Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy átlag ember mennyit...

Egy átlag ember mennyit szokott adni az orvosnak szüléskor és mennyit a szülésznőnek? Előtte érdemes adni vagy utána?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 12:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Magándoki 200 euró.
2010. szept. 16. 16:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyet mondok! Adj neki, de ne túl sokat. Ő is szakember, a szülésznő is...a háziorvosnak is ugyanúgy adnál pénzt? Vagy ha tegyük fel felhorzsolódik a baba arca, esetleg össze kell varrni, akkor a sebésznek is adsz? Mert szerintem nem.

DE, tudom jól,hogy a szülésért kell fizetni, ha azt akarod,hogy jó legyen.Ezért én azt javaslom,hogy kalkulálj és ne adj túl sokat és előtte is utána is adj neki egy keveset.

Mérlegelj mert nem kell agyon tmni a zsebüket!

Pl tegyük fel,hogy adott egy 5 szülészorvosos kórház, ahol van mondjuk ugyanannyi szülésznő. 1 orvosra egy 30ezres városban, jut körübelül évente 100-150 szülés, de lehet sokat mondok. Na most gondolj bele hogy évente akár ha csak mindenki 50ezret ad neki,akkor az már 5millió évente és pluszban még ugye az egyéb dolgai.

Na most őszintén szólva szerintem nagyon max egy 30as elég neki. Ebből adj neki 10et előtte, akkor bemegy, mert ebből látja,hogy adni fogsz még neki...kicsit ösztönzöd és ha meg vagy vele elégedve akkor adhatsz még neki 20at, de ha nem akkor adj neki még 5öt és húzzon el.)

Szülésznőkről is érdemes érdeklődni előtte, én nem fogadnék sem orvost sem szülésznőt, viszont előtte fix,hogy aki bejön hozzám szülésznő annak is perkálnék előtte 5öt és utána ha nem császár akkor neki adnám a többet. A szülésznő többet ér természetes szülésnél!!!

2010. szept. 16. 17:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Én olyan dokinál kezdtem, akinek volt magánrendelője. Bunkó is volt, meg állandóan az anyagi helyzetemet firtatta. Utána átmentem félidőben egy sokak által ajánlott Sztk-s orvoshoz. Neki nem adtam pénzt a vizsgálatoknál, de a végén kapott 80e-ret, mert végtelenül meg voltam vele elégedve. A szülésznő is kitett magáért, neki köszönhetem, hogy kaptam Edá-t. Így ő 25e-rel ment haza. Nem fogadott volt.
2010. szept. 16. 17:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Elsőnél 30ezret akartam adni a dokinak + 1 üveg jóféle bort, de a borítékot visszaadta. A szülésznő egy hatalmas bonbont kapott.

Most a másodiknál más a dokim (más a kórház is), úgy tervezem, hogy 100 eurot kap a doki + valami ajándékot (bor vagy ilyesmi), a szülésznőt még nem tudom.

Mindenképpen utána kell adni, ha adsz.

2010. szept. 16. 20:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez katasztrófa... Egy magán ügyvéd 1 órára kér 15.000,-Ft-ot amiről számlát is ad...

A jövedelmem után fizetek járulékot és adót, akkor mire is adjak akár csak 100 ezret is?

Az orvosnak az a dolga... Álljunk már meg!

2010. okt. 12. 13:55
 16/16 anonim válasza:

Elvileg a doki nem kérhet pénzt szüléskor.

Erre esküdött fel, ez a dolga.

2012. febr. 22. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!