Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 32 hétre született 1710...

32 hétre született 1710 grammos 42 centis kislánynak milyen esélye van egészséges felnőtté válásra? Apgar érték 9/9

Figyelt kérdés

Tudom itt senki nem orvos vagy jövendő mondó.

Tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

2022. jan. 31. 16:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Mi miatt lett koraszulott? Korahoz kepest viszonylag kis sulya van,de nem hinnem,hogy emiatt baja lenne kesobbiekben. Az apgar nagyon jo.
2022. jan. 31. 17:01
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Én is pont így születtem,lassan már 53 éve.Talán kicsit soványabb gyerek voltam ,de semmi komoly betegségem nem volt.
2022. jan. 31. 17:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Gyógypedagógus vagyok és tényleg nem lehet előre tudni.

Volt egy kissrác. 990 g-mal született, szintén 32. hétre. Gyönyörűen fejlődött! Szülők oda is figyeltek rá, minden kontrollon megjelentek, dévényeshez jártak. Fél éves korára mindent behozott. A koponyáján látszik (elnézést, de számos koraszülött gyermek fejformája hosszúkásabb), illetve picike maradt. Ő a legalacsonyabb a korosztályában.

Ismerek olyan ikreket is, akik szintén korábban születtek, 34. hétre. Egyikőjük elsős: picit lassabban tanul, nem tudja tartani a figyelmét, nehezen koncentrál. A másik kisfiút óvodában tartották, nála már nagyobb az elmaradás. Nem biztos, hogy teljes, önálló életet fog élni. (A szülők itt is beletettek apait, anyait.) Mindkét kisfiúnak erős szemüveget kell hordania.

A súlya, Apgarja nagyon bíztató! Látásromlás gyakori koraszülötteknél, de abból is van olyan eset, hogy csak az iskolában derül ki.

2022. jan. 31. 17:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én annó 33. hétre születtem 1750 grammal és 46 centméterrel. Születésem után 2 hónapig inkubátorban voltam. Most 44 éves férfi vagyok és 142 cm magas és 118 kg. Ezen kivül meg állapított: prader willi szindrómám és Larsen szindrómám van.
2022. jan. 31. 17:10
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Apám volt koraszülött, 31 hétre született, 1450 gr súllyal, mamámnak azt mondták, hogy készüljön a legrosszabbra. 54 éves most. Teljesen egészséges.

2022. jan. 31. 17:18
 6/13 A kérdező kommentje:

Magas vérnyomás miatt kellett befejezni a terhességet.

Maximum vérnyomás csökkentő mellett is 210es kiugró értékek voltak. 3. Hete van kórházban es az orvosok szerint nem volt szabad tovább kockáztatni az életüket.

Mindenesetre bízunk a legjobbakban és mindent megteszünk majd a fejlődése érdekében.

2022. jan. 31. 17:21
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Minden esélye megvan arra, hogy egészséges felnőtt váljék belőle!

Hivatásomból adódóan rengeteg koraszülöttet kezeltem, sokan még korábban, még kisebb súllyal születtek, de ma már Ők is szinte mind normál iskolás gyerekek. Lehet, hogy nem osztályelsők, és lehet, hogy nagyobb arányban szemüvegesek; de teljes életet élnek, jó kilátásokkal. A legkisebb 490g volt.

2022. jan. 31. 17:33
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
45 éve (!!!!) rokonunk 24 hétre szulte meg a lányát. Él 🥰
2022. jan. 31. 17:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Így vélhetően készülhettek az érkezésére, pl. kaphatott tüdőérlelőt, stb. A mérteiből kiindulva szerintem jók az esélyek, más körülményt ugye nem ismerünk. Hinni kell, bízni és ott lenni mellette minél többet.

Tesóm 31. hétre született 1640 grammal és 43 centivel. Ma 38 éves teljesen egészséges felnőtt férfi, egyébként nevetségesen jó nyelvérzékkel, aminek lehet semmi köze a koraszülöttségéhez, de tényleg zseni módon űzi.

Kitatrtást a szülőknek!

2022. jan. 31. 17:38
 10/13 anonim ***** válasza:
50%

Családban kislány a 29.hétre született. Hónapokat volt PIC-en.

Nagyon sokáig olyan kis beteges, “gyógyegér” kinézete volt, bocsánat a kifejezésért.

Mára egy 15 éves, igazi szépség, formás nagylány lett, 8 osztályos gimibe jàr.

Szemüveges, más baja nincs.

2022. jan. 31. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!