Tatabánya környéki kismamik! Ajánlanátok nekem szülészorvost, illetve szülésznőt a tatabányai kórházból?
Először megvizsgálnak az első szobában. NST, ha kell UH is. Ha ténylegesen beindult a szülés, akkor átmész az előkészítőbe. Ott borotválás, és beöntés. Aztán mehetsz WC-re.
Nincs külön vajúdó. Illetve van egy szoba, de ott általában azokat a kismamákat figyelik meg, akiknél még nem dőlt el, hogy tényleg megindult-e a szülés. Ha ténylegesen megindult, akkor viszont a szülőszobában kell lenni, ott rád teszik az NSt-t. A szülésznőm mondta, hogy igyekeznek mindenkit meggyőzni, hogy álljanak, vagy sétálgassanak (már ameddig a gép zsinórja engedi), mert megkönnyíti a vajúdást.
Labda van, azt kérheted. Amúgy egy „jobb” szülőszoba van, annyi az extra, hogy van egy kényelmes fotel bent.
Szülés után azonnal megkapod a babát. Aztán őt elviszik, mert melegíteni kell a piciket kb. 1 órát. Addig téged összevarrnak, stb., megfigyelnek, és mire te kikerülsz az osztályra, általában visszahozzák a babát is, és lehet szoptatni.
Az első éjszakára viszont legtöbbször elviszik a csecsemő osztályra. Akkor is, ha rooming-in szobában vagy. De elméletileg ha nagyon nem akarod, hogy elvigyék, akkor szólni kell.
Apás szülésnél apuka végig ott lehet veled. Annyi, hogy ő vigyen be kaját magával, mert nem nagyon lehet kimászkálni. Te nem ehetsz, max szőlőcukrot. Inni sem szabad, csak nedvesíteni a szádat. Ha nagyon elhúzódik a vajúdás, akkor kapsz infúziót, hogy ne száradj ki.
Most így ennyi. Még valami? :)
Kérdezz nyugodtan, biztos van olyan, amiről megfeledkeztem.
Rooming-in szobánál is kérheted, hogy éjszakára elvigyék, de ott alapból veled van végig a pici.
Apuka sem láthatja amúgy a babát, csak a TV-n keresztül. Meg a rokonok, barátok is. Az első 24 órában a közeli hozzátartozók (apuka, nagyszülők) akármikor kérhetik, hogy mutassák meg a babát (a TV-n keresztül). Utána minden nap fél 6-tól van azt hiszem a "bemutató".
Már nem lehet kitolni a piciket abban a kiskocsiban, az ÁNTSZ betiltotta sajnos. :(
18:34-es vagyok. ma tudtam meg egy uh-on végre hogy kislány lesz, már 6 éve várok rá!!! Nagyon boldog vagyok :D
Majd szívesen megírom milyen volt odabent minden, nekem is első baba.
Nektek mi lesz, mennyi idős? :)
De jó lehet, hogy össze is futunk majd! :)
Mesélj a te babádról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!