Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bevállalnál szülést 230...

Bevállalnál szülést 230 km-rel messzebbi városban?

Figyelt kérdés
Borsod megyében élek, legközelebb Miskolc van hozzánk 60km-re. Ezután Debrecen 160 km-rel majd Budapest 230 km távolságra. Miskolcon nagyon rossz tapasztalatokat hallani szülés terén. Sajnos a félelmeink két közeli kismama elvesztése okozta akik elhunytak a szülésben a covid alatt. Jelenleg nem áll fenn a fertőzés olyan formában,mint tavaly azonban "kicsit" parázunk. Nem vagyunk miiomosok de van annyi összespórolt pénzünk,hogy úgy döntöttünk amennyiben van megbízható magánkórház az összeget rá szánjuk. Viszont nem szültem soha így azt sem tudom egyáltalán eljutnék-e ha baj van Budapestig, vagy ez hogy működik. Sajnos nem tudom még milyen lehetőségeink vannak. A terhesség legelején vagyunk. Köszönöm szépen előre is mindenki válaszát!

2022. júl. 19. 12:36
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
29%
Felesleges utazgatni, a legközelebbi kórházban fogok szülni másodszor is.
2022. júl. 19. 12:37
 2/32 anonim ***** válasza:
76%
Biztosan van közelebbi kórház is
2022. júl. 19. 12:40
 3/32 A kérdező kommentje:
Legközelebbi az említett 60 km távolságra lévő Miskolc Megyei Kórház 🙂
2022. júl. 19. 12:43
 4/32 anonim ***** válasza:
64%
A helyedben debreceni maganklinikan szulnek
2022. júl. 19. 12:43
 5/32 anonim ***** válasza:
71%

Írd már meg a települést, ahol laksz. Kétlem, hogy sem Eger, sem Nyíregyháza, sem Salgótarján vagy Balassagyarmat vagy Kazincbarcika nem esik útba.

Érdekes helyen lakhatsz, ha csak Miskolcra meg Debrecenbe tudsz menni szülni.

2022. júl. 19. 12:45
 6/32 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem csak akkor jó ötlet, ha programcsaszar lesz.

Mert ugye simán lehet, hogy tulhordasz, akkor majd béreltek ott lakást, hogy tudj járni minden nap vizsgálatra? Vagy ha 3 héttel korábban beindul a szülés, akkor is nekivagnatok a majd 3 órás útnak (napszaktol függő dugó mellett?) Mert az nagyobb kockázat is lehet, mint a helyi kórház.

Egyébként én 20 percre voltam a kórháztol, és így is kis híján volt hogy eljutottunk a szuloszobaig egyben. Első baba volt, nem számítottam ilyen gyors eseményekre.

Én is nagyon féltem a korhaztol (jobban mint a szulestol) annyi remtortenet keringett, na a fele se volt igaz!

És van olyan ismerősöm is, akivel minősíthetetlen amit csináltak egy magankorhazban.

2022. júl. 19. 12:46
 7/32 anonim ***** válasza:
82%

A szülés helyszínéről nem akarok véleményt nyilvánítani, csak a halálesetekkel kapcsolatban mondanám el a következőket.

Miskolc közelében éltek, ott vannak ismerőseitek, ezért ottani halálesetekről értesültetek. Honnan tudjátok, hogy más városok (állami) kórházaiban nem történtek hasonlók?

A covid miatti haláleseteknél nagyon erősen szét kellene választani, mikor történtek és milyen körülmények között. Pl. ha még nem volt oltás, vagy nem oltatták be magukat a kismamák, akkor az nyilván más eset, mint most, ha te be vagy oltva. Nem ismerjük az elhunytak életvitelét sem, pl. egy dohányos ember tüdeje alapvetően rosszabbul funkcionál, és a covid elsősorban a tüdőt támadja meg (különösen a régebbi variánsok).

Abban viszont igazat adok neked, hogy magánkórházakban az ún. kórházi fertőzések ritkábbak, mint az államiban.

8/32 anonim ***** válasza:
85%
A hozzánk legközelebbi 2 korhazban is nagyon sok covidos kismama meghalt (ny-Mo), ez szerintem nem a kórház hibája. Attól, hogy a média nem kapta fel, sajnos sok helyen történt ilyen, mert a kismamák szervezetere máshogy hat a virus. De hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem lehet tudni előre, hogy mennyi idő lesz nálad a vajúdás, nincs rá garancia hogy odaertek időben, en biztos nem merném bevállalni, de ezt nektek kell eldonteni. Max úgy, ha 1 hónappal szülés előtt BP-re költöznék
 9/32 anonim ***** válasza:
79%
Nem vállalnám be. Vannak közelebbi állami kórházak is, ahol nem vágóhíd a szülészet. Magánkórházba nincs értelme menni, mert ha baj van a gyerekkel, akkor őt úgyis átviszik egy olyan helyre, ahol felkészültebbek és el tudják látni.
2022. júl. 19. 12:48
 10/32 anonim ***** válasza:
90%
Programcsászárnál jó ötlet, amúgy nem. Ki tudja odaérsz-e. Ezt előre senki sem tudhatja. Debrecenbe is van magánklinika.
2022. júl. 19. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!