Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szörnyű élmény volt a vajúdás,...

Szörnyű élmény volt a vajúdás, és végül nem is tágultam. Mit rontottam el, mit kellett volna másképp csinálni?

Figyelt kérdés
3 hete szültem, császárral végül. Korán és nem jó helyen repedt meg a burok, így alig voltak még fájásaim, mikor bementünk a kórházba, de muszáj volt, mert már egy napja szivárgott magzatvíz. Emiatt kicsit sürgették a szülést, kaptam oxit, amitől nagyon beindultam. Összesen 6 órát vajúdtam, ebből 4et ágyon ctg-vel, akkor szipuztam azt a gázt. Aztán engedtek felállni, sétálni. Én teljesen elvesztettem az önuralmam, a készületből (pozitív gondolatok, elengedés, legzestechnika, stb) semmit nem tudtam hasznosítani. Elengedés helyett szorítottam minden izmom, lazítás helyett remegett mindenem mint a kocsonya, koncentráció helyett szétestem, magamról se tudtam. Másfél centit sikerült tágulni 6 óra alatt, a baba nem illeszkedett be, és borzasztó magasan volt, szóval mondta a doki, hogy ebből elég kis eséllyel lesz hüvelyi szülés, és még vagy 10 órányira lennénk tőle. Összességében nagyon örülök, hogy császár lett, hálás vagyok a dokinak is, és hálás vagyok az egészséges gyermekemért, egyszerűen csak nem hagy nyugodni, hogy miért nem sikerült. Annyiszor elképzeltem magamban a szülést, és nem tudom, hogy hogy vesztettem el ennyire a kontrollt. Ha lesz legközelebb, akkor mit kell másképp csinálnom szerintetek?
2022. ápr. 27. 09:19
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok biztató választ!

A kontroll hiányát nem úgy értem, hogy volt egy konkrét tervem, hogy hogy szeretnék szülni, ami meghiúsult, hanem hogy ott és akkor a fájdalomtól úgy éreztem, mintha teljesen önkívületi állapotban lennék, még a légzésemet se tudtam kontrollálni, nem hogy szülési tervhez tartsam magam...

Úgy érzem, annyira nem drámai a trauma, és tényleg boldog vagyok, hogy egészségesek vagyunk. Inkább arról van szó, hogy előtte sok ilyen pozitív szülésélményt, meg ilyen hipnos könyvet olvastam, videókat néztem, és ég és föld az én élményem azokhoz képest, és kíváncsi vagyok, hogy melyik ponton csúszott el a dolog. Egyszerűen olyan fájdalmat éreztem, ami kinullázott teljesen.

2022. ápr. 27. 11:18
 12/18 A kérdező kommentje:

Hogy értsétek, pl.azt a tanácsot kaptam barátnőtől, hogy amikor jön a fájás, gondoljak arra, hogy ez egy munka, amit el kell végezni a kisbabámért, vagy ilyen szülésfelkészítőn elhangzott hogy gondoljak a méhszájra, mint egy nyíló rózsára.

Én csak arra tudtam gondolni, hogy meghalok, legyen vége, szedjék ki belőlem.

A császár, amitől tartottam, megváltás volt.

2022. ápr. 27. 11:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele, hogy lehet 10x annyian vágnak bele a kádban hipnoszulesbe, és aztán csak azok fognak belőle tanacsado blogot csinalni, akiknel minden oké volt. És ők mondják majd hogy ez csak a fejben dől el.

Ez olyan mint mikor az MLM vezetők motiválják a piramis alján lévőket, mert hogy csak hajtani kell és neked is lehet sportkocsid meg Hugo bossod, de igazából a legtöbbjukrol nem hallasz mert sose lesz.

