 anonim ***** válasza:
73%

Csak ha programcsàszàr

Egyik esetben sem fért volna bele ennyi út

2. Alkalommal Bp-en szültem volna, de az 60 km

És mentünk a 23 km-re lèvőbe, ahol nem akartam szülni.

A fősorompót átléptük óra 25-kor.. kipakoltunk a kicsiból, fel az emeletre, megnéztek

Rohangálás

52-kor a fiam felsírt, amire vàrtunk 2 percet( bár minden rendben volt, csak nem akart felsírni)

Szóval Csak ha pcs vagy odaköltözöl azokra a hetekre.

2022. júl. 19. 13:41
 24/32 anonim ***** válasza:
39%
Na, jó … Úgy látom felesleges válaszolni, mert a kérdező el sem olvassa. És még ő se érti, mit próbálunk neki oldalakon keresztül elmondani
2022. júl. 19. 13:42
 25/32 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező,

Borsodi vagyok én is, bár jóval közelebb. Mezőkövesd.

Én is felköltöztem.

Beértünk volna siman, de a kocsiban vajúdni….huh.

Az se mindegy, melyik kórház van kinezve.

Ha budai, akkor oda csúcsidőben átérni az M3 lehajtótól van egy óra is akár.

2022. júl. 19. 13:45
 26/32 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, melyik kórházat választottátok?
2022. júl. 19. 14:18
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

De nem értem, nem az a baj, hogy magánban akar szülni, hanem hogy kis túlzással az ország másik végében. Közelebb nincs magánkórház?

Ezt így nem vállalnám be, mert nem fogtok odaérni, aztán a végén még valami bokorban kell megszülnöd két kórház között.

Csak úgy lehet, amit már írtak, hogy oda költöztök Bp-re. Az is pénz, de ha már ennyit rászánsz a biztonságos szülésre, akkor ostobaság ezen spórolni, mert nagyobb a kockázata annak, hogy nem érsz oda, minthogy elkapd a covidot a közeli kórházban. Szóval jó pénzért vállalasz egy nagyobb rizikót, mint ami az ingyenes opciónál fennáll.

2022. júl. 19. 14:30
 28/32 anonim ***** válasza:
78%

26, mi is Maternity.

A Róbert jobb lett volna, mert az az autópálya lehajtó mellett van szinte , illetve az egyik orvosnak Miskolcon van magánrendelése, de nekem az egész nem volt szimpatikus. Egyébként ott kezdtem a terhesgondozást.

27, Nincsen közelebb olyan magánkórház, ahol lehet szülni. Amikor én szültem legalábbis, tavaly ősszel akkor még Debrecenben nem volt.

2022. júl. 19. 14:44
 29/32 anonim ***** válasza:
63%
Eger,Tokaj, Kisvárda? Van szülészet
2022. júl. 19. 15:25
 30/32 anonim ***** válasza:

29

Magánban szülne

Viszont tényleg fenn kell tartani azt az opciót, amikor valami okból nem tudsz odamenni.

23. Vagyok.

1. Babával a 60 km-t megtettük

( nàlunk nem is a km a sok, hanem bizonyos időszakban az minimum 1,5 de inkàbb 2 h - az autópàlya miatt)

Ekkor màr kivesèztük a dokimmal, hogy milyen esetekben nem indulunk el oda, hanem a legközelebbibe megyünk, mindegy hol vagyunk.

( tudni kell, hogy akkor még volt fogadott doki és amig dolgoztam a kórhàz mellett voltam életvitelszerűen, de a lakcímkártyàmon szerepelt mind2 cím)

Szóval majdnem Egerben szültem emiatt🤣, mert ott voltunk ( anyósèk ott laknak)

Végül beértünk.( anyukámtól ingáztunk)

2. Alkalommal amikor dönteni kellett, merre induljunk, útközben, akkor màr fel sem merült, hogy beérünk Bp-re.

Pedig ugyanott szültem volna.

A legközelebbi kórhàzba mentünk

És pont

Jól döntöttünk.

Én 3. Alkalommal màr az otthonszülés opciót is felvetettem, mert talán felkészülve biztonságosabb, mint az út szélèn..🙈

2022. júl. 19. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!