Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történik a szülés után?

Mi történik a szülés után?

Figyelt kérdés
arra vagyok kiváncsi hogy miután megvan a kisbaba, összevartak utána mi történik?
2008. dec. 19. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én két órán át az őrzőben voltam a férjemmel és a babával. Ezután lekerültem a kórterembe és a baba is ott maradhatott. Mondták hogy pihenjek de én annyira fel voltam pörögve hogy sms-eket írkáltam meg telefonáltam. A babám meg bealudt mellettem. És hát üldöztek hogy pisilnem kell. Persze nem tudtam úgyhogy megkatéterezett a szülésznőm, amitől nagyon féltem de olyan ügyes volt, hogy semmit nem éreztem. Én délelőtt szültem de még aznap éjjel sem tudtam aludni annyira boldog voltam.
2008. dec. 19. 12:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem amíg megszületett a méhlepény, addig fürdették-mérték-öltöztették a babát. Aztán behozta a férjem, mikor varrtak, és ellenőriztek, már az ölemben volt a kisbébi.

És mikor végzett a doki, utána már cicire is raktam. Két órát voltunk még a szülőszobán, a baba, a férjem és én.

Ezek után mentem a rendes szobába, szintén jött velem a baba is, férjem is.

Üdv

2008. dec. 19. 12:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Utána 2 órás megfigyelési idő következik, ahol, ha minden rendben volt a babával, akkor ő is veled lehet. Bizonyos kórházakban a rokonok is bemehetnek. Közben néha benéz a szülésznő, ellenőrzi a vérzést, lemos odalent. Ezután hordágyon letolnak az osztályra, a baba meg megy az újszülöttosztályra. Amint megérkezel el kell menned pisilni, ami jó ha sikerül. Ezután felügyelettel lezuhanyozhatsz.

A többi attól függ, hogy babás vagy síma szobába kerültél. Hozzák a babát és megszoptathatod, csodálhatod tovább...:-DD

Persze ez csak síma szülés után van így, ha császáros voltál már a menete a dolgoknal, nem kelhetsz fel egy jódarabig.

Egyébként meg kórházanként biztos vannak eltérések, de ált. ez történik.

2008. dec. 19. 12:18
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2008. dec. 19. 12:34
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Szülés után rögtön rámtették a babát kicsit, megmutatták. Aztán elvitték mérni, addig lemostak, megvizsgáltak és varrtak. Aztán visszahozták a babát és cicire tették, közben férjem végig velem volt. Így töltöttük el a két órát a szülőszobán (vagy van ahol megőrző van) aztán baba ment apához, engem megint lemostam és jött -volna-a pisilés, de nem ment, így katétereztek, de nekem sem fájt:-) Majd átsegítettek egy tolószékbe, kezembe adták a babát, és letoltak az osztályra. Apa meg hozta a cuccaimat utánam. A baba végig velem volt, először még elkísérnek wcre, hogy nem szédülsz-e, ezt még megkérdezik párszor, de ha minden rendben, szabadon mozoghatsz. (bár úgysem fogsz, de inni kell sokat, pisilni sokat kell menni, hogy jól visszahúzódjon a méh:-)
2008. dec. 19. 12:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Atya ég,az 2 óra volt?nekem pillanatoknak tűnt :-)

Közvetlen szülés után a mellemre helyezték a babám,majd elvitték megvizsgálták,rendbe rakták-közben engem is.Azután jöttek apával együtt-majd átvittek a szobára minket.Tegyem hozzá én sem bírtam nyugton maradni,pedig éjféltől vajúdtam és 6:42 lett meg a baba-szintén telefon,sms,meg hát gyönyörködtem a kicsiben-aztán pisi,ebéd-és végre zuhany.

2008. dec. 19. 12:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Engem varrás után rögtön levittek a gyermekágyas osztályra ,a babát meg 2 órás megfigyelésre vitték és utána hozták be.
2008. dec. 19. 17:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a kicsit a 2 órás megfigyelésre inkubátorba teszik,de szülés után közvetlen megkapod.A kicsi az újszülött osztályon én meg a szülészeten + rokon.ezután az osztályra hordágyon.Ezek után a baba veled lehet,de első éjszaka minden kismamától elviszik hogy aludhasson,elvégre mindenki tudja milyen fárasztó a szülés :-))DE ANNÁL BOLDOGÍTÓBB IS IGEN :-))
2008. dec. 19. 19:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk csak egy óra megfigyelés van. Úgy volt, hogy ahogy megszületett a pici, belecsavarták valami zöld rongyba és odaadták egy picit, arról van is egy díjnyertes fotó :) Aztán lemosdatták, pólyába tették és még egy kicsit visszaadták, utána őt felvitték az osztályra megfigyelésre, valami melegítő lepedőre tették, én meg lent maradtam megfigyelésre egy órára, mondták, hogy aludjak, de én nem tudtam, folyamat telefonáltam :) Ja, meg persze közben varrás, pisi (helyette katéter). Na, egy óra után vittek az osztályra, akkor meg is kaptam a picimet és attól kezdve együtt voltunk.
2008. dec. 20. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!