Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok az őssejt...

Mit gondoltok az őssejt levételről, tárolásról?

Figyelt kérdés
Olvasgatok infókat, de nekem kicsit olyan misztikus homályban tapogatózás az egész, ami nem mellesleg iszonyat drága. Viszont ha 10 év múlva szükség lenne rá, akkor tudom, hogy életem végéig a fejemet verném a falba... Szóval nem tudom, még nem döntöttünk. Ti hogy álltok ehhez a témához?

2022. febr. 28. 12:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Mert itthon csak a Szt. László Kórházban végeznek gyermek őssejttranszplantációt.
2022. febr. 28. 18:22
 22/29 anonim ***** válasza:
Csontvelő átültetést csak abban a kórházban végeznek.
2022. febr. 28. 19:09
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért hívogat, mert érezte, hogy te hajlandó vagy. Sokan már eleve elhajtják őket, mert vagy nincs pénzük rá, vagy tudják, hogy szélhámosság.
2022. febr. 28. 19:10
 24/29 A kérdező kommentje:
Azért nem gondolnám, hogy csak én vagyok olyan hülye, hogy elgondolkozom rajta. Aki itt most kijelenti, hogy szélhámosság, az is eljutott valahogy eddig a véleményig. :)
2022. febr. 28. 21:43
 25/29 anonim ***** válasza:
Aki szerint a köldökzsinòrban levő vèr nem a gyerekè, aszerint a lepènyben, zsinòrban kinek a vère kering?!?!
2022. márc. 1. 01:45
 26/29 anonim ***** válasza:

Szülés előtt három szakembert (nőgyógyász, genetikus, hematológus) kérdeztem róla.

Mindegyik annyit mondott, hogy ez csak business, felejtsem el.

2022. márc. 1. 08:31
 27/29 anonim ***** válasza:

Nem állítottuk, hogy hülye vagy, nyilván az ember hall ilyet, elgondolkodik. De az jó, hogy utánajársz, mielőtt ilyen sokat költenél.

Nőgyógyász nekem nem volt hajlandó nyilatkozni, szerintem nem az ő szakterülete.

"Aki szerint a köldökzsinòrban levő vèr nem a gyerekè, aszerint a lepènyben, zsinòrban kinek a vère kering?!?!"

Az őssejt levétel ötlete is azért lett kitalálva, ha a gyerek később megbetegszik, ezzel elvileg tudnának neki segíteni. Szóval mindenki szerint az övé. Ez nem is volt kérdés.

2022. márc. 1. 10:05
 28/29 A kérdező kommentje:

A nőgyógyászomat megkérdezem, ez jó ötlet. Fura, de valahogy eszembe sem jutott. :D

A védőnő véleménye annyi, hogy "jó ez, persze". Oké, köszi.

Szülésfelkészítőn is az volt a válasz valaki kérdésére, hogy érdemes-e levetetni, hogy "persze, érdemes". Lesz még egy alkalom, ahol valamelyik cég promózza majd még magukat egy fél órában, ott is felteszem a kérdéseimet azt hiszem. :) (Magyarországon hol csinálnak ilyen kezelést, milyen gyakori, milyen betegségek esetén használható fel milyen idős korig, családtag felhasználhatja-e, milyen procedúrával jár a kikérése, stb.) Ehhez ezúton is köszi az ötleteket, már tök jó keresztkérdések kezdenek megfogalmazódni bennem.

Nem vagyunk anyagilag rossz helyzetben, szóval megtehetnénk és ha van értelme, akkor gondolkozás nélkül ki is fizetjük, de ez már azért egy olyan összeg, aminek a kiadását megfontolja az ember. Ha tényleg igaz, hogy szinte semmire nem lehet felhasználni később, akkor értelmesebb dolgokra is tudjuk fordítani, mint hogy kiszórjuk az ablakon.

2022. márc. 1. 10:13
 29/29 anonim ***** válasza:

"Magyarországon hol csinálnak ilyen kezelést, milyen gyakori, milyen betegségek esetén használható fel milyen idős korig, családtag felhasználhatja-e, milyen procedúrával jár a kikérése."

Ezeket a kérdéseket ha felteszed, utána már nem bombáznak az ajánlataikkal.

Nekem az első kérdésre egyből rámondták, hogy a Szent Lászlóban, mondtam, hogy ők nem tudnak róla, utána nem hívtak többet.

Leukémia, csontvelőrák, limfóma, ezekre mondják, hogy lehet használni, de nem lehet, mert túl kevés hozzá.

Családtag nem használhatja fel, legalábbis elég rizikós lenne, a saját sejtes átültetés biztonságosabb, meg amúgy sem elég semmire.

2022. márc. 1. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!