2022. ápr. 27. 11:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem program császárom volt. Egy percig sem zavart, hogy így fogok szülni. A babám egészséges és nem utolsó sorban én is, ennyi számít semmi több. Te nem voltál rossz, egyszerűen így sikerült, de a lényeg hogy minden jól alakult, csak utána csinálj hegtornát, erre a legjobb a császárvonal app.
2022. ápr. 27. 12:56
 15/18 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem ez a dokin múlt. Nálunk nagyon magas a császározások száma. Lehet, hogy máshol hagytak volna még vajúdni. Anyum 48 óra után fájdalomcsillapító nélkül szült meg engem.

Hogy melyik a jobb, azt nem tudhatjuk. De a lényeg, hogy nem veled volt a gond, lehet, hogy simán meg tudtad volna szülni. Egyszerűen így alakult.

Amúgyis a hüvelyi szülés túlértékelt, rengetegen születnek hüvelyi szüléssel betegen és császárral is egészségesen.

2022. ápr. 27. 13:11
 16/18 anonim ***** válasza:
71%
13. Tényleg nem vita, vagy kötözködés. De a hypnoszülés nem annyi, hogy elolvasok egy könyvet, vagy elmegyek a tanfolyamra és kész. Én pl heteket, hónapokat készültem rá. Ennek a meditáció az alapja. Mindenkinek bejön a meditáció? Nem! De azért arra sem mondjuk, hogy mlm vagy ilyesmi. Én amúgy nagyon nem vagyok ilyen ezos de a hypnoszülés lényege, hogy ne félj, mindig tudd megőrizni a nyugalmad. És a kérdező éppen ezt hiányolta. Ettől függetlenül a császár is kőkemény munka, ugyanolyan szülés és a hypnobirthing sem a spanyol viasz. Remélem nem vetted rossz néven amit írtam. :)
2022. ápr. 27. 13:17
 17/18 anonim ***** válasza:
89%

Ugy irom le h volt mar csaszarom, simam, kezzel tagitasom, gaz, oxy, epi 3 szules alatt.

A gazzal szulest nagyon elveztem, de ott spontan indultak be a dolgok es kelloen tag voltam mar, pikkpakk megszultem, viszont! Csak a fejem zsibbadt igy odalent nagyon fajt. Amiatt h gyors volt, nagyon nem tudtam dagonyazni a fajdalomban es az onsajnalatban.

A kov szulesem inditott volt, nyomattak az oxyt, remegtem mint a kocsonya (ez normalis amugy, 13oran at csepegett az oxy), magasan volt a baba mint neked, azt hittem meghalok,de nagyon akartam a termeszetes szulest. Tobb oran at probaltak bekotni az epiduralt, kikeverni a megfelelo kombinaciot es akkor amikor vegre hatott, nem viccelek fel oran belul kezemben volt a baba, a testem vegre a fajdalom helyett tudott a tagulasra figyelni.

Nem vagyok szulesz, de en arra tippelek h a te fajdalmad csillapitasara nem biztos h a gaz volt a legjobb, mert ahogy irtad nem tudtal fejben ott lenni miatta. Ennek ellenere en is ugy gondolom h engedd el, en csaszar utan szultem a 2.at es 3.at, ha szeretned meg atelheted, de ezt a mostanit rakd el a megfelelo polcra. Ezt senki nem tudja megjosolni elore h mi h fog a testedre hatni, en az orvost sem okolnam erte.

2022. ápr. 27. 17:06
 18/18 anonim ***** válasza:
90%
Ugyan így jártam évekkel ezelőtt. Azóta is szidom magam, hogy hihettem el a sok baromságot, hogy például a légzés tolja ki a babát, arra gondoljak, hogy mindjárt kint lesz és megszűnik minden. Olyan fájdalom a vajúdás, hogy csak az járt a fejemben meghalok. Brutális lebénító! 4 óra után lett császár (én nem értem aki ilyen 10 vagy huszon órákat kibír, a szememben egy túlélő az biztos) A másodiknál megmondtam, csak program császár vajúdás nélkül! Így is lett és nem érzem magam rosszabbnak senkitől.
2022. ápr. 28. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!