Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után szervek visszarend...

Szülés után szervek visszarendeződése?

Figyelt kérdés

Más is ennyire kellemetlenül éli meg ezt a folyamatot?

Az első napokban szerintem a tüdőm "lezuhanása" okozott nehézséget a mozgásban, terhelésben. Egy hete szültem, most a beleim és a gyomrom nem túl komfortosak, köldöktájon mozgásra konkrétan fáj... Ezt még nem hallottam senkitől, így kérlek osszátok meg velem, hogy tapasztaltatok-e hasonlót!

2022. jún. 10. 09:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
Semmi ilyet nem tapasztaltam. Lehet, hogy alkat kérdése. Idővel biztosan jobb lesz, kitartás. És jó babázást (remélem, azon a téren minden rendben :-))
2022. jún. 10. 09:41
 2/13 anonim ***** válasza:
66%

2x szültem, sosem ereztem ilyeneket.

2.szülés utan alul a csontjaim visszarendeződése fájt, de ennyi.

2022. jún. 10. 09:51
 3/13 anonim ***** válasza:
28%
Fűzőt használtam, jobban megtartotta a dolgokat. Nekem így kényelmesebb volt a mozgás/létezés, nem biztos hogy mindenkinek segít.
2022. jún. 10. 09:52
 4/13 A kérdező kommentje:

Én is használok hasleszorítót, így tényleg jobb. De mondjuk a hajnali kelés így elég kellemetlen, nehéz ellátni a babám, fáj belül mindenem.

Szerencsére se csontozatban, se gátseb környékén nincs semmi egyéb fájdalom. Szoptatásnál a méhemet érzem, kicsit görcsölget, de ennyi.

Igazából nem tudom, hogy ez belső diszkomfort normális érzés-e, vagy orvoshoz kellene-e fordulnom, ezért született a kérdés.

2022. jún. 10. 09:59
 5/13 anonim ***** válasza:
66%
Nekem a beleim rendeződtek fájdalmasan. Szülés után még vagy 1 hétig vért izzadtam egy egyszerű pukinál is. A wc-zésről ne is beszéljünk... de utána szépen visszatért minden a normális kerékvágásba.
2022. jún. 10. 10:12
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Nekem császár után volt ez, hogy éreztem, ahogy a belső szerveim szinte ide oda lötyögnek vetődnek a hasamban.
2022. jún. 10. 10:14
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

Nekem végig nagyon fent volt a baba alig kaptam levegőt ugyan császárom volt de az első felállásnál mintha lezuhantak volna a szerveim szerintem még egy hétig máshogy kaptam levegőt.

Szoptatásnál a görcs teljesen normális megy össze a méhed. Azt szokták mondani az első 6 hétbe majdnem minden normális, de ha megnyugtat hívj fel egy orvost.

2022. jún. 10. 10:40
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
Nálam is ez volt. Fájt, ha mentem, ha kiegyenesedtem.. Szorult a hasam, mintha semmi se lenne jó helyen. 1 hétig tartott kb. Védőnőt, háziorvost kerdeztem erről, nem hallottak ilyenről.
2022. jún. 10. 10:58
 9/13 anonim ***** válasza:

Nálam egyszer sem volt ilyen…

Szeles voltam a kórházban még.

Meg amíg ott voltam meg pár napot éreztem a méh súlyát, valahogy a súlypontom volt más.

Egy ponton fájt a hasfalam.. nyomásra 3 èvvel az utolsó után is érzem.

Mindig ott nyomta ki magát mind2 gyerek.

2022. jún. 10. 11:53
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét szülés után éreztem ezt a rendeződést. Pedig az első természetes, második császáros volt. Mindkét esetben nem tudtam beszélni, egy teljes mondatot csak szakaszosan tudtam elmondani, mert egyszerűen nem tudtam használni rendesen a tüdőm.. Rajtam kívül senki nem volt így a szobákban.

Szerintem innen már csak jobb és jobb lesz. Ha nincs se vérzésed, se lázad, gyulladásod, fájdalmad, akkor nem hiszem hogy gond lesz. Ha nem múlna, akkor gyanús.

2022. jún. 10. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!