Miért vesztek (ha vesztek) talpbetétet 1,5-2éves gyereketek cipőjébe? Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nem tudom miért kínálják jobb helyeken a talpbetétet a cipőhöz. Boltostól még nem mertem megkérdezni! :S
"Azért, hogy jobban alátámassza a talpát."
EZZEL csak a lúdtalp kialakulását segited elö, a gyerkenek nagyon káros a betét.
Bocsi off lesz.
Én úgy tudom, hogy alapból van minden cipőben talpbetét ami bele van varrva, akkor meg minek a másik. Oké, ha kikopik valami miatt akkor rendben van, de egyébként szerintem felesleges. Vagy tévedek?
A gyereknek csak akkor nem lesz lúdtalpa, ha lehetöleg mezitláb van (természetesen az utcán nem, de otthon igen, hidegebb idöben vastag zokniban/zoknicipöben), mert a láb és talp izmai csak akkor tudnak rendesen mozogni és erösödni. Ezek alakitják ki a lábboltozatot, és igy megelöi a lúdtalpat.
A cipök és különösen a betét ezeket az izommozgásokat gátolja, föként a betét benyomja a talpat egy helyzetbe és tökéletes meggátol mindenféle mozgást. (Ez kb olyan, mintha valakinek begipszelik a karját - akkor is elsorvadnak az izmok). A betétnek CSAK akkor van létjogosultsága, ha valakinek (NEM pici gyerek, hanem legalább is kamasz) sokat kell állnia és lúdtalpa van - akkor megakadályozza a fájdalmat, de a lúdtalpon nem javit, csak ront.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!