Ha akkor megyek be a kórházba, ha nagyon sűrűek és erősek a fájások, mekkora az esély arra, hogy beleavatkozzanak a szülésbe?
Mit értesz beavatkozás alatt? Ha szépen megy a szülés a megszokott mederben, akkor nem zargatnak. Legalábbis engem a kutya nem piszkált, a szülésznő jött be néha megnézni és érdeklődni hogy mizu.
Ha muszáj beavatkozni nyilván beavatkoznak, vagy szakadsz, repedsz, egyikőtök vagy mindkettőtök sérül esetleg meghal.
Az időnkénti méhszáj vizsgálat szerintem nem felesleges beavatkozás. A ctg/nst szintén nem.
Manapság divat ebben is okosabbnak lenni mint az orvos…
Én alapból így mentem..
Eszembe sem jutott, higy nekem kórházi körülmények közt kellene lennem sok órát.
A szülésznő és az orvosom is azt mondta leghamarabb rendszeres 5 perces fájásokkal menjek.
Kivéve ha:
nem tiszta magzatviz folyik el
Nem jön fájás 10 h után sem, ha elfolyt a magzatvíz
Ha nem pár csepp, hanem több piros vérzést tapasztalok
Szerintem nagyon orvos és szülés függő.
Első gyerekkel 6-7 perces fájásokkal indultunk be.
Teljesen zárt volt a mehszáj. 2óra után oxitocint kötöttek be, burkot repesztettek. Végig ctg-n voltam, csak feküdhettem. Semmi nem indokolta ezeket. Végül 7óra vajudás utan gatmetszéssel (mert első szülésnél nincs gátvédelem az a doki szerint) meglett a fiam.
Lányommal 5perces fájasokkal mentem be. Mindent hagytak a maga útján haladni. Így 4 óra alatt, gátvedelemmel meglett.
Bármikor mész be a protokoll dolgokat valóban vissza tudod utasítani.
2. Vagyok
Tolófájásokkal érkeztem a 2. Szülésemre
Nem így terveztük, csak villámszülés volt.
Eltünt méhszájjal oxira akartak branült bekötni..
A fejem felett megdumálták a gátmetszést…
Mire visszakérdeztem, hogy mi alapjan tartja indokoltnak és feltetlenül szükséges-e.
Nem vágtak, nem kaptam oxyt csak a szülés után..hogy húzódjon össze a méhem..
Egy kezelest nem igénylő sérülésem lett.. ( nem is vérzett semmi…)
A méhemet meg 2 h-val később tapogatta volna ki erre mondja, hogy ott van, mint másnak 1 naposan..
Szóval ez is felesleges cécó volt.
De nyilván, ha valamibek van oka és kell, akkor nem vagyok ellene!!!!!
Csak mondja el azt is hogy milyen alternatíva van.
Mert volt problémás, könyöklős vákuumos.. szülésem is, (okkal!!!!!)
De mindenről tájékoztattak.
Mi lesz, mikor lesz, hogy próbáljuk nélküle.
Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!