Császármetszés utáni sebkomplimációk?
2 hete volt császármetszésem. Kb 1 hete a sebem elkezdett elég erősen váladékozni. Sárgás, de szagtalan volt a váladék, és csak 1 helyről, középről jött. A Tena betétem konkrétan teleszívta magát ezzel a lével. Megijedtem eléggé, ezért bementem a kórházba ahol mivel kicsit csúnyán nézett ki a seb csináltak egy vérképet is és bekötötték. Kérdeztem a dokit hogy gennyes e a seb, de nem válaszolt, sőt az ambuláns lapomra azt írták hogy nem váladékozik a seb. 3 napig vissza kellett járnom kötözésre, konkrétan annyira váladékozott a seb hogy a kötés alsó pereme elengedett, teljesen leázott a tapasz. A vérképem jó, maga a seb nem fáj, nem duzzadt. Ma itthoni kötéscserémen láttam hogy a váladékozás megszűnt de középen lett egy negyed ötforintosnyi sárga varr. Ez normális? Nem állja útját a sebtisztulásnak? Gennyesedik vagy pont ez jelent jót?
Ha nem genny jött eddig a sebből akkor mi volt az a sok váladék?
(Ha valakiben felmerülne miért nem az orvost kérdeztem... hát megtettem de nem válaszolt ...)
Előre is köszönöm a segítséget!
Sajnos érdemben nem tudok válaszolni de sajnálom hogy így jártál ettől én is féltem de napjába többször betadinnal kenem/ fertőtlenítem hátha neked is segít.
2 es voltam
Kedves 2#
3 császárom volt. A 3.csm 2020 decemberében. Nem a saját orvosom műtött. Engem is meglepett, mert egy fiatal doki műtőtt és bizony tett be draint. Elmondása szerint mivel hajlamos vagyok az összenővésekre, ezért rakott be. Na hát úgy begyulladt a belső varrat pont mielőtt lejárt volna a gyermekágy, hogy azt hittem lekaparom a falat. Mintha álló nap tűzes vasat nyomtak volna a hasamhoz.
Teljesen egyéni, hogy raknak-e draint vagy sem, nem kell rutinszerűen.
Ha csak sárgás lé folyt, az nem genny, hanem savó. A genny az sűrű, nem átlátszó.
A seb majd begyógyul, ha már nem váladékozik, nincs begyulladva és nem vagy lázas, nagy gond biztos nincs. Majd begyógyul szépen.
Köszönöm szépen mindenkinek a válszokat.
A férjem azt mondja adjak magamnak időt, csak olyan ijesztő. A környezetemben, családomban senkinek nem volt császármetszése. Nem tudom mi normális, mi nem. Tényleg hálás vagyok mindenkinek aki reagált!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!