Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg annyira fáj a szülés?

Tényleg annyira fáj a szülés?

Figyelt kérdés

Milyen pontosan? Ijesztő, amiket videókban lehet látni, mennyire kiabálnak, hogy mennyire fáj, erre kell készülni komolyan?

Nekem elég alacsony a fájdalomküszöböm...

Nektek mennyire volt fájdalmas?

2022. júl. 16. 18:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen tényleg nagyon fáj. Számomra ez egy olyan dolog, amit egy életben egyszer vagy kétszer ki lehet bírni, de én köszi többet biztosan nem. De valaki meg kifejezetten szeret szülni, nem vagyunk egyformák, és nincs két egyforma szülés sem. Nekem az első horror volt, napokon belül megszületik a második, és félek is rettenetesen, de kitudja lehet ezután meg azt mondom hogy nem volt vészes annyira.
2022. júl. 16. 20:12
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Vajúdás közben az volt az eszembe, hogy hogy lehet ekkora fájdalmat kibírni, kb azt hittem, hogy itt a vég. Persze kibírható, de hihetetlen, hogy miket kibír az ember.
2022. júl. 16. 20:46
 13/24 anonim ***** válasza:
79%
A szülésről legalább tudtam, hogy kb bele fogok halni annyira fáj, na de amiről senki nem beszél az az utána következő méhösszehúzódások. Komolyan én azon jobban meglepődtem xD Szaladtam ki a nővérhez, hogy wtf? :’D
2022. júl. 16. 20:59
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyi, nem mondom, hogy nem fájdalmas. De kibírható. (Nyilvan vannak extrém esetek) készülés: segíthet a hatékonyságban - légzésgyakorlatok, mozgás mind megsegíthetik a baba útját. Lelki rákészülés segít a későbbi koncentrációban. Engem az lepett meg, mennyire kell koncentrálni... az elején még néha csapongtam és kiabáltam a fájdalomtól egyet-egyet. De annyira elvette az energiám, hogy nem lehetett tovább. Muszáj volt csendben lennem, a légzésemre figyelni, stb.
2022. júl. 16. 22:05
 15/24 anonim ***** válasza:
76%
Igen, fáj. De a vajúdás számomra sokkal-sokkal elviselhetetlenebb volt. A szülés inkább megváltás volt utána.
2022. júl. 16. 22:52
 16/24 anonim ***** válasza:
94%
Nekem a vajúdás elviselhetetlenül fájt, kapartam a falat és ordítottam, hogy nem bírom tovább... Készültem rá lelkileg, hogy nagyon fog fájni, de erre nem lehet felkészülni. Nekem szörnyű emlék azóta is, azt hittem ott fogok elpusztulni, többet nem szülök.
2022. júl. 16. 22:53
 17/24 anonim ***** válasza:
91%

Ki lehet bírni, de az idő megszépíti az emlékét. :D Ott azt hittem megdöglök és bár én is könnyebbnek éreztem a kitolást, mint az utolsó fájásokat, biza akkora igénybevétel volt az, hogy én nem bírtam egy hang nélkül. Nem kiabáltam, de minden tolás után a levegőkiengedés hanggal járt. Feszültség kisóhajtás vagy nem is tudom. :) Emiatt senki nem szólt rám és ha jól hallottam körülöttem a legtöbb nő is így volt ezzel.

Összességében rosszabb élmény volt, mint amire számítottam, de túl lehet élni.

2022. júl. 16. 23:12
 18/24 anonim ***** válasza:
64%
Inkább a vajúdás… na az kutya😆 meg a felépülés (pl: császár, gátseb) én 3 hete szültem, természetesen, érzéstelenítő nélkül, hát belülről a falat vakartam mikor varrtak össze (gátmetszés) nincsen fájdalomtűrő küszöböm… (19 vagyok amúgy) 6,5 óra alatt megvolt a kislányom, tehát gyors volt, de annál fájdalmasabb😆❤️ Megváltás volt a kitolás már a vajúdás után
2022. júl. 17. 02:07
 19/24 anonim ***** válasza:
76%

Az elsőnél oxitocynt kaptam, 12 órás vajúdás volt. Rettenetesen fájt. De kitolásnál csendben voltam, szépen lassan történt minden.

A második szülésem roham szülés volt, úgy jött a fiam, mint a gyorsvonat. És sokkal-sokkal jobban fájt, mint az első. De legalább nagyon rövid ideig tartott. Az elsőnél nem kiabáltam, a másodiknál kb.2x igen. Rám is szólt a doki, hogy kicsit halkabban, ha lehet.

2022. júl. 17. 05:27
 20/24 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon fájt, de nem kiabáltam. Amikor megkaptam az epidurált egy fokkal jobb lett, akkor már nem volt annyira kábítóan fájdalmas az összehúzódás.
2022. júl. 17. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!