Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bevállalnál szülést 230...

Bevállalnál szülést 230 km-rel messzebbi városban?

Figyelt kérdés
Borsod megyében élek, legközelebb Miskolc van hozzánk 60km-re. Ezután Debrecen 160 km-rel majd Budapest 230 km távolságra. Miskolcon nagyon rossz tapasztalatokat hallani szülés terén. Sajnos a félelmeink két közeli kismama elvesztése okozta akik elhunytak a szülésben a covid alatt. Jelenleg nem áll fenn a fertőzés olyan formában,mint tavaly azonban "kicsit" parázunk. Nem vagyunk miiomosok de van annyi összespórolt pénzünk,hogy úgy döntöttünk amennyiben van megbízható magánkórház az összeget rá szánjuk. Viszont nem szültem soha így azt sem tudom egyáltalán eljutnék-e ha baj van Budapestig, vagy ez hogy működik. Sajnos nem tudom még milyen lehetőségeink vannak. A terhesség legelején vagyunk. Köszönöm szépen előre is mindenki válaszát!

2022. júl. 19. 12:36
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
#5 válaszolótól kérdezem,hogy esetleg dobozban él? Valószínűtlennek tartja,hogy Borsod megyében van olyan település ahol 60 km a legközelebbi kórház? Örülök neki,hogy önnek ez hihetetlen sajnos sok ezer embernek mégis így kell élnie, habár mi önszántunkból élünk itt azonban mégis felháborító a válasza. Üsse be a térképen,hogy Hernádszurdok és nézze meg ön is a saját szemével a legközelebbi kórházat nyugodtan.
2022. júl. 19. 12:51
 12/32 anonim ***** válasza:
47%

Kedves kérdező, ide nem érdemes kiírni hogy te Magánkórházban akarsz szülni, mert minden leszel, csak jó nem.

Miskolciak vagyunk, én se akartam ott szülni a korábbi rossz tapasztalatok miatt, én a Maternityt választottam. Az utolsó egy hétben felköltöztünk Budapestre, ismerős lakása üresen állt, oda tudtunk menni. December volt, féltem hogy milyenek lesznek az utak, hó, jég. Stb.

Egyébként simán odaértünk volna, de én így voltam nyugodt.

2022. júl. 19. 12:51
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
3 gyereket ugyanabban a megyei sürgősségi kórházban szültem és ebből egyet épp covid elején, amikor még csak híre volt, aztán egyet most, 2 hónapja. A maszkviselésen kívül, amit szülés alatt levettem és nem szóltak érte nem volt különbség. Szerintem 2 rossz hír nem kellene eltántorítson, mert emellett van 20 jó kimenetelű, ha nem több.
2022. júl. 19. 12:52
 14/32 anonim ***** válasza:
81%
230 km-t csak programcsászár esetén mernék bevállalni. Én 70 km-t utaztam (mindegy mi miatt, de nem jött szóba a helyi kórház), nekem azonnal 5 perces fájásokkal indult a szülés, amivel már eleve el kell indulni a kórházba, iszonyatos volt még abban a 40 percben is egy helyben ülni (hajnali fél3kor nem volt semmi forgalom a pályán), bele sem akarok gondolni, milyen lett volna órákat ott agonizálni, Isten tudja milyen lenne ott a forgalom és mennyi idő alatt érnétek be. Nekem nagyon rapidan lezajlott amúgy a szülés, amennyi idő alatt te felérnél Pestre, addigra én már a kitolási fázisban voltam. Szóval ezzel csak óvatosan.
2022. júl. 19. 12:56
 15/32 anonim ***** válasza:
68%
12.es, de nem tudhatod a kérdező szülése milyen lesz. Te simán odaértél, neki lehet gyorsabb szülése, te végighordtad a babát, ő megszülheti 38.hétre. Nem a magánkórházzal van a baj, hanem a távolsággal szerintem. Nem lenne lelkiismeretem leírni, hogy igen, jó ötlet, ha aztán meg nem ér be időbe a kórházba..
2022. júl. 19. 12:56
 16/32 anonim ***** válasza:
48%
Miskolcon dolgozik a szülészeten két közeli ismerősöm is, illetve most szült ott két barátnőm, egy szavuk nem volt az ellátást illetően.
2022. júl. 19. 13:02
 17/32 anonim ***** válasza:
46%
Nekem egy vidéki barátnőm szült magánkórházban Budapesten. Ő csak 100km-re lakott, de tél volt, félt, hogy nem ér be, biztosra akart menni. Az utolsó 2 hétre hozzám költözött Budapestre. De ő meg tudta oldani, hogy előtte feljárjon a vizsgálatokra és ha lett volna arra utaló jel, hogy korábban érkezhet a baba, akkor előbb is jöhetett volna hozzám, mert azért heteket magánkórházban tölteni, nagyon húzós lett volna anyagilag. Esetleg, ha van ismerősöd Budapesten, ez megoldás lehet. Vagy ahogy írták, Debrecenben.
2022. júl. 19. 13:16
 18/32 anonim ***** válasza:
44%

De ne csak a negatívat domborítsuk ki, gondolom napi szinten meg azóta is van x problémamentes szülés.

Én szolnoki vagyok, itt is sok probléma van, de napi szinten jönnek a pozitív posztok a kismamáktól, hogy a hírek ellenére minden simán ment.

Én ezekre koncentrálok.

2022. júl. 19. 13:18
 19/32 anonim ***** válasza:
38%

Mikor értik már meg itt az emberek, hogy sokan nem azért szülnek magankorhazban, mer attól félnek, hogy az állami helyen meghalnak.

Hanem mert igényük van a saját szobára, a tiszta fürdőszobába, a modern környezetre, arra, hogy ne a málló vakolatot lássák, meg hogy ne jöjjön szembe olyan vén csecsemős, akin látszik, hogy rühelli az egészet. És van, aki ezt megengedheti magának.

Nekem is volt dolgom a Maternityn, nőgyógyászati műtét okán.

Körbe ugrált mindenki…. Orvos, nővér, anesztes, műtössegéd, recepciós, de még a takarítok is, a nők, aki a kaját hozta, mindenki. Az egészet nem lehet összehasonlítani egy állami hellyel.

Ha lett volna korábban lehetőségem, én is ott szülök. Egy nő életének az egyik legfontosabb eseménye, nem mindegy, hogyan zajlik.

2022. júl. 19. 13:26
 20/32 anonim ***** válasza:
59%
Mikor érted már meg kedves utolsó, hogy nem a magánkórház itt a kérdés? :D És senki nem ezt firtatta.
2022. júl. 19. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!