Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan, aki megbánta...

Van itt olyan, aki megbánta az otthon szülést? Miért?

Figyelt kérdés

2022. febr. 13. 19:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
49%

19es, elmondok neked egy mesét.

Az 1890es években élt egy asszony, aki 16szor lett terhes, ebből 11szer meg is tudta szülni a gyermekeit, amikből 2 maradt életben 18 éves koráig. Egyikük a 30 évet is megélte.

Ez a nő volt az én dédmamám.

Tudod, a régi időkben egy nő gyakran szült 10 gyermeket is hogy legalább 1-2 életben is maradjon.

2022. febr. 14. 18:08
 22/26 anonim ***** válasza:
40%
21-es, a higiénia hiànyàba ès ma màr gyógyìthatò betegsègekbe haltak bele annyian. Nem azèrt, mert otthon szültek.
2022. febr. 14. 18:36
 23/26 anonim ***** válasza:
52%

Statisztika és történelmi források vannak arról, hogy pl Magyarországon akkor kezdett csökkenni a születési halál, mikor elterjedtté váltak a szülőotthonok. Tehát mikor volt egy szakintézmény személyzettel és nem csak a bábára kellett támaszkodni.

Egyébként én most vagy nem élnék vagy súlyos oxigénhiány miatt vegetálnék, ha anno anyukám az otthonszülést választja egy problémamentes terhesség és a kitolásig problémamentes, beavatkozásmentes szülésnél.

2022. febr. 14. 21:44
 24/26 anonim ***** válasza:

20-as jó, jó, de ez a járvány mindössze 2 éve tart. Azóta valóban sok szempontból szükségmegoldások vannak életünk minden részén. És valóban korlátozottabbak a lehetőségek sok mindenre - erre is.

De most már lassan-lassan visszajutunk a járvány előtti életünkhöz, remélhetőleg ebben a dologban is.

2022. febr. 14. 21:46
 25/26 anonim ***** válasza:
23%
23-as, ez inkàbb időbeli egybeesès volt. Lakàskörülmények javulàsa,antibiotikum feltalàlasa ès elterjedèse, orvostudomàny àltalanos fejlődese, bizonyos térsegekben a tisztább ivòvìz nagyobb hatàssal voltak erre.
2022. febr. 14. 21:56
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
24# Én a szülésfelkészítőn azt láttam, hogy ez igazából így kényelmes mindenkinek. A kórház szakembereinek is és annak a sok-sok embernek is, aki így a kanapén tespedve jut ismeretekhez. Nem gondolom, hogy ebben lesz változás, max egy kórház látogatást lehet hogy beiktatnak. (Bár ennyi embernél őszintén ezt sem értem hogyan.) Szerintem is kényelmes ez, csak éppen a szükséges biztonságérzetet nem adja meg, amit érzel, amikor belépsz négy fal közé. Mindegy, ez lehet csak nekem ilyen kardinális kérdés, amitől jobban éreztem volna magam. :)
2022. febr. 15. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!