Hogy zajlik most Békéscsabán a szülés és a várandósgondozás? Mennyibe kerülnek a vizsgálatok és a szülés maga, mennyire szólnak bele a szülés menetébe? Gátvédelem, EDA alkalmazott errefelé? Terhesség alatt kihez érdemes járni?
Békéscsabai, nemrég szült anyukákhoz és/vagy várandós kismamáknak szól a kérdésem.
Első gyermekünket tervezzük. Rengeteg anyagot néztem már a terhességgel, szüléssel kapcsolatban (Szülőszoba, Hoztam e világra, Császárvonal), de kevés ismerősöm van, aki érdemben tapasztalatot is tudna mondani. Emellett nehezen megy le a torkomon az errefelé bevált "azért kell nekem is így csinálni, mert így szoktuk meg (=nekik így kényelmes)" hozzáállás. Ezért szeretnék felkészülni az egészre, mert rengeteg olyan sztorit láttam ezeken a fórumokon is, hogy első gyereknél traumatizálódott az anyuka, mert naivan alávetette magát mindennek, a többedik szüléseknél viszont már kiállt magáért és azokat már sokkal jobban élte meg.
Kihez érdemes járni a terhesség alatt? Így, hogy nincs a szülésnél szabad orvosválasztás, mennyibe kerül ez az egész terhesség, és ki az, aki valóban észre is veszi, ha baj van, nem csak a pénzt veszi el?
Hogy zajlik most, a Covid alatt egy csabai szülés? Akiket meg lehet fogadni szülésre, milyenek? Érdemes egyáltalán erre pénzt szánni, aki ügyeletes dokinál szült, mi a tapasztalata? Mennyire siettetik a szülést, milyenek a körülmények a szülőszobán és a gyermekágyas részen? EDA, gátvédelem, aranyóra, természetes szülés támogatása mennyire "divat" itt?
Van-e VIP szoba, ahol velem lehet a gyerek, mennyibe kerül, érdemes-e kibérelni?
Privátban is szívesen olvasnék itteni történeteket.
9-es vagyok: köszi szépen a választ. Facebookon én nem vagyok fent, szóval marad akkor az, hogy majd meglátjuk mi lesz:)
Én Dr. Ombódi Róbert rendelésére fogok járni, hátha ott több figyelem jut. Eléggé problémás volt az ide vezető út, reméljük a terhesség jól fog alakulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!