Burokrepedés után, ha nem indulnak meg a fájások, mennyit lehet várni az oxitocinnal?
Hajnal kettőkor kezdett szivárogni a magzatviz, de semmilyen fájás nem jött. Egyáltalán semmilyen.
Baba a CTG szerint jól volt.
Délelőtt 10-kor oxitocint kötöttek. Onnan már nagyon hamar meglett a baba, de igen nagy fájdalmak között.
Lehetett volna várni még vele?
De neked egyszerre folyt el, mint a filmekben?
Nekem csak időnként jött egy kevés, mintha pisilnék egy kicsit….
Ettől függetlenül én is megkérdőjelezem a szükségességét. Olyan hirtelen, gyorsan lettek óriási fájdalmaim, teljes kontrollvesztés, nyomni se tudtam, vákuummal született végül.
Utána olvastam a születési traumának és hiszek abban, hogy nagyban befolyásolja a fiam viselkedését a születés körülménye.
nekem szivárgott a magzatvíz, ahogy te is írod. 24 óra múlva kötötték be az infúziót, addig vártak a fájásokra, de egyáltalán nem lettek. közben párszor ráraktak ctg-re, kaptam 2x antibiotikumot, vettek vagy 4x vért.
oxitocin infúzió hatására nagyjából 7.5 óra alatt megszületett a baba, abból 5 óra maga volt a pokol.
Magyarorszàgon ha jòl tudom max. 12 òràt vànak, es 24 òràn belül meg ,,kell" szülni. Angliaban 24 òra mùlva ajànlanak először indìtàst.
En alapbòl egy nappal kèsőbb szóltam, hogy elment a magzatvìz, plusz az első nap utàn nem egyeztem bele az indìtasba. Így a magzatvìz elfolyasa utàn 82 òràval kaptam oxy, ès a magzatvìz elfolyasa utàn 89 òràval született meg a gyerekem. Makkegèszsègesen, hülvelyi ùton, èn sem sèrültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!