Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van jó tanácsotok indított...

Van jó tanácsotok indított szülés esetére?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha ma nem indul be a szülés, akkor holnap délután be kell mennem a kórházba és indítják. Első baba.

Érdekelne minden jótanács, hogy hogyan tudok erre felkészülni testileg-lelkileg, van-e valami, amit ti a tapasztalataitok alapján másként csinálnátok, mint a ti szülésetekkor?

Őszintén kétlem, hogy beindulna magától a szülés, ugyanis semmi, de tényleg semmi előjelét nem érzem. A reggeli ctg alapján ugyan vannak időnként fájásaim, de kb. annyit érzek belőlük, mint mikor nekifeszíti magát a hasfalnak a baba...

Előre is köszönök minden ötletet, tanácsot! :)

2022. máj. 14. 16:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
20-as, azért hagyjuk már ezt az orvosra, hogy eldöntse.
2022. máj. 15. 18:26
 22/29 anonim ***** válasza:
90%

Kedves 20, gratulálok, pont ez kell egy holnap szülő anyukának.

Itt a gyakorin mindig mindneki okosabb mint az orvosok.

Tudom h divat ezt hinni, de az indítás nem mindig arról szól, hogy az orvos kényelme. Nálam kb életet mentett.

Kedves kérdező, ne aggódj. A legtöbben az indítás után is simán megszülnek, nem igaz, hogy feltétlenül extra fájdalommal jár. Nekem az indított szülés jobb volt mint a másik, gyorsabban túlestem rajta, nem volt semmi komplikáció.

2022. máj. 15. 18:33
 23/29 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem volt indított, mégis extrémen fájt a több órán át tartó vajúdás, azt hittem elpusztulok, szóval nem kell ahhoz indítani, természetesen is rohadtul tud fájni.
2022. máj. 15. 20:21
 24/29 anonim ***** válasza:
91%

Engem inditott a doki mert nst után Megvizsgált és kiderült h 3.5 ujjnyira nyitva a méhszáj, feszül a burok. Nem engedett már haza, burkot repesztett...

A magzatviz mekóniumos volt már, úgyhogy hálát adok az égnek h indított, és nem kellett abban a vízben több időt töltenie a lányomnak... Valószínűleg beindult volna még aznap magától, de így a lehető legjobb volt, hogy akkor indított a dokim. Gyors és problémamentes szülés volt egyébként (mindezt a 20-asnak írom a kérdező valószínűleg már túl van a szülésen)

2022. máj. 16. 00:04
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Megindították már?
2022. máj. 16. 09:50
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha igen, gondolom nem itt olvasgat.
2022. máj. 16. 10:23
 27/29 A kérdező kommentje:

🤣 Hát 'kedves' 20-as, indulás előtt épp a te hozzászólásod olvastam utoljára. Jót mosolyogtam. Tudod, szép dolog a meggyőződés, de ha van dolog, amit eddigi életem során nagyon jól megtanultam, az az, hogy soha nem csak egy járható út létezik, és attól, hogy nekem valami megfelel, attól még egyáltalán nem biztos, hogy másnak is jó ugyanaz.

Az empátia teljes hiánya pedig sajnálatos, orvosolhatatlan fogyaték... Remélem, azért vannak barátaid...

A többi valóban segítőkész hozzászólónak szeretném elmesélni, hogy minden nagyszerűen alakult, befeküdtem a megadott időpontban, és mivel minden vizsgálat jó eredményt hozott, kaptunk még 24 órát benn, hátha beindul magától. Nem indult be. Így kaptam méhszáj puhító tablettát, és 5 órával később feküdtem be a szülőszobába. Kaptam egy minimális oxit, viszont nagyon rövid idő után el is zárták az infúziót, annyira felgyorsultak az események. Attól számítva, hogy betettem a lábam a szülőszobára, szűk másfél óra múlva már a mellkasomon szuszogott a kisfiam. Gyors és könnyű szülés volt, pedig 3750 grammal született a picúr.

Köszönöm mindenkinek, aki szorított nekünk, így ismeretlenül is aggódott értünk 💖

2022. máj. 24. 18:10
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon orulok kerdezo, boldog babazaat! (10-es valaszolo)
2022. máj. 24. 20:25
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy ilyen viszonylag könnyű és gyors, komplikáció nélküli szülésed volt. 😊

További jó egészséget nektek és boldog babázást! ☺️

23-as válaszoló

2022. máj. 24. 22:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!