Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudnék másik kórházban...

Hogyan tudnék másik kórházban szülni?

Figyelt kérdés
Másik kórházban szeretnék szülni, mert a helyi kórházról csak negatív véleményeket hallottam, ráadásul az sem biztos, hogy beengedik a férjemet. Magánkórházakat végig jártuk és elutasítottak veszélyeztetett terhesség miatt. Mit kell tennem ahhoz, hogy egy másik város kórházában szülhessek? 37 hetes vagyok.

#szülés #kórház #Másikkórház
2022. máj. 13. 16:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
Befogadó nyilatkozat kell tőlük úgy tudom de ilyen későn már nem adnak hisz barmikor szulhetsz, én sem tudtam 37+5 j másnap szülök... Max ha elutazol valahova, és az ottani kórházba esel be utolsó pillanatban, akkor nem dobnak ki
2022. máj. 13. 16:36
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
Nincs esetleg bárki akihez be tudsz jelentkezni ideiglenes lakcímre (tartózkodási hely)? Ez lenne a legegyszerűbb. Akkor az a kórház is köteles fogadni, ahol az ideiglenes lakcímed van.
2022. máj. 13. 16:37
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Legutolsò megoldàsnak maradhat az, hogy beindult szülèssel bemèsz abba a kòrhàzba, ahol szülni akarsz. Bar előfordult sajnos olyan, hogy valakit ilyenkor is àtküldtek a masik kòrhazba.
2022. máj. 13. 17:03
 4/20 anonim ***** válasza:
16%

Magankórházak miért utasítottak el?

En a Maternityn szültem, pedig nem volt egyszerű eset…. Fel se merült h ne szülhetnék ott.

2022. máj. 13. 17:09
 5/20 anonim ***** válasza:
87%

Gondolom későn jelentkezett, azért.

Amcsik korhaz másik varos is?

2022. máj. 13. 17:23
 6/20 anonim ***** válasza:
87%
Én másik városban szültem, nem ahová területileg tartozunk, ideiglenesen bejelentkeztem egy ott lakó ismerőshöz, meg egyébként a magándokim is abban a kórházban/városban dolgozott, igaz, hogy fel nem fogadhattam és nem volt ott a szülésnél, de elvileg már ennyi is elég lett volna.
2022. máj. 13. 17:34
 7/20 anonim ***** válasza:
33%
Ha beindul a szülés, oda menjetek be! Ennyire egyszerű.
2022. máj. 13. 18:05
 8/20 anonim ***** válasza:
69%

Csak mások negatív véleményei miatt nem szeretnél ott szülni vagy van saját negatív tapasztalatod is?Csak azért kérdezem,mert mikor én szültem,én is rettegtem a kórháztól és hogy milyen rossz lesz,sok negatív véleményt olvastam én is.Aztán egy pozitív csalódás volt végül az egész ott lét.Szerintem inkább azok adnak hangot gyakrabban a véleményüknek,akik negatív dolgokat tapasztalnak,azért van abból több.

Szerintem a férjedet kötelesek beengedni a szülőszobára,mert a szülő nőnek joga van egy általa választott kísérőhöz.Én a Covid kitörésekor szültem 2020-ban és beengedték a férjemet.Aztán lehet,hogy kórháza válogatja.Pedig itt Szombathelyen elég szigorúak,el vannak zárva a babák is,csak az anyuka és a személyzet fér hozzájuk.

Meg az sem mindegy,főleg hogy veszélyeztetett terhes vagy,hogy melyik kórház van a legközelebb.

2022. máj. 13. 18:31
 9/20 anonim ***** válasza:

Egy kísérőhöz jogod van, tökmindegy melyik állami kórházba mész szülni.

A negatív tapasztalatokkal kapcsolatban tényleg igaza van a 8-asnak. A pozitív vélemények ritkábban terjednek, nincs hírértékük.

Vagy kérsz befogadói nyilatkozatot az adott kórháztól, vagy beindult szüléssel besétálsz. Utóbbival az a baj, hogy ha nem szülsz gyorsan várhatóan, akkor simán benne van, hogy elküldenek a területileg illetékes intézményedbe.

Van barátnőm, aki budapesti lakcímmel. Nyíregyházán szült. A szüleinél voltak, amikor beindult a szülés (tudatosan, ott akart szülni). Nyilván onnan nem küldik haza Budapestre, ő meg simán előadta, hogy vendégségben voltak, így alakult. Egyébként a kutyát nem érdekelte. :D

2022. máj. 13. 19:45
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálok akkor átjelentkezni addigra oda, ahol szülni szeretnék, mert úgy néz ki, hogy más megoldás nem lesz.
2022. máj. 13. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!