Tényleg annyira fáj a szülés?
Milyen pontosan? Ijesztő, amiket videókban lehet látni, mennyire kiabálnak, hogy mennyire fáj, erre kell készülni komolyan?
Nekem elég alacsony a fájdalomküszöböm...
Nektek mennyire volt fájdalmas?
Igen. Nagyon fáj.
Viszont sokkal rosszabra számítottam.
(2 hüvelyi szülésem volt, az első kifejezetten problémás, a fogadott doki külön meg is nézett a kórházban, fel is hívott és reménykedve mlndta, hogy reméli nem vette el a kedvem a további szüléstől-tudta, hogy hamar szeretnénk utána.. még îgy is azt mondom rosszabbra számítottam)
Fáj nagyon, de én is rosszabbra számítottam.
4 hónapja volt hüvelyi szülésem gátmetszéssel. Nekem a gátseb fájdalma utána hetekig ezerszer rosszabb volt.
Szerintem nem annyira vészes.
Úgy értem ,sokkal ,de sokkal rosszabbra számítottam. Ez nem azt jelenti ,hogy nem fájt ,hanem azt ,hogy nem kell azért belehalni.
Egyetlen hang nélkül végig csináltam. Na jó ,azért szuszogtam rendesen. De nem kiabáltam, nem kellett rám szólni.
És a kitolas mind 2 gyereknél kb 2 perc volt. ☺️
A vajúdás piszkosul fájt, a kitolás ahhoz képest már annyira nem. Amint kint van tényleg mint amit elvágtak vége is van. Kb 3 napig halál biztos vagy benne, hogy soha többet még egyet, aztán megszépül az emléke és úgy érzed, hogy 100x is végigcsinálnád.
Életed legrosszabb és legjobb napja együtt :)
Sok múlik a körülményeken szerintem. Nekem nagyon nehéz szülésem volt, nem akartak rendszereződni a fájások, úgy szültem, hogy még mindig 3-7-1-8-2 perces fájások voltak, de azok borzasztóan erősek, 24 órán keresztül. Magas a fájdalomküszöböm, de engem traumatizált az élmény, pedig nagyon vártam a szülést, és fel voltam készülve amennyire lehet. Még vittem a relaxáló illóolajaim is. 😅 Hát, nem lettek használva.
Nem ijesztgetni akarlak, csak azt mondani, hogy egy nagyon rossz szülést is végig lehet csinálni. Fájásról fájásra túlélni. Nekem segített az, hogy a férjem számolt vissza 1 percből (mert kb annyi volt egy fájás), és úgy tudtam, hogy mennyit kell még kibírni.
A légzéstechnikát gyakorold be előre, mert életmentő lehet, próbálj meg fájás közben minél jobban ellazulni. Nehéz, de sokkal gyorsabban tágulsz tőle és gyorsabban vége lesz.
Ha nagyon fájna is a szülés, akkor is egyszer vége lesz, és ki fogod bírni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!