Szülés utá a szervek visszarendeződése kinek milyen volt/fájt?
Első szülés után nem volt gondom, nem éreztem semmi különöset, fajdalmat egyáltalán nem.
Második után viszont brutális volt, de akkor 6 kg-nyi gyereket szültem. A rekeszizmom pl teljesen elsatnyult, kb 2 hétig felállásnál úgy éreztem mintha hiába próbálnék levegőt venni. De mindenfele fura fájdalmat éreztem szerte a hasamban is, biztos hogy minden szervem "kereste a helyét".
Elsőnél semmit nem éreztem.
Másodszorra ikreket szültem, akkor a terhesseg során birzasztoan fajt a jobb oldalam hetekig. Szules után pár héttel ugyanott fajt. Szetintem az a szerveim ide-oda rendeződesetol volt
Kis izomláz szerű érzés colt
Szoptatás alatt jobban véreztem.
Valóban nem colt időm magamra figyelni ilyen szinten
( gátsebre sem, sajnos nem sikerült a gátvédelem)
Én ezeket érzem és ezért érdeklődöm nálatok is.
2,5 hete szültem, "könnyű és gyors"szülés volt, nem nyomkodtak csak 1-2x finoman hogy a baba hogy áll. Gátat vágni kellett de az már mindegy volt.
Mivel 36+3ra szültem az Eda kötelező volt, de kértem is volna. (habár ezt ha tudom lehet inkább elviselem a fájdalmat).
Harmadszor sikerült rendesen megszúrnia, mert a fájás közbe kezdett szúrni...igazából ha megvárja míg elmúlik nem mozdultam volna bele. A lényeg hogy 2x éreztem hogy egy ideget érhetett mert a jobb csípőmbe sugárzott erősen ezért is mozdultam el.
A 4. korházi napon kezdtem érezni hogy nagyon fáj a medence keresztcsont combforgó találkozása.
Az orvosok azt mondták ilyenkor fellazulnak a szallagok stb és azért. Szóval kb 2 hete szenvedek, eddig ráállni nem bírtam a jobb lábamra annyira elviselhetetlen volt, most már megyegetek vele de még mindig durván fáj és a séta se megy.
Pár napja érzem a jobb és bal bordámnál hogy szurkál valami, lehet a belek kezdenek rendeződni vagy a székrekedés a gond...nem tudom.
Szoptatáskor én is jobban vérzek, de eddig egyszer sem éreztem hogy a méhem fájt volna, és a gátsebem sem fáj szerencsére.
Bocsi hosszú lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!