Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Remélem nem kérdezek hülyeséget?

Remélem nem kérdezek hülyeséget?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 17 hetes vagyok.

És szeretnék kérdezni pár dolgot a szülésről, terhességről!

1:Terhesgondozáson miket csinált a doki?

2: Mennyi vérvétel volt?

3:A kórházban mik történtek?

4: Mennyi ideig volt veletek egy nap a baba?

Én a Flór Ferenc kórházban fogok szülni, arról esetleg véleményt?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2010. szept. 13. 12:45
 1/10 A kérdező kommentje:
Elnézést hogy ennyit írtam de nem akartam óránként feltenni egy kérdést.
2010. szept. 13. 12:46
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Terhesgondozáson eleinte mindig csak beszélgetünk a dokival, nekem ő adott beutalókat, ha volt valami panaszom akkor meg is vizsgált.

Vérvétel havonta volt.

A korházban a szülés történt. :) Az enyémet elég hosszú lenne leírni, meg jobb ha nem is írom le.

A baba mindig velem volt, csak fürödni, és vizsgálatokra vitték el. (ÁEK)

2010. szept. 13. 12:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Havonta volt vérvétel? Én úgy tudom hogy 3-4 lesz egész alatt.
2010. szept. 13. 12:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, havonta volt vérvétel. Uh-ból volt 4.

Sőt, tőlem még szülés közben is vettek vért, mert kértem Edát, és az utolsó laboreredményem egy hónapnál régebbi volt. Pedig csak 3 nappal volt régebbi. De levették a vért vajúdás közben, mert azt mondták, hogy addig nem adhatnak Edát amíg nincs friss vérkép.

Első voltam.

2010. szept. 13. 13:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem csak 3-4 vérvétel volt. A többi ugyanaz mint az első írta, a szülést is beleértve!
2010. szept. 13. 14:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a terhesgondozás úgy néz ki, hogy van egy szoba ami csak a terheseké, asszisztens van ott csak, Ő méreget súlyt, vérnyomást, ad beutalót, ellenőrzi a leletet, csinálja a ctg-t a 36.héttől.

Ha ő végzett akkor kiküld, és fogad a doki a rendelőben, megvizsgál, megnézi a szívhangot, 30valahol kenetet vesz cervix. Vérvétel nálunk az első alkalommal teljes vérkép, vércsop, utána Afp, utána vércukor, egy újabb vércsop(változnak enzimek), és azt hiszem van még egy teljes labor. Vizeletet szeretnek havonta kérni.(ZESZ)

Ha a Flórban szülsz: a szülőszobák nagyon jók, nekem legalábbis tetszett, viszont az osztály, nem minősítem.

Kórház: ha a szülésre gondolsz ez minden alkalommal más, még egy azon nőnél is. Nekem pl nem volt beöntés, mert itthon elintéztem, sem borotválás, viszont egy szülőtársamnak volt mindkettő.

Nekem nem adtak oxitocint, csak sétáltattak, másnak igen, ezt ők ítélik meg, kinek hogy.

Fájdalomcsillapítás szépen fest az oldalon, kiröhögtek, hogy szüléshez nem jár, csak ha csasziznak. No comment, és fogadott dokisnak sem adtak...

Vajúdni lehet viszont kádban, az nagyon jó.

Kitolásnál meg vagy gátvédenek, és masszíroz a szülésznő, vagy vágnak, szülésznő hangulatától függ, hogyan kezdik, az már más kérdés, hogy közben lehet indokolttá válik a vágás. Összeraknak, nem kellemes, ahogy odabent matat a doki, ellenőrzi minden kint van e, ami nem odavaló...

Aztán csicsi:) Akkor elviszik a babát kicsit, azért pár percig veled lehet, de viszik megmutatni gyerekorvosnak, addig is pihensz. Pisiltetnek majdnem azonnal, eszedbe se jusson nagykislányt játszani, én azt hittem simán hegyet mászok 3perccel azután, hogy a doki végzett, keltem volna fel:) nem fogsz tudni:D pisilni viszont kell.

Az osztályon attól függ mikor és meddig szültél "azonnal" megkapod a kicsit, 040kor született, 5:30kor kaptam meg a kicsit, akkora lett éhes, addig ő is alukált.

Attól kezdve csak fürdésre viszik el a babát, illetve te adhatod be, amíg zuhanyzol, ha nagyon luxust akarsz akkor fél órára egyedül is alhatsz...

És ha túléled a "pihenést" amit a nővérek folyton szajkóznak, akkor kb 3nap után már haza is mehetsz.

5kor lázat méretnek, jön a takarító kis-nagyvizitek, na nem egyszerre, egyszer a gyerekdoki, egyszer a nőgyógy csapat... látogatók...

2010. szept. 13. 18:42
 7/10 A kérdező kommentje:

És itt el lehet intézni a Eda-t?

Köszönöm a kielégítő választ.

2010. szept. 13. 18:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Vagy el kell követni mindent a fájdalom csillapítóért.?
2010. szept. 13. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Terhesgondozáson nálunk leginkább beszélgetés volt!

Ultrahangra 3 hetente jártam!

Vérvételre kb 6szor voltam!

A kórházban a szülés történik. Aztán mindennap vizit van,nekünk nézték a vérzés mennyiségét naponta,meg a hasat vizsgálták,aztán varratszedés!

Én babás szobában voltam,mert igy kértem az elhelyezést,első éjszaka nem volt velem a kisfiam,aztán másnap reggel 6tól állandóan. Mi 8 napot voltunk bennt,mert besárgult a baba,végülis akkor nem volt velem mikor vitték vizsgálatra,meg a sárgaság miatt fényterápiára!

2010. szept. 14. 10:43
 10/10 anonim ***** válasza:

4. válaszolód vagyok.

Fogadott dokis csajszinak sem adtak EDA-t.

Max amit fájdalomcsillapításnak adnak az a forró fürdő, kádak kényelmesek, ennyi.

Annak a gárdának aki velem szült senkinek nem adtak semmit, de a fejfájástól szédelgő apukának sem, nehogy az anyukának adja... Szóval írtam, szépen mutat az EDA a honlapon, de én nem találkoztam vele, pedig 18órát voltam a szülészeten 8an szültünk, és max a vízben lehettél, hogy jobb legyen, pedig sem ünnep sem hétvége nem volt... Ennyit a Flórról, remélem dec24én jobb lesz a helyzet, megyek repetázni:)

2010. szept. 14. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!