Igaz az, hogy a vajudas alatt torteno gyors lelegzetvetel/liheges szinte teljesen megszunteti a fajdalmat?
Bocsanat, lehet, hogy nem a legjobban fogalmaztam meg a kerdest.
Anyukam amiota az ezemet tudom, mindig azt mondogatta es a mai napig is azt mondja, hogy a szules NEM faj es kvazi kiakad, ha ilyet kerdezek. Mindig az a valasz: Ugyan mar! Csak nagyon gyorsan kell sok apro kis lelegzetet venni es mar nem is erzed! Volt fajdalom, nincs fajdalom!
Nos en ebben azert nem hiszek, de erdekelne, hogy azert valamennyire csokkenti-e a fajdalmat?? Egy baratnom (aki mar szult) meselte, hogy hiaba jart gyakorlatokra, ott a szuleszeten egyszeruen nem tudta ugy venni a levegot, mint ahogy tanitottak...
Mondtam, hogy en lelekben inkabb ugy indulok neki, hogy rohadtul fog fajni, aztan meglatjuk. Nem szeretnek ott megijedni es azt gondolni, hogy valami nincs rendben. Sajnos eleg alacsony a fajdalomkuszobom, kulonosen ha ilyen nogyogyaszati dolgokrol van szo. :/
Anyukád egy mazlista :D
Tök mindegy volt, hogy hogy vettem a levegőt, kvára fájt. A lihegésig akkor jutottam, mikor már világomról nem tudtam, és nem tudtam koncentrálni a lassú, mély légzésre. Ilyenkor rám is szóltak, hogy ne kapkodjam a levegőt.
O .... Nem nem igaz :D
Mert akkor az is igaz lenne hogy ha liheges közben csapok az ujjamra egy kalapáccsal akkor nem fog fájni...
En azt gondolom viszonylag könnyű szuleseim voltak, de világom nem volt közbe nemhogy lihegjek.
Anyudnak valószínű az idő megszépítette az emléket.
Nem kell kertelni, nagyon fáj. Ott helyben azt gondolod majd, hogy miért is kellett ez neked de ahogy kibújik, rádrakják és elmúlik az egész szinte azonnal elfelejted mennyire rossz volt.
Nem
Viszont fejben valóban nem mindegy hogy éled meg.
Lehet pánikolni.. hiperventillálni, hogy úristen
És
Lehet mély lélegzetel belemenni a contrakcioba és rákoncentrálni, rànyomni picit.. és elengedni.
Szóval megélni és nem a végét várni.
Nekem az utóbbi jobban bevàlt, amíg
Az első állapotban voltam, nem tudtam a fájások közt sem gondolkodni…de nyilván egyéni…
Kb 4 féle legzéstechnika van szülés közben, nem mindegy mikor hogy lélegzel. Már nem emlékszem hogy volt ponzosan. Én megpróbáltam betartani, de a légzés nem a fajdalom megszüntetésére van hanem hogy ne fáradj ki az össze vissza kapkodástól idő előtt.
Anyukádre ebben ne hallgass, és készülj fel hogy fájni fog de túl fogod élni minden gond nélkül. Mintha elvágták volna utána, közben meg időd sem lesz gondolkodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!