Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor sietni kell, ha...

Most akkor sietni kell, ha elfolyt a magzatvíz, vagy nem?

Figyelt kérdés

Első terhességemnél éjszaka folyt el a magzatvíz. Akkor volt fogadott szülésznőm, hívtam is, mondta, hogy nyugodtan tusoljak le, és utána menjünk be (persze kérdezte, hogy minden oké-e, tiszta volt a magzatvíz, stb). Az elfolyáshoz képest 13 órával született meg a babánk.

Most megint terhes vagyok, és mondta a védőnő, hogy ha elfolyik a magzatvíz, azonnal kórház, akár mentővel, mert nem tudni, mennyi magzatvíz marad, biztonságban van-e a baba vagy sem.

Én úgy tudtam eddig, hogy nem kell sos rohanni, ha elfolyik a víz, de most ez elbizonytalanított. Túlzott a védőnő, vagy tényleg inkább sietni kell ilyenkor? Csak mert a férjem kb másfél óra alatt érne haza a munkahelyéről, és még kb 1 óra lenne beérnünk innen a kórházba. Tehát alsó hangon 2,5 óra telne el, mire bejutok. Ha nincs gond, akkor én túlzásnak tartanám a mentőt, persze csak ha valóban nem indokolt.

Megkérdezem majd az orvost, akihez terhesgondozásra járok, illetve tartom a kapcsolatot a szülésznővel is, de egyelőre nem beszéltem még velük erről. Csak a védőnő bogarat ültetett a fülembe ezzel...

2022. jan. 25. 17:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan olyan esetben, mikor mashogy nem tudsz bejutni, akkor indokolt a mento, nem is ezen akadnak ki.

Hanem tenyleg rendszeres dolog, hogy jon a mento az anyukaval, utanuk meg az egesz pereputty autoval.

Ha sok ido, mig a ferjed hazaermeg messze a korhaz, akkor hivjal mentot. De alap esetben ha tiszta a viz, nincs fajas es erzed mozogni a magzatot, akkor semmi akit dolog nincs.

2022. jan. 27. 14:45
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Akut *
2022. jan. 27. 14:46
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Így van, természetesen nem indokolt esetről beszélt az én tesóm sem. Ha nyersz másfél órát a hazaút miatt, az lehet adott esetben jelentős, ezt mérlegelni kell.

De egy simán folydogáló, tiszta magzatvízzel nem kell még megijedni.

2022. jan. 27. 16:37
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! 😊
2022. jan. 27. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!