A Dr. Lenkei vitaminokat lehet végül is szedni vagy nem? A hivatalos szervek állítólag betiltották, sokan mégis pozitív véleménnyel vannak róla.
Én is egy dobozzal elszedtem 1 éve és nekem jó volt, de most nem tudom akkor mitévő legyek, mert a vérképem nem valami fényes. Terhes vitamint meg nem akarok szedni, mert azokról is lehet jót és rosszat hallani. Mit javasoltok?
35hetes kismama.
Köszönöm a sok választ elgondolkodtató. Elég eltérőek a vélemények. Az Elevit az utolsó amit megvennék, mert már annyira reklámozzák, hogy gyanús. Miért kell valamit ennyire reklámozni, ha amúgy is jó? Ezzel ellentétben hallottam azért sok kismamától rossz tapasztalatokat az Elevitről. A Gravidát próbáltam, de attól hánytam, azt mondják ez a legerősebb terhes vitamin és sokan szért nem bírják szedni. Egyébként meg lehet kapni rengeteg olyan tea meg kapszula félét ami fogyaszt meg ilyen olyan jótékony hatása van a gyártó szerint és mindenféle kínai betűkkel van tele, hát szerintem az sokkal károsabb a szervezetre, mint egy vitamin csomag pl. Lenkei és ezeket a kínai tea meg kapszula féléket még egyet sem tiltottak be pedig már volt amelyiket emésztésre kipróbáltam és még beteg is lettem tőle és még a patikában is lehet kapni ezeket. Hát kezdem azt hinni, hogy van igazság abban, hogy talán tényleg túlzott vitamintartalmúak a Lenkei vitaminok, de a legnagyobb influenzában is hiába köhögtek rám amikor szedtem mégsem kaptam el a bacit senkitől. Ettől függetlenül már most nem kezdem el szedni míg meg nem szülök, de ha újra szedném akkor nem minden nap venném be az előírt adagot ahogy régen sem és mégis volt hatása.
Az a véleményem, hogy mivel Lenkei egy gyógyszerbotránnyal akarta felhívni magára a figyelmet így elkezdték támadni és így ürügyet találtak arra is, hogy a vitaminokba belekössenek. Tény hogy sok esetben a vitamin nem helyettesíti a gyógyszert, mert sokszor van amikor nincs más megoldás, de azért a gyógyszergyártó cégek is megérik a pénzüket, mert különben tönkremennének, ha azt mondanák nem kell mindenféle gyógyszert bevenni, mert van természetesebb megoldás is. Egyértelmű, hogy Lenkeinek is egyrészt célja volt ebből meggazdagodni, de amikor az algopyrin előállítása kijön 100 forintból mire a patikába kerül meg 800Ft. Hát akkor mi is a helyzet? Nagyon ritka az az orvos aki elismeri a természetes gyógymódokat is, hisz a gyógyszerek felírása után csak kap valamit? Nem mondja az orvos, hogy kérem immunrendszer erősítés, betegség megelőzés céljából tessék venni Lenkei vagy Aloe First vagy Akuna Alveo vagy Just Nahrin vagy egyéb cég által gyártott termékeket, abból mi lenne a haszna? A terhességem alatt eleinte sokat volt migrénes fejfájásom és nyomták volna belém az algopyrint, de egyik orvos sem mondta, hogy menjek be a patikába és vegyek homeopátiás gyógyszert, mert az is segít és még mellékhatása sincs és terhesen is szedhetem. A nagyanyám többet költ gyógyszerre mint ennivalóra, hát nem hiszem el, hogy csak ez a megoldás. Szóval Lenkei is megéri a pénzét, és nem érdekel a vallása, de azért a vitaminjai csak érnek valamit? Nem? Legalábbis aki szedi az tudja. Ha kísérleteznének a kínai teákkal kapszulákkal az embereken bizonyos ideig akkor állítom, hogy rengeteget be is tiltanának, mert lehet, hogy hat egy ideig az adott problémára, de utána egy másik problámát meg előidézne. Erre én vagyok a példa meg szerintem sokan mások is. Mégegyszer köszönöm a válaszokat és azért a sok eltérő vélemény is a hasznomra volt!
Sajnálom, hogy ilyen sokan ellene vannak Lenkei Doktornak :(
A 8. valaszolónak: "a vitaminok túlzásba vitele NAGYON káros lehet,pláne terhesen" JAJ DE MEGIJEDTEM!! HUH!! :))
Kicsikém Én már szültem is :)
3.válaszoló vagyok.
A vitaminokkal akkor teszünk kárt,ha NEM esszük meg!!!
Szerintem zárjuk le a témát! Aki nem a kérdésre válaszol nagyon szépen megkérem az inkább ne írjon be, mert ennek így nincs értelme. Ez nem egy vitafórum, hanem az a lényeg, hogy segítsünk egymáson. Szerintem arra kellene törekednie a válaszolóknak, hogy 100% vagy közel 100%-ban hasznos válaszokat adjanak. Nekem ez a célom, tehát segítenek a válaszaim és nem megyek bele vitákba és nem szólok hozzá olyan kérdéshez amiben nem tudok segíteni.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!