Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy érdemes pakolni a kórházi...

Hogy érdemes pakolni a kórházi csomagot?

Figyelt kérdés

Van egy listám a kórháztól, olyan túl sok cuccot nem ír, de pl. duplikálja a törölközőt, hálóinget, köntöst. Tényleg kell a szülőszobára is külön, meg gyermekágyra is?

Érdemes külön táskába csomagolni a gyermekágyra, meg külön a szülőszobára? Esetleg a babának is külön? Vagy az már mehet a gyermekágyas csomagba? Nekem teljesen zavaros ez a dolog. Hogy kell elképzelni? Minden cuccom jön be velem szülni, aztán elgurítom a bőröndöm a gyermekágyra?

Lassan elkezdeném bepakolni a cuccokat, de egyelőre teljesen vakon vagyok. :) Mekkora csomagot vittetek?

2022. febr. 6. 18:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképp pakolj külön a szülőszobára. Én oda direkt valami 1000 Ftos kínai hálóinget vittem. Szülés után dobtam egyből a kukába. Persze ki is moshattam volna, de nem terveztem használni.

A gyerek cuccai mehetnek a másik táskába.

2022. febr. 6. 19:39
 2/12 anonim ***** válasza:

Amiben szülsz az teljesen off lesz

Ha nem kened össze, akkor csak szétizzadod..

Törölköző

Mivel vérzel erősen simán balesetes kehet, jó ha van váltás.

Én 3-at vittem, 2 nagyobbat, 1 kicsit.

Kellett.

Nálunk szülőszobára jött 1 csomag..

Az összes többit apuka később hozta.. aranyóra után, amig rendbetettem magam ( akkor màr nem találkoztunk, csak odaadta a nővéreknek.. már látogatási tilalom volt)

2022. febr. 6. 20:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Szülőszobában általában van zuhanyzó vagy sok helyen kád, azért kér külön törülközőt oda, illetve a szülőszobai haloingedre teszik rá a babát ami ugye magzatmázas véres lesz emiatt, később nem fogod tudni használni az osztályon.

Azért kell külön pakolni oda mert előfordulhat h a szülésznő segít valamit kivenni onnan, a gyerek cuccai között ne kelljen turkalnia stb. Könnyen megtalálja amit keres.

Nekem a másik csomagot le lehetett tenni egy szekrénybe a Szuloszoba előtt oda került az utcai ruhám is amibe mentem, és szülés után a férjem segített a szobába bevinni mindent.

2022. febr. 6. 20:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Én a köntöst nem dupláztam. Simán beraktam a szülőszobás táskába a papuccsal és törölközővel. De a törölközőből raktam a másikba is. A hálóingből egyet a szülőszobásba, többet a bőröndbe. De nálunk elvileg adnak szülésre hálóinget, kivéve, ha sokan vannak és elfogy. Papucsból is olyat tettem el, ami gumi, lehet benne zuhanyozni is, nem viszek kettőt.
2022. febr. 6. 20:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Tényleg kell 4 hálóing? Oké, egy kell a szülőszobára, de 3 még kell?
2022. febr. 6. 21:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Én egy nagy táskába pakoltam mindent most másodjára, az első szülésnél minden szarra figyeltem, több csomagot készítettem, aztán a végén a szülőszobai csomag érintetlen maradt és a sok szarnak a felére sem volt szükségem, úgyhogy most okosabb voltam. Én minden napra csomagoltam külön egy hosszú pólót, minden napra egy bugyit és zoknit, Tena bugyi csomagot, 1 db köntöst, 1 db törölközőt, papucsot. A babának nálunk már a szülőszobán be kellett rendezni a kis kocsiját, pelenkát, popsitörlőt, takarót kértek és egy kis sapkát, ezeket érdemes könnyen elérhetővé tenni.

A férjem furikázta a cuccaimat, ő vitte fel a szülőszobára is, majd szépen áthúzta nekem a gyermekágyra is amikor az aranyóra után mehettünk. Egy darab közepes gurulós bőröndöm volt, a szülésznő szülésnél többször vett ki belőle ezt-azt pl Tena betét, papucs, víz stb, mindent azonnal megtalált.

2022. febr. 6. 22:09
 7/12 anonim ***** válasza:
A szülőszobára egy hátizsákkal mentem. A hálóingem mondjuk nem lett vállalhatatlan, de azt, meg a törölközőt (szülés után lezuhanyoztam) a férjem vitte is haza. Felvettem egy tiszta hálóinget, tiszta törölköző pedig a nagy bőröndben volt, ezt a férjem hozta fel, mikor én átmentem a gyerekágyra. A hátizsákot vittem magammal. Köntösöm nem volt, kb senkin nem is láttam. Hálóing szerintem praktikus, ha van néhány váltás, nekem jól esett zuhanyzás után tisztát felvenni, csak nem lehet az ember 3 napig ugyanabban. De olyan is van, aki nappal rövidnadrág-pólóban van. A baba cuccait én nem tettem külön.
2022. febr. 6. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Én egy strandtáskát vittem a szülőszobára

Papucs, hálóing, papírjaim, víz, bugyi, betét, törölköző.

A többi ment egy nagy utazóba

Osztályra rövidnadrág, trikó

Sok betét, bugyi

Babának a cuccai.

Köntöst nem vittem, felesleges

Papucs az volt, mint a szülőszobán

Törölközőt raktam oda is, de nem kellett.

Én 2x szültem, 1x sem kentem össze a szülőszobás cuccaim.

2022. febr. 6. 22:44
 9/12 A kérdező kommentje:

Lehet zuhany alatt vajúdni a szülőszobán, úgyhogy ezt tuti kihasználom, ha leszek olyan állapotban, szóval akkor a 2-3 törölköző adott.

Mondjuk azon meglepődtem, hogy saját hálóingben kell szülni, az lesz olyan, amilyen... Milyen fazonút javasoltok egyébként?

A gyermekágyra én rövidnadrágot, szopis trikót gondoltam, esetleg egy pulcsit viszek. Nem akarok egésznap hálóingben lenni, nekem az olyan betegség érzetet ad itthon is.

2022. febr. 6. 23:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem volt hálóingem, a férjem hosszabb fazonú pólóiban szültem és voltam és biciklisnadrágban. Pulcsi nálunk nem kellett mert pokoli meleg volt.
2022. febr. 7. 04:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!