Otthonszüléshez van joga az embernek?
Először is, tudom, hogy kamu...
De hogy hasznos is legyek:
- gondozatlan terhességért el nem veszik, de védelembe vétel megtörténhet (kijelölnek nektek a gyermekjóléti szolgálatból esetgazdát, folyamatos megfigyelés alatt tartanak stb)
- a jelenlegi tüneteiddel a helyi pszichiátriai szakrendelést érdemes lenne felkeresned. Oda háziorvos adhat beutalót. Sajnos ez a fokú szorongás már veszélyes.
- az otthon szülés teljesen legális! De csak a törvényi keretek között: kell fogadott segítő (bába, szülésznő), illetve kórház a 20 km-es körzetedben. Mivel ha faros vagy harántfekvéses a baba, vagy leesik a szívhang vagy te elkezdesz közben extrémen vérezni, akkor sürgős beavatkozás kell.
- ha valakinél véletlenül otthon ér véget (vagy kocsiban, mentőben, munkában stb), nyilván nem büntetik meg. De szándékosan csak a törvényi keretek között tervezhetsz ilyet.
- a babát persze, hogy beviszik, de téged is el kell látni. Gátseb, esetleg infúzió vagy vértranszfúzió, antibiotikum. Feltételezve, hogy természetes úton jön ki a baba és nincs szükség (életmentő!!) császárra.
Nem gondozatlan a terhességem, járok nőgyógyászhoz és elmentem a vérvételekre is.
Jó lett volna, ha meddő vagyok, és nem csúszik be a baba. Sajnos igen, ennyire önző vagyok, mert sosem akartam gyereket, és nincs bennem semmi anyai ösztön. El kellett volna vetetnem, de olyan szinten félek a beavatkozásoktól, hogy úgy gondoltam, vagy túléljük, vagy nem. Az abortusszal is megöltem volna a gyereket, így még van esélye élni is. Ha túléljük, és a szülés kivált valamiféle anyai ösztönt, és ragaszkodni fogok a gyerekhez, akkor megtartom, ha nem, akkor örökbeadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!