Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor sietni kell, ha...

Most akkor sietni kell, ha elfolyt a magzatvíz, vagy nem?

Figyelt kérdés

Első terhességemnél éjszaka folyt el a magzatvíz. Akkor volt fogadott szülésznőm, hívtam is, mondta, hogy nyugodtan tusoljak le, és utána menjünk be (persze kérdezte, hogy minden oké-e, tiszta volt a magzatvíz, stb). Az elfolyáshoz képest 13 órával született meg a babánk.

Most megint terhes vagyok, és mondta a védőnő, hogy ha elfolyik a magzatvíz, azonnal kórház, akár mentővel, mert nem tudni, mennyi magzatvíz marad, biztonságban van-e a baba vagy sem.

Én úgy tudtam eddig, hogy nem kell sos rohanni, ha elfolyik a víz, de most ez elbizonytalanított. Túlzott a védőnő, vagy tényleg inkább sietni kell ilyenkor? Csak mert a férjem kb másfél óra alatt érne haza a munkahelyéről, és még kb 1 óra lenne beérnünk innen a kórházba. Tehát alsó hangon 2,5 óra telne el, mire bejutok. Ha nincs gond, akkor én túlzásnak tartanám a mentőt, persze csak ha valóban nem indokolt.

Megkérdezem majd az orvost, akihez terhesgondozásra járok, illetve tartom a kapcsolatot a szülésznővel is, de egyelőre nem beszéltem még velük erről. Csak a védőnő bogarat ültetett a fülembe ezzel...

2022. jan. 25. 17:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%

"mekoniumos magzatvíz esetén mi a teendő?"

Ha ilyen okos vagyok...

Mi lenne? A kórházban sem fognak rögtön a műtőbe tolni attól, hogy mekóniumos a víz. Nyilván nem kell otthon ücsörögni 3 órát, de ilyet egyébként sem írtam. Egy zuhany 10 perc, összepakolás talán 3, mert azért szerintem a többség a harmadik trimeszterben már össze van készülve, tehát ha fél-háromnegyed órán belül beér a kórházba, az elég.

Olyat meg pláne senki nem mondott, hogy nyugodtan várja meg a 2 perces fájásokat otthon, meg szülje meg a kanapén.

"Ha már ilyen okos vagy"....

2022. jan. 25. 20:49
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

10-es totál egyet értek Veled! Plusz ugyan ki vállalja itt a felelősséget, hogy azt mondja “á nyugodtan rá érsz bemenni” aztán ne adj Isten baj lesz :/

11-es a kérdező leírja, hogy alaphangon 2,5 óra, amíg a kórházba beér… hiába 10 perc a zuhany

Én hívnám a mentőt egyébként.

(Csak anyuka)

2022. jan. 25. 23:42
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnél nem tudom, hogy most hogy van, de a mentő sajnos sok esetben nem jöhet szóba, ha valaki nem ott szül, ahova a mentő vinné. Én pl. csak taxit tudnék hívni, mert másik városban szülök.
2022. jan. 26. 07:40
 14/24 A kérdező kommentje:

12# persze, teljesen igazad van abban, hogy sosem lehet 100%-ra tudni otthonról, hogy tényleg minden rendben van-e.

13# igen, ez a másik, hogy nem a körzetes kórházban tervezek szülni. Természetesen, ha gond lenne, ez érdekelne a legkevésbé, de alap esetben nem oda szeretnék menni, ahova tartozom.

2022. jan. 26. 09:03
 15/24 anonim ***** válasza:
61%
De értsük már meg, hogy a mentő abban nem tud segíteni, ha a magzatnak baja van. Mi több, ki sem tudja deríteni, mert még szívhangot se hallgatnak. Nyilván ha rohamos a szülés, akkor érdemes mentőt hívni, hogy legyen valami szaksegítség és ne az út mellett szüljön meg valaki, de ha csak elfolyik a víz és nincsenek rendszeres fájások, ahhoz nem kell mentő….
2022. jan. 26. 09:29
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt senki nem állította azt, hogy a mentő tud bármit tenni…

Legalábbis az én értelmezésemben, azért van szükség a mentőre, hogy időben be érjen a kórházba, nehogy baj legyen…

2022. jan. 27. 11:02
 17/24 A kérdező kommentje:
16# igen, én is így gondolom. A mentő arra kell, ha tényleg valami gond van, vagy látszólag nincs, de biztosra akar menni az ember, és pl az én esetemben ilyenkor nem mindegy, hogy 20 percen belül vizsgálnak, vagy 2,5 óra múlva.
2022. jan. 27. 12:25
 18/24 anonim ***** válasza:
De mondjuk egy budapesti csucsforgalmat leszamitva a memto mivel gyorsabb, mint ha valaki bevisz autoval?
2022. jan. 27. 12:47
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Az én testvérem mentős, és ez elég sokszor téma, hogy mennyien hívnak feleslegesen mentőt. Mindig elmondja, hogy ez azért baj, mert egyrészt a mentő a legtöbb esetben nem tud tenni semmit, max simogatja a kis fejét a betegnek, hogy minden rendben lesz. Időt sem nyer olyan sokat, de közben ha valakinek tényleg szüksége lenne a mentőre, akkor egy autó kiesett az ilyen felesleges utak miatt.

A kismamákat külön ki szokta emelni, nagyon sok esetben hívják a mentőt, a család meg megy mögöttük autóval. Hát ennek sok értelme van. A mentő nem taxi.

2022. jan. 27. 13:10
 20/24 A kérdező kommentje:

19# igen, csak amikor pl. a védőnő, aki elvileg szakember, maga mondja, hogy mentővel menjen be az ember, akkor mit gondoljon az ember?

Mint írtam, én is túlzásnak érzem.

18# ennek kapcsán: ha csak az én példámnál maradunk: nálam azzal menne el ilyenkor "feleslegesen" másfél óra, hogy arra várok, hogy a férjem hazaérjen. Ha a befelé út hosszát nem nézzük, akkor is másfél óra kiesés. Baj/feltételezett baj esetén azért ez nem mindegy.

Nyilván, ha hétvégén, éjszaka, vagy szabi alatt történik ez, akkor ez lényegtelen ilyen szempontból.

2022. jan. 27. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!