Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A Dr. Lenkei vitaminokat...

A Dr. Lenkei vitaminokat lehet végül is szedni vagy nem? A hivatalos szervek állítólag betiltották, sokan mégis pozitív véleménnyel vannak róla.

Figyelt kérdés

Én is egy dobozzal elszedtem 1 éve és nekem jó volt, de most nem tudom akkor mitévő legyek, mert a vérképem nem valami fényes. Terhes vitamint meg nem akarok szedni, mert azokról is lehet jót és rosszat hallani. Mit javasoltok?

35hetes kismama.

2008. okt. 16. 14:15
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
88%
Szia! Én is sok mindent hallottam a Lenkei vitaminokról. Szerintem nem most van itt az ideje a kísérletezgetésnek, ha nem bízol a terhesvitaminokban, akkor azt szedj, amiből hiányod van, illetve beszéld meg a dokiddal, hogy mit szedj.
2008. okt. 16. 14:19
 2/22 anonim válasza:
41%
MINDENKÉPPEN ORVOSSZAKEMBER VÉLEMÉNYÉT KELL KIKÉRNED! (persze nem Lenkei doktorét, mert azt ismerjük ugye) mert amennyire én láttam, ezek a készítmények olyan megadózisokat tartalmaznak bizonyos összetvőkből(az ajánlott mennyiség több 100x-osát), hogy azok beszedése, még egy egészséges felnőtt esetében sem javasolt a szakértők szerint, miközben köztudott, hogy egyes vitaminok túladagolása, egyértelmű magzatkárosodást okoz, bár én nem vagyok orvos, én azt mondanám az én feleségem be nem venne ezekből egy darabot sem, amíg az én gyermekemet várja/táplálja. Szerintem az orvos is azt javasolja majd, ne4 szedd.
2008. okt. 16. 14:23
 3/22 anonim ***** válasza:
83%

Mi is mostanában kezdtük el szedni,és nagyon remélem ez a betiltás nem végleges.Azt hallottam nemrég,hogy galiba van körülötte.Már hivatalosan betiltották???

Ne már!!!!Végülis egyszer már betiltották,de Lenkei visszahozta.Bízom benne most is.

Szerintem is várd meg legalább a szülést,ki tudja a hirtelen sok vitamin hogy hatna a babádra?Persze nem tudhatom,lehet,hogy ez lenne neki a nagyon jó.

Ha nem fafejű és begyöpösödött a dokid,akkor tényleg kérj tőle tanácsot.Konkrétan kérdezz rá!

Mjd írd meg mit mondott!!!

2008. okt. 16. 14:28
 4/22 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 2.válaszoló!Sajnos te is a közelmúlt nagy fejeseinek áldozata vagy,akik csak a gyógyszergyárak forgalmának visszaesésétől-és ezáltal az ő jövedelmük is-félnek és emiatt teljesen megtévesztenek minket.

Azt én sem mondtam,hogy most a terhesség végén kezdje szedni,de egy felnőtt szervezetnek nagy mennyiségű vitaminra van szüksége.

Te nem tapasztalhattad,de én már 2 gyereket szültem-1-1 évig szoptattam-tudom hogy kifogy a szervezet minden tartaléka.Lehetetlen a mai gyümölcsökkel pótolni.

Jobban tennéd TE is kipróbálnád őket!!

2008. okt. 16. 14:38
 5/22 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nyugodtan szedheted, amikor Én terhes voltam vénásan kaptam nagy dózisban a C-vitamint minden nap!! (Lenkei Doktor könyvének elolvasása után). A kisbabám már lassan 4 hónapos és csodájára járnak, mennyire szép és fejlett. Álombaba!!

Vitaminokkal nem lehet kárt okozni, viszont idegrendszerre ható gyógyszerekkel igen, pl.: nyugtatók.

Lenkei Doktornak minden tekintetben igaza van, Én most is szedem a vitaminját.

