Érdemes e? Jó persze,h érdemes,ha segíthet a gyerekeimen. Az elsőnél azért nem akartuk/ tudtuk,mert több szàzezer ft-ról volt szó,viszont most egész jó àrban,megfizethető àrban is le lehet vetetni és tàroltatni. Esetleg tapasztalatok? Normàlis vèlemènyekre vagyok kívàncsi.köszönöm
2014. szept. 22. 14:56
1/8 anonim válasza:
Üzlet. De nem nekünk.
Ha az orvos, aki beülteti a saját gyerekeinek nem veteti le, akkor felmerül a kérdés, vajon miért is nem? Riport:
Szia. Mi levetettük több mint 2 éve a Kriónál. Szerencsére csak az ügyintézésről vannak tapasztalatim (mással soha ne is legyen), az kifogástalan volt. Sok a vita ezzel kapcsolatban, én ebbe nem akarok sem itt sem máshol belemenni. Az én álláspontom, hogy amit megtehetek és meg tudok tenni a gyerekemért, azt megteszem. Legyen ez kidobott pénz.
2014. szept. 22. 14:59
3/8 anonim válasza:
Mi a Cord Blood-ot választottuk: levétel 80 ezer + 90 ezer a tárolás 10 évre (ez utóbbit 4 részletben fizetjük ki 1 év alatt). Plusz van egy alapítványuk is, ami bizonyos felhasználásoknál anyagilag is nyújt segítséget.
Mások pénztárcájában nem szívesen nyúlkálnék, mindenki maga tudja,h belefér-e a keretbe. Mi ezt megengedhetjük szerencsére. Pont ezért én nem szerettem ha vki arról győzködött,h mennyire felesleges - legyen az orvos, genetikus - , mert garantálni senki nem fogja nekem 100%ra,h soha nem fog ez kelleni.
2014. szept. 22. 15:15
4/8 anonim válasza:
Bár megengedhettük magunknak,mi sem vetettük le(3 gyerekünk van).Csatlakozom az 1. válaszolóhoz.
2014. szept. 22. 17:31
5/8 anonim válasza:
Egyenlőre csak néhány betegség ellen használható fel, az is csak a gyerek max 18 éves koráig. A genetikus, akinél jártam, azt mondta, ha genetikai eredetű a betegség, ami ellen igénybe akarnánk venni, akkor cseberből vederbe kerülünk, hiszen az őssejt is ugyanazokat a (hibás) géneket tartalmazza. Ezért ő nem ajánlotta, mi meg nem is éltünk vele.
2014. szept. 22. 17:51
6/8 anonim válasza:
Amikor utána néztem jobban, tehát nem a reklámot, avyg az indexet olvastam el csak, akkor én arra jutottam, hogy ez csak egy elképzelés és ami működhetne, arra sem használják valójában. Saját gyerek hibáját saját hibát tartalmazó őssejtjével kezelni pedig kísérletezés.
Mindig az jut eszembe, amikor valahol írta egy orvos, hogy azt nem tudják megmondani az őssejtnek, hogy a szívben artéria legyen és ne csont, továbbra sem. Nem vetettük le végül.
2014. szept. 22. 22:51
7/8 anonim válasza:
ja és azt is olvastam, hogy ez az őssejt mennyiség, amit levesznek és le tudnak venni, ez egy 3 éves gyereknek sem biztos, hoyg elég, de őssejteket, ha már azzal akarnak kezelni beteget, a csontvelőből és a vérből is előlehet állítani. ilyesmik.
2014. szept. 22. 22:54
8/8 A kérdező kommentje:
A 3mas vàlaszolónak: én is azt néztem...felhívtak..mindig leràzom őket...de amikor azt mondta,h 13500ft 1 évig havonta és utàna 20ezer évente...azt mondtam ezt még talàn kisajtoljuk. Aztàn elgondolkodtam,h a lànyom vère nullàs..rajta nem igazàn tudna segíteni,hacsak a születendő fiamè is az lesz...Megkèrdezem a dokimat is...azt mondták,h leveszik a vèrt analizàljàk ès az eredmèny utàn eldönthetem kèrem e a szolgàltatàst. Abban az esetben ha nullàs lenne ő is lehet belemennèk. Persze most jöhetne mindenki azzal,h legalàbb az egyiknek be lenne biztosítva az èlete...ezèrt nem èri meg? De...csak nem tartanàm igazsàgosnak a lànyommal szemben....lehet hülyèn fogalmaztam meg a cívódàsomat...nem tudom èrtitek e?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!