Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha akkor megyek be a kórházba,...

Ha akkor megyek be a kórházba, ha nagyon sűrűek és erősek a fájások, mekkora az esély arra, hogy beleavatkozzanak a szülésbe?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék semmilyen beavatkozást, ha nem szükséges. Természetes úton szeretnék szülni. Az otthonszülés nem jön össze, mert foglaltak a bábák. Arra gondoltam, hogy kivárom azt, hogy a fájások sűrűek legyenek, és csak akkor megyek be. Viszont félek attól, hogy ha mégsem jön a baba, akkor beavatkoznak. Nem tudom, hogy lesz, de jobban félek bemenni a kórházba, mint itthon szülni. Egyrészt az összes orvos, akivel eddig találkoztam bunkó, lekezelő volt, másrészt sokszor nem hagyják, hogy a szülés természetesen lezajlódjon, és felgyorsítják, amivel még árthatnak is.
2022. ápr. 9. 18:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Ha bemész a kórházba, az ottani protokollt fogják alkalmazni. Ez van sajnos.
2022. ápr. 9. 22:09
 12/15 anonim ***** válasza:

Első körben elutasítid a rutin branül behelyezést, ezzel elkerülve az oxitocin adagolást.

Aztán elmondod a szülésznőnek és az orvosnak normálisan, hogy nem szeretnél indokolatlan gyorsítást, beavatkozást.

Elmondod h szeretnél választott pozicioban vajúdni/szülni. Ha szükséges a ctg akkor mobil legyen, hogy tudj mozogni

Ha úgy döntenek ezek után h szükséges beavatkozni akkor azt okkal teszik és el kell fogadni a te és a babád érdekében. Mert ők az orvosok.

Ha ezeket alapból nem támogatja a kórház, nem leszel kedvenc... De kit érdekel mit gondol más nem?

De ne akarj mindent jobban tudni (tehát ha szükséges valami akkor szükséges...) es ne éld meg csalódáskent ha máshogy történik mint ahogy elképzelted. Mert adódhat váratlan helyzet, amikor szükséges beavatkozni

2022. ápr. 9. 22:41
 13/15 anonim ***** válasza:
12-es, a legnagyobb probléma ezzel, hogy vajúdás közben az ember nem tud ilyen nyugodtan és határozottan kiállni a jogaiért, így végig fogják rajta tolni a protokollt.
2022. ápr. 10. 10:11
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez lehet. Ezért kell egy olyan ember kísérőnek aki tisztában van azzal mit szeretne a kismama.

És nem támadni vagy egyből eludtasitani amit az orvos mond, hanem megkerdezni miért Tartja szükségesnek a beavatkozást (mondjuk oxit)...

De szerintem ha előre szólva van h nem szeretne kézzel tagitast vagy hasba könyöklést stb akkor azt ha semmi sem indokolható figyelembe veszik

2022. ápr. 10. 11:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem lesz baj, mert senki nem nyúl majd hozzád. rád erőltetnek sok mindent, az baj.
2022. ápr. 10. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!