Mit gondoltok az őssejt levételről, tárolásról?
Ne beszélj már marhaságokat. Mondom, apám a hematológián halt meg.
Idegen sejtes beültetés volt neki. Azt mondták szülő vagy testvér adhat csontvelőt, más nem. Így is kb. 25 % esélye volt, hogy egyezik minden paraméter. Azt mondták idegennel gyakorlatilag 0 % az esély. Mindenkinek egyedi a csontvelője. Sajnos az egyik testvérével egyezett, így megcsinálták a beültetést, és kilökődött neki, és fél éves iszonyú szenvedés után meghalt.
Most azt mondja a hematológus, hogy felülbírálták ezt a módszert, és már nagyon ritkán csinálják, max. nagyon fiatal embereknek, a saját sejtes megbízhatóbb. Az idegen sejtes nagyon sok esetben kilökődik, még akkor is, ha elvileg jók a paraméterek.
Tudom, hogy létezik csontvelő transzplantáció. De nem a köldökzsinórvérből. TÚL KEVÉS! A sajátodat veszik ki, tisztítják meg, és azt kapod vissza.
Tudom, hogy sok sci-fi van ilyen, ahol ezzel foglalkoznak, de az csak sci-fi. Pl. a 100 című sorozat egyik évadja teljesen ezzel foglalkozik, hogy az embereket ölik a csontvelőjükért, és nyomják be maguknak. Ott fogtam a fejem, ilyenkor orvos-szakértőt nem kell bevonni?
14-es, jól tudod. Én is ezt írom, de lepontoznak. Amúgy most őszintén, egy ilyen orvosi kérdésről ezen a fórumon akartok információt szerezni?
Nem kell elhinni sem nekem, sem a 14-esnek, hívjátok fel a Szent László Kórházat. Én megtettem. Ott ugyanezt fogják mondani.
(13)
18: Azért annyira nem mond ám hülyeséget a 17-es...
Manapság teljesen rutin dolog az ún. késői köldökzsinór ellátás, aminek az a lényege, hogy amíg pulzál a zsinór, nem vágják el, ugyanis a szülést követően még jelentős mennyiségű vér áramlik a placentából a magzatba. Fokozza a hemoglobinszintet, növeli a vasraktárakat, koraszülöttek esetén csökkenti a nekrotizáló enterocolitis és az agyvérzés kockázatát.
Értelemszerűen akkor, ha köldökzsinórvért vesznek le, akkor minél hamarabb el kell vágni a zsinórt, hogy legyen mit összegyűjteni, és bizony az nem a magzatba kerül...
18
Ha tudatlan vagy, akkor ne tàmadj olyanra, aki képben van.
Köszi
19
On:
Pénzlehúzás!
Igen, azt a szülésfelkészítőn is mondták, hogy ha köldökzsinór vért vesznek le, akkor előbb vágnak, vagy zárják el a keringést, nem emlékszem már pontosan. Ha nem vesznek le, akkor megvárják amíg a pulzálás leáll és csak utána vágják el a zsinórt.
Nyilván nem az itteni vélemények alapján hozunk döntést, de szerintem jó eszmecseréket lehet folytatni, így kiindulásnak jó.
Én pl. nem értem miért pont a Szent László kórházat kell hívni az ügyben. Felvilágosítanátok?
Abszolút tudatlan vagyok még, illetve csak most kezdtem el utánanézni és egy picit úgyérzem elakadtam.
Nekem már az fura, hogy a Prena óta hívogatnak az egyik intézettől és mindenáron rá akarnak beszélni erre. Ha ennyire jó ez a dolog, akkor miért kell embereket hívogatni, hogy "válassz minket"?? Már szépen elküldtem az ügyintézőt, hogy köszönöm ne keressen többet, majd MI jelentkezünk ha döntöttünk. Olyan fura érzésem van az egésszel kapcsolatban.
Megjegyzem nekem minden válasz hasznos és ezúton is köszönöm! Mindkét oldalt megértem valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!