Mit gondoltok az őssejt levételről, tárolásról?
Hatamas biznisz. Valójában frankón átvernek.
Saját részre vagy felesleges vagy pedig használhatatlan.
Ez egy 2017 cikk. De találsz másikat is.
2.-nak igaza van. Úgy lenne az egésznek értelme, ha az emberek felajánlanák egymásnak. De ezt nyilván nem fogják.
Ettől még, akit megnyugtat az vetesse le nyugodtan.
Éppen ezt értem homály alatt. Feltudják használni ezer helyen, de annyira mégsem, de inkább tesóknak lenne jó, de lehet hogy azoknak sem... Szóval az ember kifizet több száz ezer forintot és nem is igazán érti, hogy ez most csak valami biznisz, vagy lehet-e őszintén haszna.
Tök lelkiismeretfurdalás keltőnek érzem. Mert ha azt mondom nem és egyszer tényleg jól jönne, akkor nincs az a pénz, amit ne adnék meg érte és tudom, hogy életem végéig hibáztatnám magam. Viszont ha egy ilyen helyzetben derül ki, hogy nem is olyan egyszerű felhasználni egy tárolt mintát, húzzák az időt, valamiért nem történhet meg a kiadás, stb., vagy alapból nem mennének vele semmire, akkor meg az idegesítene...
A saját őssejttel nagyon-nagyon ritka, hogy valakit sikeresen lehet kezelni később, ha szükség van rá. Magyarországon, ha jól tudom még nem is volt erre példa.
Teljesen felesleges..
Sajnos..
A sajàt őssejtje magának nem lesz jó úgysem..
Ha van pénz, akkor neki megfelelő őssejtet is meg tudja az ember fizetni, ha ne adj Isten kell.
Szóval szerintem tök felesleges.
Szintén belemásztam a témába a gyerekvállalások előtt.
Mi az első gyereknél levetettük. Aztán sajnos apukámnak hematológiai betegsége lett, és akkor több orvossal is beszéltem, és külföldi cikkeket is elolvastunk.
Sajnos átverés, nem is értem, miért engedélyezik.
A köldökzsinórban annyira kevés az őssejt, hogy egy komolyabb betegség esetén nem elég semmire. Egy csontvelő-átültetés során ennek kb. 20-szorosa kéne. Persze azt is mondogatták, hogy kutatják, hogy hogy fogják szaporítani, hát ez volt 13 éve, én még nem hallottam, hogy bárki ezzel foglalkozott volna.
Amúgy meg hívd fel a Szent László Kórházat, el fogják mondani, hogy soha nem csináltak még ilyen műtétet. Azzal kampányolnak, hogy a Szent Lászlóban csinálnak őssejtbeültetést, ami igaz is, csak nem a köldökzsinórvérből.
Második gyereknek már nem vetettük le, az elsőnek is pénzkidobás volt.
Amúgy rá pár hónapra a Zelion csődbe is ment, és kaptunk levelet, hogy azért megőrzik a vért, hát nem tudom. Mondjuk most már 13 éves a gyerek, szóval akár ki is dobhatják, örülünk, hogy nem kellett.
Ekkora mennyiség egy retinára vagy egy térdkalácsra elég maximum. Azt meg saját csontvelőből bármikor ki tudják nyerni, ha kell.
Ne fizess érte, szélhámosság.
Amúgy ha beírod a keresőbe itt is sokan leírták, és cikkeket is csatoltak. Én is leírtam többször, és persze le letten nullázva, mert akik kifizették, azoknak nagyon fáj az igazság. Nekem is fáj, mert az elsőre én is kifizettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!