Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Burokrepedés után, ha nem...

Burokrepedés után, ha nem indulnak meg a fájások, mennyit lehet várni az oxitocinnal?

Figyelt kérdés

Hajnal kettőkor kezdett szivárogni a magzatviz, de semmilyen fájás nem jött. Egyáltalán semmilyen.

Baba a CTG szerint jól volt.

Délelőtt 10-kor oxitocint kötöttek. Onnan már nagyon hamar meglett a baba, de igen nagy fájdalmak között.

Lehetett volna várni még vele?

2022. máj. 16. 12:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Az én esetemben az orvos azt mondta, hogy lehetne még várni, de a tapasztalatai szerint ha eddig nem indult be, később se fog. Viszont később fáradtan leszek. Ezt elfogadtam, mert hajnal kettő óta ébren voltam, nem tudtam elaludni rövid időre sem, összpontosítottam nagyon, hogy kezdődik e vagy se.

Így elfogadtam, legyen oxi.

Fel óra volt ami durva volt, de az nagyon. Végül így annyira rosszul nem jártam, gátmetszés se kellett, csak az jár sokat az eszemben, hogy az a brutális félóra az vajon “természetes” esetben is meglett-e volna.

De ki tudja, lehet az orvosnak volt igaza, nem indult volna be magától sehogy se, és a várakozással csak azt érjük el, hogy én merülök ki totálisan.

2022. máj. 16. 17:08
 12/18 anonim ***** válasza:
70%
szerintem a 24 óra várakozás is sok. semmit de semmit nem lehet közben pihenni, aludni, én totál ki voltam készülve mire megszületett a baba.
2022. máj. 16. 17:08
 13/18 A kérdező kommentje:
Nekem pl a szoptatás nem okozott gondot, nem járt semmi fájdalommal. De többektol hallottam már erről.
2022. máj. 16. 17:09
 14/18 anonim ***** válasza:
10. az minden szülés után van. akár indított, akár spontán, de még császárnál is.
2022. máj. 16. 19:24
 15/18 anonim ***** válasza:
28%
nagyon sokat ilyenkor, nem szabad várni. 1-2 óra a várakozás.
2022. máj. 16. 19:32
 16/18 anonim ***** válasza:
59%
Ha mindenkit indìt a dokid, akinek elfolyt a magzatvize,akkor honnan van a tapasztalata, hogy ùgysem indul be a szülès? Kamu szaga van a kijelentèsenek. Nem is enyhèn.
2022. máj. 16. 19:50
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én azért örültem, hogy indítottak, és nem vártak 24 vagy több órát a fájásokkal, mert féltem a fertőzéstől.
2022. máj. 16. 20:00
 18/18 anonim ***** válasza:
79%

Én rákérdeztem még a magándokimnál, hogy mi a protokoll a klinikán (ott is dolgozik). Azt mondta 10-12 órát szoktak várni, hacsak nem sürgős valamiért, nem zöld a magzatvíz pl. Mivel még nincsenek fájások, azt szokták javasolni, hogy pihenjen, aludjon anyuka. Ha nem tud, akkor sétáljon, rugózzon a labdán, hátha a gravitáció meghozza az eredményt. Azt mondta tovább általában nincs is értelme várni, mert sokszor sürgősségi császár lenne a vége (elkezdi nem jól érezni magát a baba).

Előfordulhat, hogyha a kismama, vagy a doki erőlteti, minden ok nélkül is előbb indítják, de nyugodtan elutasíthatja a kismama.

2022. máj. 16. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!