Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 32 hétre született 1710...

32 hétre született 1710 grammos 42 centis kislánynak milyen esélye van egészséges felnőtté válásra? Apgar érték 9/9

Figyelt kérdés

Tudom itt senki nem orvos vagy jövendő mondó.

Tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

2022. jan. 31. 16:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

34 hétre született a fiam, ugyanilyen probléma miatt. Ő 1380 grammal született, 9/10-es Apgarral. Ma már elmúlt 3 éves is, és pont olyan egészséges mint bárki más.

Szemüveges ugyan, de több szemész egybehangzó véleménye, hogy nincs köze a koraszülöttséghez. Viszont ez a jó a rosszban, hogy ha nem korababa lett volna, akkor nem visszük szemészhez már picinek és iskoláig ki sem derül, hogy az egyik szeme nagyon rossz. Ugyanis a másikkal tökéletesen lát, szemvizsgálat nélkül ki sem derül a probléma.

Dévényre jártunk egy éves koráig, mert nagyon feszes volt. De így mindent szépen időben csinált. 6 hónaposan kúszott, 8 hónaposan mászott, az első szülinapján indult el önállóan. Két éves koráig egy mukkot sem szólt, teljesen pánikban voltam, mert még csak nem is gagyogott. Aztán 3 hét leforgása alatt mondatokban beszélt.

Ami tény, hogy extrém hasfájós volt, ez sok korababára igaz. Amióta közösségbe került azóta többet beteg az átlagnál, ez is jellemző rájuk. De épp olyan okos, és ügyes mint a többi három éves. A betegeskedést pedig majd kinövi ő is.

Az is igaz, hogy a korababák fejformája eltér kissé az időre született babáktól. De valójában ezt csak vagy érintett szülő/rokon vagy eleve szakember veszi észre. Átlagos sétáló ember az utcán, aki max a hírekben látott korababát az nem fogja tudni.

Az én fiam 3 éves, minden orvos akihez valamiért el kell mennünk rögtön tudja. De nekem így is ő a legtökéletesebb akkor is ha objektíven látom, hogy kis hosszúkás feje van. De amúgy az apja nem koraszülött, mégis ilyen. Náluk ez ilyen nagyon erős családi vonás a férfiaknál, szóval nálunk ebben azért van egy nagy adag genetika is.

Vékonyabb a legtöbb kortársánál, de benne van a normálisban, de alulról.

Ami pedig majd csak iskolásként derül ki, az az, hogy lesz-e tanulási nehézsége.

Koraszülőnek lenni kicsit más világ. De minden esélyetek megvan egy teljesen egészséges életre.

2022. jan. 31. 20:26
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. febr. 1. 06:16
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nővérem 44 éve született 1100 grammal, többször újra kellett éleszteni az első napokban. Konkrétan azóta sincs semmi baja, mégcsak szemüvege sincs. Én 4 kilóval születtem és minden bajom van. :D
2022. febr. 2. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!