Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után sima szülés? Van...

Császár után sima szülés? Van rá esély?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni, hogy van-e olyan aki úgy szült természetes úton másodjára, hogy első szülésnél nem tágult, illetve nem tűnt el a méhszáj teljesen. Volt egy császárom az említett okok miatt(nem volt tágulás 1000méhszájnál folyt el a víz 37hetesen) és a nyakán volt a köldökzsinór is. Másfél napot töltöttem szülőszobán, de nagy szívfájdalmamra nem sikerült természetes úton szülni. Szeretnék második babát, de jó lenne olvasni olyanról, hogy van rá esély. Igaz lehet, hogy “öröklődnek” ilyen dolgok felmenőktől? Édesanyám is pont így volt, mint nálam és a báttyámal is.

2021. nov. 21. 07:40
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
En pont, hogy császárt szerettem volna masodikra is. Sokkal könnyebb volt mint az első.
2021. nov. 21. 07:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem az első szintén császár volt, nem megfelelő tágulás miatt, a második simán, könnyen és gyorsan ment.

Viszont ha a családban sokszor elöfordul, akkor lehet alkati dolog is, szük medence, túl lassú tágulás, stb vagy egyszerüen a baba feje túl nagy a medencéhez képest.

De ha a második is császár, akkor se csinálj belőle problémát magadnak, nem az a lényeg, hogy szülöd meg a kicsit, hanem hogy bánsz vele.

2021. nov. 21. 07:57
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Mindharom szulesem lassu volt

24 oras vajudas utan szultem

A masodik csaszar volt a fiam rossz fejtartasa miatt.

Semmi baj nem volt a harmadiknal a huvelyi szulesnel.

Fajdalomcsillapitot nem kaptam csak. (mondjuk az elsonel sem)

2021. nov. 21. 09:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Jelen! Bár nekem nem csak ez volt a baj. Faros volt az első babám, de azt mondták, próbáljuk meg simán. 2 ujjnyi, de onnan nem tágultam tovább. Nem jöttek a fájások, hiába kaptam infúziót. Csak enyhe mensi szerű volt, de az is rendszertelen. A magzatvíz se folyt el. Aztán megcsászároztak. A második simán született. Minden rendben zajlott. Jöttek a fájások, tágultam.

Az öröklődős rész marhaság. Ha nekem mindkét verzió megtörtént, akkor melyiket örököltem??? A húgom is és még kb két barátnőm is így szült, hogy első császár, a többi hüvelyi.

2021. nov. 21. 09:38
 5/6 anonim ***** válasza:
2015ben császároztak, azután 2 gyermekem jött hüvelyi úton a világra.
2021. nov. 21. 18:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Az anyukák olyan korházat ajánlják, ha császár volt az első és másodikat hüvelyin akarod szülni. ahol támogatják császárok utáni hüvelyi szülés.császár után simán szülhetsz hüvelyi uton sokszor
2021. nov. 22. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!