Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire ritka, vagy gyakoir...

Mennyire ritka, vagy gyakoir az, hogy a terhességkor, vagy a szüléskor meghal a mama vagy a baba?

Figyelt kérdés

2021. dec. 31. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritka
2021. dec. 31. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A csecsemőhalálozás ma Magyarországon 3-4 ezrelék között van, vagyis ezerből ennyi gyermek hal meg csecsemőként. De ennek nagy része extrém koraszülött vagy alapból beteg gyermek. Olyan hogy szülés közben, főleg egészséges gyermek, az nagyon ritka.

Az anyai hajlandóság szerencsére szintén ritka.

2021. dec. 31. 11:27
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Az én rokonom egy nagy megyei szülészeten dolgozik, azt mondta, kb. 3-4 kismama hal meg évente náluk szülés közben.
2021. dec. 31. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
*halandóság
2021. dec. 31. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Hogy mennyire ritka eset, hogy minden előzmény nélkül haláleset legyen, az is mutatja, hogy minden ilyen esetben újságcikkek és tévériportok lesznek belőle.

Én egy megyeszékhelyen élek, talán 10-15 éve volt kórházunkban egy ikerterhesség, amikor az anya meghalt. Volt belőle cikk a megyei napilapban, a Blikkben és riport az RTL Klubban is. És persze számos internetes fórumon is téma volt. Az orvos nevét hivatalosan nem írták ki, de ki lehetett következtetni, szóval a városban nyílt titok volt, hogy kinél történt.

2021. dec. 31. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gyermekhalalozas valamennyivek tobb,mint az anyai. Anyak szerintem extrem ritkak,hogy szules kozben haljanak meg. Sztem 10 alatt van orszagos szinten evenet a szamuk,de lehet inkabb 5 alatt. Gyermekeknel sajnos nagyobb ez a szam,de mint elotten irtak,90%-uk koraszulett,egyeb betegseggel rendelkezik...
2021. dec. 31. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!