Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pontosan mi történik "vajúdás"...

Pontosan mi történik "vajúdás" alatt, hogyan kell elkepzelni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Első baba, ezért nem nagyon vágom ezeket. Nem maga a szülés érdekel, tudom, az egy más állapot, kitolas és társai hanem maga a vajúdási szakasz, mivel tudom hogy minden nő más, van akinek pár óra, van akinek több nap. Arra lennék kíváncsi pontosan mi történik miután bemegyek a kórházba és felvettek az adataim, hova kerülök? Korterembe, szuloszobaba? Hol tudok levetkozni, atoltozni? Apa addig hol vár? Mi történik amíg "csak" fájok? Láttam Ilyen folyosón setalast stb. de ezt órákon át akár? És ilyenkor órákra elfoglalok egy szuloszobat mások elől vagy hol vagyok?

Bocsánat ha másoknak ezek buta idióta kérdések de szeretnék felkeszulni, nagyon köszönöm 🤗

2022. márc. 28. 13:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%
Ahol én szültem, ott feküdtem szinte végig (a legrosszabb), mert nem jöttek 12 órával a magzatvíz elfolyása után sem a fájások. Nálunk van egy vajúdó, ott a mosdóba átöltöztem, majd amikor ment a buli áttettek egy külön szülőszobába.
2022. márc. 28. 14:05
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Bementünk, páromnak kint kellett maradnia amig felveszik az adatokat. Volt egy helység ahol át kellett öltöznöm hálóingbe meg a cuccaimat ott kellett hagyni. Felvették az adatokat. Aztán jött a burokrepesztés. Utána átkisértek a szülőszobába. Sajnos nekem is feküdni kellett végig, kötöttek be infúziót, kaptam oxit és akkor jöhetett be a párom. A vajúdás közben néha bejöttek rámnézni. Amikor meglett a pici, engem összevartak addig elvitték a babát lemérni meg hasonlók, párom is ment a babával. Utána jött az aranyóra. Aranyóra után elkisértek zuhanyozni, tiszta hálóinget vettem, aztán át kellett menni a folyosó másik felére cuccal meg babával, megmutatták hol lesz az ágyam, elmondták mikor van vizit, mikor fürdetik a babát, mikor van reggeli, ebéd, vacsora. Kb. Így zajlott nekem.
2022. márc. 28. 14:18
 3/15 anonim ***** válasza:

Bementünk, megvizsgált a szülésznő, aztán kaptam kórházi hálóinget, egy öltözőben átöltözhettem, meg apa is átöltözött a hozott kényelmes ruhájába, ott kulcsra zárható szekrénybe kerültek a cuccaink. Utána szülőszoba. 20 perc ctg, aztán azt csináltam, amit akartam. Ehettem, ihattam, sétálhattam, labdázhattam, kádba ülhettem, kb akármi. Első babánál kitolással együtt 4,5 órát voltunk a szülőszobán +2 óra aranyóra.

Másodiknál ugyanez, csak ott a szülőszobára kerüléstől számítva 40 perc múlva volt kint a babám.

2022. márc. 28. 14:20
 4/15 A kérdező kommentje:

Na pl nem tudtam hogy van ahol van külön vajudo helyiseg🤗

Köszönöm az eddigi válaszokat 🤗 Igyekszem felkeszulni belőlük addig is🤗

2022. márc. 28. 14:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
4-es Sok kórház szülészetének van facebook csoportja. Nézd meg, hogy ahol te fogsz szülni mi a helyzet. Ha van, ott minden kérdésedre válaszolnak.
2022. márc. 28. 14:45
 6/15 anonim ***** válasza:
Össze-vissza fájásokkal mentem be, hol 3 percenként hol 5 percenként jött a fájás. Megvizsgáltak , utána szülőszoba. Férjem lement addig a csomagokért. Én a szülőszobán öltöztem át utána ctg vizsgálat közben megjött a férjem is a csomagjaimat elvették tőle és bevitték a szobába. Ezután nem sokkal burokrepesztés. 3,5-4 órát tölthettem a szülőszobán vajúdással és kitolással együtt. +2 óra ami az aranyóra volt + rendbe szedtek engem odalent. Ezután segítettek átöltözni , elmondták , hogy mikor lehet jönni látogatóba, fürdetés, orvosi vizsgálatok stb stb majd bevittek a szobába a fiammal együtt.
2022. márc. 28. 14:59
 7/15 A kérdező kommentje:
A burokrepesztest hogy kell elkepzelni, fáj?
2022. márc. 28. 15:18
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes benevezni egy szülésfeljészítő tanfolyamra. Ott mindent elmondanak.
2022. márc. 28. 15:31
 9/15 A kérdező kommentje:
Igen 8as,csak sajnos pont holnap lenne egy amikor nem érek rá, még csak most indulnak újra a covid miatt. Elvileg van valami ingyenes állítólag online🤷‍♀️
2022. márc. 28. 15:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Covid nagyon felül írta, ezeket a szülésfelkészítőket. Kórház és protokol függő, ez hányan vajúdhatnak 1 szobába, milyen pózban szülhetsz.
2022. márc. 28. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!