Mennyire fáj az, ha az orvos úgymond kézzel segíti a tágulást?
Egyáltalán érezni azt amit a doki csinál, a már folyamatban lévő erős fájdalmaktól?
Remélem ilyenre nem kerül sor, mert ettől kicsit félek.
Nekem akkor csinálta, amikor még meg sem indult a szülés, lett volna még egy jó hét a kiírt dátumig. Nem tudom, mi vitte rá, talán programja volt a következő héten, minden esetre egy egyszerű vizsgálatról volt szó, és mikor felsikoltottam, akkor is csak annyit mondott, hogy csak "jobban megvizsgált". Már haza is alig tudtam menni, otthon már vérzés volt, este elfolyt a magzatvíz, hajnalban egy rakás oxi kapását követően meglett a baba, majd érzéstelenítés nélkül eü. kaparás a bent maradt méhlepény darabok miatt és ezt követően helyi érzéstelenítéssel 45 perc varrás. Ezek után talán nem csoda, hogy közel 10 óra volt, mire fel tudtam kelni az ágyból (először 8 óra után próbáltam meg, kis hijján elájultam, vissza kellett feküdnöm) és el tudtam szenvedni magamat a csecsemőosztályra a babámért. Mindezt fizetett magán orvostól.
Az, hogy valójában mi történt, egyébként évekkel később esett le, akkor csak annyit tudtam, hogy ez az utolsó vizsgálat valahogy nagyon pocsék volt.
1. Jézusom! Persze, a nők hülyék. Nem tudnak megkülönböztetni egy vizsgálatot, meg a szülészeti erőszakot. Pofám leszakad az ilyen agyhalottaktól mint te. Férfi vagy, vagy az a tipikus szuper nő, aki szerint az összes többi nő rinyál?
Kérdező. Ezt ma már nem csinálhatják. Szerencsére egyre ritkább, mégis sok helyen még divat. Készítsd fel a férjed, vagy akivel szülsz, hogy ha olyat csinálnak álljon ki érted!
Az a baj, előre nem kérdezi egyik sem meg, csinálhatja-e. Ezért nevezik szülészeti erőszaknak.
Legfeljebb előre szólhatsz neki, eszébe se jusson megpróbálni, mert nem állsz jót magadért.
Hasonló a történetem mint a kettesnek, kicsit lightosabban
Nst után sima vizsgálat egy héttel a kiirt dátum előtt. Első baba lévén azt gondoltam ha már 2 ujjnyira nyitva a méhszáj akkor fáj a vizsgálat, a fura az volt h a fájdalmas vizsgálat után még kent vmit a kesztyűre és visszanyult... (Csak sejtem h az méhszáj érlelő volt mert rá 2 órával beindult az egybefuggo szünet nélküli fájás)
Hazafelé barnâztam, amire a doki fel is készített, de arra is azt gondoltam hogy normális....
A fiam amúgy hamar megszületett, persze biztos azért mert kaptam egy kis hasba könyöklést is indokolatlanul.
Varrás kb 45 perc majd megpusztultam annyira fájt.
Felállás nálam is több óraval szülés után volt, es le kellett ülnöm a wc felé félúton mert majdnem elajultam.
Persze ezek mind mind utólag estek le ahogy utána olvastam a dolgoknak... Hát a második szülésemre nem ezt a dokit fogadtam fel, és ég és föld volt a kettő....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!