41+1hetes vagyok, valóban nem kérvényezhetem a szülés megindítását a 42.hétig?
Kórházban fekszem 40+6 óta, napi egy nst van, ultrahang csak ímmel ámmal.
A méhlepényem el van meszesedve már a 33.hét óta, a baba feje beilleszkedve, 3700g, a méhszáj 1100.
Azt senki nem mondja mi okból kell még mindig várni, semmiféle próbálkozás nincs a beindításra.
Kérdésem hogy jogom van-e kérvényezni a szülés indítást? Mert meszes lepénnyel gyakori áramlásvizsgálat kéne, de se az nincs,se indítás. Mit tehetek ha kockázatosnak érzem a babára nézve a helyzetet?
Esetleg másik kórházba átmehetek ilyenkor?
Hazamész szépen, ha beindul, bemész egy random kórházba, akkor már nem tudnak mit tenni.
Úgyis jobban tudod, így tűnik, mit kockáztatsz?
Köszi a normális kommentelőknek!
Utolsó: a rosszindulatodat tedd el máshova, ne egy 41hetes alapból ideges várandóst minősítgess már. Nem az hogy jobban tudom, csak aggódok nyilván...
Szépen szólsz, hogy saját felelősségre haza mész. Megírják a zaródat, de az ugyis csak kedden lesz
És elmesz.
Vagy valami normálisabb orvosnak adsz pénzt és beinditja
Bár minden kórház ilyen lenne, hogy nem akarják idő előtt kirángatni a babát... Örülj neki, hogy nem zaklatják. A lepény persze,hogy meszes, ebben semmi meglepő nincs. Amilyen vizsgálatokat végeznek, ott rendben vannak az eredmények?
Elhiszem,hogy nehéz már a terhesség vége, de ne akard kierőszakoltatni magadból a babát. Tudja, hogy mikor kell indulnia. Valóban a betöltött 37-42. hétig tart egy normál terhesség, így a te esetedben még csak terminus túllépésről van szó, túlhordásról csak a betöltött 42. héttől.
Türelem, napokon belül babázhatsz, de addig ne hitesd el magaddal, hogy óriási veszélyben van a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!