2008. okt. 16. 15:43
 6/22 anonim válasza:
81%
A 2. válaszoló vagyok. Nem tudom pontosan mi a helyzet az említett fejesekkel, nem is igazán érdekel. Csak a józan ész alapján írtam amit írtam, szerintem ott valami furcs, ha valaki egy kapszula formájában fogyaszt el egyszerre akkora adag c vitamint, amennyi 15-20kg almában van. Egyéb zsírban oldódó vitaminoknál a túladagolás hosszú távon valóban problémákat tud okozni, és ezekből is megadózisok vannak a kapszulákban. kicsit érdemes ebbe is belegondolni, mielőtt ősszeesküvéselméleteket gyártunk. (Nem dolgozok, nem is dolgoztam soha a gyógyszeriparban, tehát ez a része a dolognak hidegen hagy. Mellesleg dietetikus vagyok.) Szóval szerintem mindenképp érdemes lenne egy megbízható orvossal konzultálni, mielőtt mindenféle kiegészítőkhöz nyúlunk.
2008. okt. 16. 16:45
 7/22 anonim ***** válasza:
33%

Az még a kisebbik baj, hogy Lenkei Gábor a szcientológiai egyház lelkes tagja, de találtam egy cikket a Lenkei vitaminokról, ezek alapján és nem szedném. Vitamint egyébként erdemes szedni csak olyat amit bevizsgáltak.

[link]

2008. okt. 16. 18:33
 8/22 anonim ***** válasza:
47%
Az 5 válaszolónak üzenem:a vitaminok túlzásba vitele NAGYON káros lehet,pláne terhesen.És neked,kedves kérdező,miért nem jók a speciálisan kismamák részére kifejlesztett vitaminok?Ezek biztos,h optimális mennyiségben tartalmazzák az ilyenkor szükséges vitaminokat.Ez most nem a kísérletezés ideje...sztem.5 hós baba anyukája
2008. okt. 17. 00:46
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van már egy 3 éves gyerek + ikreket várok.

Szedem a Lenkei vitaminokat és az első gyerekkel is szedtem (már kb. 5 éve szedem). A gyerek makk egészséges, közösségben van, ha mindenki beteg, akkor sincs baja. Én is egészséges vagyok mindig, a terhességgel sincs gondom. Nem szedek mellé semmi mást.

Mindenki maga dönti el, hogy kinek hisz. "Rémhíreket" én is hallottam. Szerintem egészségtelenebb egy "terhesvitamin", ha nem a megfelelő arányban tartalmazza az egyes vitaminokat, hanem van, amiből sokat, másból meg nem eleget. Úgyhogy előbb Lenkei, mint Elevit.

A gyerekorvosunk szerint mehet a Lenkei, csak nem tartalmaz felszívódást segítő segédanyagokat, szerinte ez a hátránya, ezért az étkezésemre kell szerinte figyelmi, hogy felszívódást segítő anyagok legyenek benne mindig, hogy hasznosulni tudjon.

2008. okt. 17. 08:45
 10/22 anonim ***** válasza:
33%

Én nem szedtem még a Lenkei féle vitaminokat, de a szomszédom igen. A párjával együtt szedték és állandóan volt valami bajuk. Hol egy vírus, hol egy bacilus, de valami mindig megült bennük. És nem értették, hogy miért. babával is próbálkoztak, de az sem jött össze nekik. Amikor a nőgyógyásza, aki segített a babprojekten meghallotta, hogy mit szed, akkor majdnem leesett a székről. Azonnal abbahagyatta a vitaminokat velük. Mint kiderült, a túl sok vitamin pont az ellenkezőjét is kiválthatja a várt eredménytől. Náluk ez történt. A rengeteg vitamin legyengítette a szervezetüket. Ez okozhat nehezebb fogantatást is.

Nekem legalábbis ezt mondta. Az tény, hogy a Lenkei féle vitaminok jóval több dózist tartalmaznak, mint amire az embernek szűksége van. és nem minden plusz vitamin távozik vizelettel a szervezetből.

Nálunk a nőgyógyászok nem is javasolják ezt a fajta vitamint.

2008. okt. 17. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!